spironolakton és a hidroklorotiazid

Ez a gyógyszer nem számoltak be, hogy tumorigenikus patkány krónikus toxicitási vizsgálatokban. Használja ezt a gyógyszert csak jelzett. Fix dózisú spironolakton / hidroklorotiazid nem javallt a kezdeti ödéma kezelésére vagy a magas vérnyomás.

Használja a spironolakton és a hidroklorotiazid

Terápiás Osztály: vizelethajtó, kálium spóroló / tiazid kombinált

Farmakológiai Osztály: vizelethajtó, kálium spóroló

Kémiai Osztály: A tiazid

A spironolakton segít megelőzni a test elnyeli a túl sok só és megtartja a kálium szintjét a túlságosan alacsony. Ezt fel lehet használni megelőzésére vagy kezelésére hypokalemia (alacsony káliumszint a vérben).

A spironolakton és a hidroklorotiazid mind vizelethajtó gyógyszerek (vízhajtók). Ezek csökkentik a víz mennyisége a testben növeli a vizelet áramlását, amely segít csökkenteni a vérnyomást.

spironolakton és a hidroklorotiazid csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert spironolakton és a hidroklorotiazid, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt spironolakton és a hidroklorotiazid

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a spironolakton és a hidroklorotiazid vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának spironolakton és hidroklorotiazid kombináció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatásának spironolakton és hidroklorotiazid kombináció geriátriai betegekben.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed spironolakton és hidroklorotiazid, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével spironolakton és hidroklorotiazid bármely következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Segítségével spironolakton és hidroklorotiazid bármely következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Segítségével spironolakton és a hidroklorotiazid bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát spironolakton és a hidroklorotiazid. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Amellett, hogy a használata spironolakton és a hidroklorotiazid kezelés a magas vérnyomás lehetnek súlykontroll és változások a különféle élelmiszerek eszel, különösen az élelmiszerek magas nátrium (só) és a kálium. Orvosa meg fogja mondani, hogy ezek közül melyik a legfontosabb az Ön számára. Kérdezze meg orvosát, mielőtt megváltoztatja a diéta.

Sok beteg, akiknek magas a vérnyomása nem fogja észrevenni a jeleket a probléma. Tény, hogy sokan úgy érzik normális. Nagyon fontos, hogy a gyógyszert, ahogy irányította, és hogy tartsa meg a találkozókat orvosával akkor is, ha jól érzi magát.

Ne feledje, hogy spironolakton és a hidroklorotiazid nem gyógyítja meg a magas vérnyomás, de ez nem segít irányítani. Továbbra is meg kell venni azt irányítani, ha azt várod, hogy csökkentheti a vérnyomást, és tartsa lenyomva. Lehet, hogy a magas vérnyomás gyógyszert az egész életed. Ha a magas vérnyomást nem kezelik, súlyos problémákat okozhat, mint például a szívelégtelenség, érrendszeri betegség, stroke, vagy vesebetegség.

Az adagot a spironolakton és a hidroklorotiazid különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú spironolakton és a hidroklorotiazid. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag spironolakton és a hidroklorotiazid, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Helyes használata spironolakton és a hidroklorotiazid

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról spironolakton és hidroklorotiazid megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytassa a gyógyszer szedését. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez különösen vonatkozik káliumpótlót vagy kálium-tartalmú sópótlók, bizonyos diuretikumok (például amilorid, triamteren (Dyazide®, Dyrenium®, Maxzide®, Midamor®, Moduretic®), vagy más termék, amely spironolakton (Aldactone®).

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a homályos látás, nehéz olvasás, szemfájdalom, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Ez jele lehet egy komoly probléma a szem. Orvosa egy szem orvos, hogy ellenőrizze a szemét.

spironolakton és a hidroklorotiazid okozhat szédülés, álmosság, szédülés, vagy ájulás, különösen, ha felkel hirtelen fekvő vagy ülő helyzetben. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a spironolakton és hidroklorotiazid Mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, amíg nem tudja, hogyan spironolakton és a hidroklorotiazid hatására. Ha szédül, feküdjön le, így nem halvány. Akkor üljön egy pár pillanattal korábban állt, hogy megakadályozza a szédülés kiújulását.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha megbetegedtek, miközben spironolakton és hidroklorotiazid, különösen akkor, ha súlyos vagy folyamatos hányinger, hányás, vagy hasmenés, hogy nem áll meg. Ezek a feltételek elveszítheti túl sok vizet vagy sót és ahhoz vezethet, hogy az alacsony vérnyomás. Azt is csökken a víz izzadás, így sok vizet igyon edzés közben, vagy meleg időben.

spironolakton és a hidroklorotiazid befolyásolhatja a vércukorszintet. Kérdezze meg orvosát, ha azt veszi észre a változást az eredmények a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat.

Óvintézkedések használat közben spironolakton és a hidroklorotiazid

spironolakton és a hidroklorotiazid duzzanatot okozhat a mell (gynecomastia) és a mell fájdalom néhány betegnél. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

spironolakton és a hidroklorotiazid mellékhatásai

hidroklorotiazid / spironolakton

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

Ascites furoszemid, Lasix, triamteren, bumetanid, torszemid, bumex

Ödéma hidroklorotiazid, furoszemid, Lasix, spironolakton, triamteren, klórtalidon

Magas vérnyomás lisinopril, amlodipin, metoprolol, a hidroklorotiazid losartan, furoszemid

Nefrotikus szindróma prednizon, triamcinolon, prednizolon, mikofenolát mofetil, CellCept, ciklofoszfamid