SPIRIVA

Terápiás Osztály: Hörgőtágító

Használja a Spiriva

Farmakológiai Osztály: Antimuszkarin

Tiotropium családjába tartozik a gyógyszerek úgynevezett hörgőtágító. Bronchodilatátorok belégzett szájon keresztül, hogy segítsen megnyitni a hörgőkben (légút) a tüdőben. Ez hozott belégzéssel (inhalátor), és növeli a levegő áramlását a tüdőbe.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását az inhalációs tiotropium a gyermekkorú népesség. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát belélegzett tiotropium az idősek.

Használata előtt Spiriva

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely tiotropium. Lehet, hogy nem kifejezetten a Spiriva. Kérjük, olvassa el gondosan.

Ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Továbbá, ne hagyja abba a gyógyszer, vagy az asztma gyógyszert anélkül, hogy orvosával. Ehhez növelheti az esélyét a légzési problémák.

Ez a gyógyszer általában jön a beteg utasításokat. Előtt figyelmesen olvassa el a gyógyszer alkalmazása. Ha nem érti az utasításokat, vagy kérdése van az inhaláló, beszéljen orvosával.

Használja ezt a gyógyszert, ugyanabban az időben minden nap.

Spiriva® kapszulákat csak akkor kell használni a HandiHaler® eszközt. Ne nyelje le a kapszulát. Spiriva® kapszula csak inhalációs a szájon át (orális belégzés). Ne használja a készüléket HandiHaler® semmilyen más gyógyszerrel.

Ne hagyja, hogy a port a kapszula, hogy a szemébe. Ha a por nem kap a szemébe, akkor okozhat homályos látást és pupilladilatatio (megnövekedett pupilla méret). Ha ez történik, forduljon orvoshoz azonnal.

Ahhoz, hogy a Spiriva® HandiHaler®

Ahhoz, hogy a Spiriva® Respimat® inhalátor

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ne használja ezt a gyógyszert, több mint 24 óránként egyszer.

Gyerekektől távol tartandó.

Helyes használata tiotropium

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Hagyja a kapszulát a buborékfólia csomagolásból, míg nem kész arra, hogy használja a gyógyszert. Csak nyissa ki az egyik buborékos, amikor készen áll, hogy vegye ki a kapszulát, és betette a HandiHaler® készülék. Miután megnyitotta a hólyag, a kapszulának azonnal. Használata után az első kapszula, a maradék 2 kapszulát kell használni az elkövetkező 2 egymást követő napon. Kapszulák, amelyek véletlenül kitéve a levegő, és nem azonnali felhasználásra kell dobni.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást szorosan használata közben ezt a gyógyszert, hogy ha megfelelően működik, és segít csökkenteni a nem kívánt hatásokat.

Ez a gyógyszer nem fogja megállítani a hörgőgörcs, hogy már megkezdődött. Kezelőorvosa megadja egy másik gyógyszert kell használni abban az esetben, akut roham.

Tiotropium allergiás reakciókat okozhat, beleértve az anafilaxiás és angioödéma. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bőrkiütés, viszketés, nehézlégzés, vagy nagy, méhkas-szerű duzzanat az arcon, a szemhéjak, ajkak, nyelv, torok, a kezek, lábak, lábak, vagy a nemi szervek használata után ezt gyógyszer.

Ez a gyógyszer okozhat paradox bronchospasmus, ami azt jelenti, hogy a légzés vagy nehézlégzés romlani fog. Paradox bronchospasmus lehet életveszélyes. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha köhögés, nehézlégzés, légszomj, zihálás vagy használata után ezt a gyógyszert.

Óvintézkedések használat közben Spiriva

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen változás a szeme, mint a szemfájdalom, kellemetlen érzés, homályos látás, a vizuális fényudvar, vagy színes képeket, vörös szemmel használata közben ezt a gyógyszert. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha csökken a vizelet mennyisége, csökken a gyakori vizeletürítés, vizelési nehézség, vagy fájdalmas vizelés.

Ez a gyógyszer szédülést okozhat, vagy homályos látás. Ne közlekedjen, gépek, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül, vagy nem látják jól.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, valamint a növényi vagy vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Spiriva Side Effects

Spiriva (tiotropium)

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

COPD, karbantartás Symbicort, albuterol, Advair Diskus Ventolin, ProAir HFA, ipratropium, Xopenex, Proventil, Breo Ellipta, Atrovent, Combivent, Ventolin HFA, DuoNeb, tiotropium, Anoro Ellipta, Proventil HFA, Daliresp, Brovana, albuterol / ipratropium, salmeterol , Combivent Respimat, Advair HFA, glikopirroiát, budezonid / formoterol, levalbuterol