stavudin (orálisan) leírása és márkanevek

Stavudin kombinációban alkalmazzák más anti-vírus kezelésére használt gyógyszerek az emberi immunhiány-vírus (HIV) fertőzés. A HIV a vírus okozza a szerzett immunhiányos szindrómát (AIDS).

Stavudin nem gyógyítja vagy HIV-fertőzés megelőzésére vagy AIDS. Ez segít megőrizni a HIV szaporodását, és úgy tűnik, hogy lassítja a pusztítás az immunrendszer. Ez segíthet késleltetési problémák általában kapcsolódnak az AIDS vagy a HIV-betegség.

Kanadai Márkanév

Stavudin nem tartja az Ön vagy gyermeke terjedését HIV másoknak. Az emberek, akik ezt a gyógyszert továbbra is a problémák általában összefüggő AIDS vagy HIV-betegség.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Kapszula, por szuszpenziós; por oldatos

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát sztavudin gyerekek.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát stavudin az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese problémák módosítására lehet szükség a dózis részesülő betegek sztavudin.

Allergia

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Pediatric

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

geriátriai

Terhesség

Szoptatás

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

gyógyszer kölcsönhatások

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

egyéb kölcsönhatások

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Továbbá, ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával.

Egyéb egészségügyi problémák

Mindaddig szedje sztavudin a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha jobban érzi magát. Csak, hogy gyógyszert, hogy az orvos által felírt kifejezetten az Ön számára. Ne ossza meg másokkal.

Ezt a gyógyszert akkor működik a legjobban, ha van egy állandó összeget a vérben. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, ne hagyjon ki egyetlen adagot. Ha segítségre van szüksége a legmegfelelőbb időpontok megtervezéséhez bevenni a gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát.

A kapszulát egészben kell lenyelni. Ne rágja, összetörni vagy oldódnak.

Lehet, hogy ezt a gyógyszert étellel vagy anélkül.

Rázza meg a folyékony orális használat előtt. Egy speciálisan jelölt mérőpohár vagy más eszköz mérésére minden egyes adag pontosan.

Ez a gyógyszer jön egy gyógyszeres kezelés útmutatóban és betegtájékoztatót. Olvassa el és kövesse az utasításokat a vezető, illetve a betegtájékoztatót. Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Tárolja az orális folyadék a hűtőben. Dobja fel nem használt gyógyszert 30 nap után, de ne dobja a szemétbe. Öblítse le a WC, vagy vigye el egy közösség visszavételi programot, ha rendelkezésre áll.

Kérdezze meg orvosát, hogy milyen módon semmisítse bármilyen kapszulát nem használja.

Adagoló

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

kihagyott adag

Ne vegyen be semmilyen más gyógyszert ellenőrzése nélkül előbb orvosával. Ehhez fokozhatja a mellékhatások származó sztavudinra.

HIV lehet megszerezni, vagy átterjedt más embereket fertőzött testnedvek, például a vér, hüvelyváladék, vagy sperma. Ha a fertőzött, akkor a legjobb, hogy elkerüljék a szexuális tevékenység, amely egy testfolyadékok cseréje másokkal. Ha van szex, mindig viseljen (vagy a partner kopás) óvszer ( “gumi”). Csak óvszer készült latex, és használja őket, minden alkalommal van hüvelyi, anális vagy orális szex. A használata egy spermicid (például nonoxynol-9) is segíthet megakadályozni a HIV átvitelének, ha nem irritálja a vagina, végbél, vagy a szájába. Spermicid kimutatták, hogy megölje HIV laboratóriumi vizsgálatok. Ne használjon olaj alapú zselé, hideg krémet, babaolaj, vagy lerövidítése a kenőanyag-e termékekre is okozhat az óvszer megtörni. Kenőanyagok olaj nélkül, mint például a K-Y-zselé, ajánlott. A nők is szeretnének folytatni a saját óvszert. Fogamzásgátló tabletták és a membránok segít megvédeni a terhesség ellen, de nem fogják akadályozni, hogy valaki így, vagy kapok az AIDS-vírus. Ha az intravénás kábítószer, hogy segítsen megállítani. Ne ossza tűk vagy berendezés senkivel. Egyes városokban, több mint a fele a kábítószer-használók fertőzött, és megosztása akár 1 tű vagy fecskendő a vírust. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Két ritka, de súlyos reakció ez a gyógyszer is tejsavas acidózis (túl sok sav a vérben) és máj-toxicitás, amely magában foglalja a máj megnagyobbodása. Ezek gyakoribbak, ha Ön nő, nagyon túlsúlyos (elhízott), vagy már figyelembe HIV-ellenes gyógyszerek hosszú ideig. Hagyja abba a gyógyszer, és hívja orvosát, ha Ön vagy gyermeke több ilyen tünet: hasi diszkomfort vagy görcsös, sötét vizelet, csökkent étvágy, hasmenés, általános rossz közérzet, világos színű széklet, izmok görcsös vagy fájdalom, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, légzési nehézség, hányás, vagy sárga szem vagy a bőr.

Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke, amelynek égető, zsibbadás, bizsergés vagy fájdalmas érzés a karok, kezek, lábak, vagy a láb. Ezek tünetei lehetnek nevezett állapot perifériás neuropátia.

Hasnyálmirigy-gyulladás léphet fel, amíg ezt a gyógyszert szedi. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke hirtelen és súlyos hasi fájdalom, hidegrázás, székrekedés, hányinger, hányás, láz, vagy szédülés.

Ez a gyógyszer okozhat Önnek vagy gyermekének, hogy a felesleges testzsír. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha változást észlel a test alakját, beleértve a megnövelt mennyiségű testzsír a nyak vagy a hát felső, arc, a mellkas körül, vagy a gyomor területe. Esetleg ezek is elveszíti zsírt a lábak, karok, vagy az arc.

Ha Ön vagy gyermeke elkezdené szedni HIV-gyógyszerek, az immunrendszer kaphat erősebb. Ha fertőzések, amelyek rejtve a szervezetben (például tüdőgyulladás vagy tuberkulózis), akkor új tünetek, amikor a szervezet megpróbálja a harcot velük. Ha ez előfordul, tájékoztassa orvosát azonnal.

Tárolás

Kerülje az alkohol vagy alkoholtartalmú italok a gyógyszer szedése alatt.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.