Stevens-Johnson szindróma betegség

Stevens-Johnson-szindróma egy ritka, súlyos betegség a bőr és a nyálkahártyák. Ez általában egy reakció a gyógyszert vagy fertőzés. Gyakran előfordul, Stevens-Johnson szindróma kezdődik az influenza-szerű tünetek, majd egy fájdalmas vörös vagy lilás kiütés terjed és hólyagok. Ezután a felső réteg a bőr érintett meghal és istállókat.

Stevens-Johnson-szindróma egy orvosi vészhelyzet, amely általában kórházi kezelést igényel. A kezelés célja a megszüntetése a kiváltó ok, a tünetekre és minimalizálása szövődmények.

Tünetek

Recovery után Stevens-Johnson-szindróma hetekig vagy hónapokig, súlyosságától függően az Ön állapotát. Ha ez okozta a gyógyszert, akkor meg kell, hogy végleg elkerüljék, hogy a kábítószer és mások szorosan kapcsolódik hozzá.

Arcdagadás; Nyelv duzzanata; Csalánkiütés; Skin fájdalom; A vörös vagy lila bőrkiütés, amely elterjed órán belül a nap; Hólyagok a bőrön és a nyálkahártyákon a száj, az orr, a szemek és a nemi szervek; Ürülése a bőrt

Stevens-Johnson-szindróma egy súlyos mellékhatás a bőrön és a nyálkahártyákon. Jelek és tünetek közé tartozik a hólyagok, kiütések és a bőr fájdalom.

Stevens-Johnson-szindróma tünetei közé

Ha Stevens-Johnson-szindróma, néhány napig, amíg a bőrkiütés előfordulhat

Láz; A száj és a torok; Fáradtság; Köhögés; égő szemek

Stevens-Johnson-szindróma azonnali orvosi ellátást igényel. Keressétek sürgősségi orvosi ellátást, ha bármely, a következő panaszok és tünetek

Megmagyarázhatatlan elterjedt bőr fájdalom; Arcdagadás; Hólyagok a bőrön és a nyálkahártyákon; Csalánkiütés; Nyelv duzzanata; A vörös vagy lilás bőrkiütés terjed; Ürülése a bőrt

Okoz

Stevens-Johnson-szindróma egy ritka és kiszámíthatatlan reakció. Orvosa lehet, hogy nem képes meghatározni a pontos okát, de általában az állapot váltja ki a gyógyszert, vagy egy fertőzés.

Gyógyszerek, amelyek okozhatnak Stevens-Johnson-szindróma közé

Fertőzések okozhat Stevens-Johnson-szindróma közé

Tényezők, amelyek növelik a kialakulásának kockázatát Stevens-Johnson-szindróma közé

Stevens-Johnson szindróma komplikációk közé

Kockázati tényezők

Stevens-Johnson szindróma sürgősségi orvosi állapot. Ha tünetei, hívja a 911 vagy a sürgősségi orvosi segítséget, vagy menjen egy ügyeletre azonnal.

Anti-köszvény gyógyszerek, például allopurinol; Fájdalomcsillapítók, többek között paracetamol (Tylenol, egyéb), ibuprofen (Advil, Motrin IB, egyéb) és a naproxen-nátrium (Aleve); Gyógyszerek a fertőzések leküzdésében, mint például a penicillin; Gyógyszerek görcsrohamok kezelésére vagy mentális betegség (antikonvulzív és antipszichotikumok); Sugárkezelés

szövődmények

Ha van ideje, mielőtt elmész

Herpes (herpes simplex vagy herpes zoster); Tüdőgyulladás; HIV; Májgyulladás

Kérdések orvosa közé

Vírusos fertőzések. A kockázatot a Stevens-Johnson-szindróma lehet növelni, ha a fertőzés okozta a vírus, mint a herpesz, vírusos tüdőgyulladás, a HIV vagy hepatitis .; Legyengült immunrendszer. Ha van egy legyengült immunrendszer, akkor lehet, hogy fokozott a Stevens-Johnson szindróma. Az immunrendszer is érinthet egy szervátültetés, a HIV / AIDS és autoimmun betegségek, mint például a lupus .; A történelem Stevens-Johnson szindróma. Ha már volt egy gyógyszer okozta formájában ez a feltétel, akkor az a veszély fenyegeti, hogy ismételten, ha használja, hogy a kábítószer újra .; Egy család története Stevens-Johnson szindróma. Ha egy közvetlen családtag volt Stevens-Johnson szindróma, vagy a kapcsolódó, úgynevezett toxikus epidermális necrolysis, akkor hajlamosabbak lehetnek a fejlődő Stevens-Johnson-szindróma is .; Miután egy bizonyos gént. Ha van egy gén úgynevezett HLA-B 1502, akkor nagyobb a kockázata a Stevens-Johnson-szindróma, különösen, ha figyelembe bizonyos gyógyszerek görcs vagy mentális betegség. Családok kínai, délkelet-ázsiai és indiai származású, nagyobb valószínűséggel hordozzák ezt a gént.

Felkészülés a kinevezés

Amíg te a kórházban, akkor valószínűleg kérdése van az orvos. Ez segíthet, hogy egy listát a kérdés van, mint például a

Vizsgálatok és eljárások diagnosztizálására használt Stevens-Johnson-szindróma közé

Másodlagos bőrfertőzés (cellulitis). Cellulitisz vezethet életveszélyes szövődmények, beleértve a szepszist .; Vérmérgezés (szepszis). Szepszis lép fel, amikor a baktériumok fertőzés lép a véráramba, és elterjedt az egész tested. A szepszis egy gyorsan halad, életveszélyes állapot is okozhat sokkot és elégtelenségben .; Szem problémák. A kiütés okozta Stevens-Johnson-szindróma gyulladást idézhet elő a szemébe. Enyhe esetben ez irritációt okozhat, és szemszárazság. Súlyos esetekben ez vezethet kiterjedt szöveti károsodás és hegesedést eredményező vakság .; Belső szervek károsodását. Ez szokatlan ez a feltétel, hogy befolyásolja a belső szerveket. De ez gyulladást okozhat a tüdő, a szív, a vese vagy máj .; Állandó bőr károsodását. Amikor a bőr újra kinő következő Stevens-Johnson-szindróma, lehet, hogy abnormális az ütésektől és a színezés. És lehet, hogy hegek. Tartós bőr problémák okozhatják a haj hullik ki, és a körmök és karmok nem növekszik rendesen.

Stevens-Johnson szindróma kórházi kezelést igényel, gyakran az intenzív osztályon vagy égési egységet.

Egy műanyag zacskóba az összes gyógyszert, amit tett az elmúlt három hétben, beleértve a vényköteles és over-the-counter (vény nélkül kapható szerek). Vegye ki a táskát magával, mivel segíthet az orvos kitalálni, mi váltja Ön állapotát .; Kérjen egy családtag vagy barát, hogy jön, ha ő azonnal rendelkezésre áll. Érdemes lehet osztani a vonatkozó egészségügyi információt magáról a vele, így ez a személy segít, ha beszéljen orvosával.

Az első és legfontosabb lépés a kezelésében Stevens-Johnson szindróma megszüntetésére bármilyen gyógyszert, hogy lehet okozza. Mert nehéz pontosan meghatározni, hogy mely gyógyszer okozza a problémát, orvosa javasolhatja, hogy hagyja abba az összes esszenciális gyógyszereket.

Szupportív kezelés akkor valószínű, hogy megkapja, míg kórházba tartalmazza

Van még egy influenzaszerű megbetegedés közelmúltban ?; Milyen más betegségben van-?; Milyen gyógyszereket hoztál az elmúlt három hétben?

Vizsgálatok és diagnózis

Gyógyszerek általánosan használt a kezelés a Stevens-Johnson-szindróma magában foglalja

Mi okozta az állapotom ?; Hogyan ne kelljen ezt a reakciót újra ?; Milyen korlátozások tudok követni ?; Van más betegségben. Hogyan kezelni őket ?; Mennyi időbe telik a bőröm, hogy meggyógyítsa ?; Vagyok valószínű, hogy bármilyen maradandó károsodást?

Ha a kiváltó Stevens-Johnson-szindróma lehet szüntetni, és a bőrreakció megállt, új bőr nőni kezdenek az érintett területen belül több napon keresztül. Súlyos esetekben, teljes gyógyulás több hónapig is eltarthat.

Ha lett volna Stevens-Johnson-szindróma, biztos, hogy

Kezelések és gyógyszerek

Ha már volt ez az állapot, ne a gyógyszert váltott ki. Ha már volt Stevens-Johnson szindróma és azt kezelőorvosa azt okozta gyógyszert, elkerülhető, hogy a kábítószer és a hozzá hasonlókat. Ez a kulcsa a megelőzésére megismétlődését, ami általában sokkal súlyosabb, mint az első epizód, és végzetes lehet.

A család tagjai is érdemes elkerülni ezt a gyógyszert, mert néhány formája ennek az állapotnak egy genetikai kockázati tényező.

Fizikai vizsga. Az orvosok gyakran képes azonosítani Stevens-Johnson-szindróma alapján a kórtörténetét, fizikális vizsgálat, valamint a betegség jelei és tünetei a .; Bőrpróba. A diagnózis megerősítésére, orvosa mintát veszünk a bőr laboratóriumi vizsgálat (biopszia).

Életmód és a hazai jogorvoslati

Megelőzés

1

Tudjon meg többet a Stevens-Johnson-szindróma

További Stevens-Johnson-szindróma

)

Fluid csere és a táplálkozás. Mivel a bőr veszteség vezethet jelentős veszteséget folyadékot a test helyett folyadékok fontos része a kezelés. Lehet, hogy a folyadékok és tápanyagok csövön elhelyezett az orron keresztül, fejlett a gyomrába (orrüregi cső) .; Sebkezelés. Hűvös, csapadékos borogatást segít megnyugtatni hólyagok közben gyógyítani. Az egészségügyi team is óvatosan távolítsa el az elhalt bőrt, és helyezzük egy gyógyszeres kötést, mint az érintett területek .; Szemészeti. Ön is látni egy szemész (szemész).

Fájdalomcsillapítót kellemetlen érzés csökkentésére; Gyógyszeres kezelés enyhíti a viszketést (antihisztaminok); Antibiotikumok, hogy ellenőrizzék a fertőzés, amikor szükséges; Gyógyszeres kezelés csökkenti a bőr gyulladása (lokális szteroidokat)

Tudd meg, mi okozza a reakciót. Ha állapota okozta egy gyógyszert, tanulni a nevét, hogy a szorosan kapcsolódó gyógyszerek .; Tájékoztatja az egészségügyi szolgáltatók számára. Mondja az összes egészségügyi szolgáltatók, hogy van egy története Stevens-Johnson szindróma. Ha a reakció okozta a gyógyszert, tájékoztassa őket, melyik .; Viseljen orvosi információk karkötő vagy nyaklánc. Van információnk az Ön állapotát, és mi okozta felírva orvosi információk karkötő vagy nyaklánc. Mindig viselje.

Ha Ön ázsiai származású, úgy a genetikai vizsgálatok előtt bizonyos gyógyszerekkel. Ha a kínai, délkelet-ázsiai vagy indiai származású, beszéljen orvosával, mielőtt elkezdi szedni a karbamazepin (Carbatrol, Tegretol). Ez a gyógyszer hasznos epilepszia, bipoláris zavar és más körülmények között. De az emberek egy nevű gén HLA-B 1502 fokozott kockázata a Stevens-Johnson-szindróma, ha ezt a gyógyszert. A Food and Drug Administration ajánlja az emberek az ázsiai származású mennek genetikai vizsgálatok megkezdése előtt a karbamazepin .; Ha már volt ez az állapot, ne a gyógyszert váltott ki. Ha már volt Stevens-Johnson szindróma és azt kezelőorvosa azt okozta gyógyszert, elkerülhető, hogy a kábítószer és a hozzá hasonlókat. Ez a kulcsa a megelőzésére megismétlődését, ami általában sokkal súlyosabb, mint az első epizód, és halálos kimenetelű is lehet .; A család tagjai is érdemes elkerülni ezt a gyógyszert, mert néhány formája ennek az állapotnak egy genetikai kockázati tényező.