spermicid (hüvelyi úton) használata előtt

Allergia

Pediatric

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Ezek a termékek már használják a tizenévesek és nem kimutatták, hogy a különböző mellékhatások, vagy probléma, mint azok a felnőttek. Azonban néhány fiatalabb felhasználók szükség lehet további tanácsadást és tájékoztatást az mennyire fontos a spermicid, úgy, ahogyan kellene használni, így fog működni.

Számos tanulmány kimutatta, hogy a használata hüvelyi spermicid nem növeli a születési rendellenességeket vagy vetélést.

Nem ismert, ha hüvelyi spermicid az anyatejbe emberben. Azonban ezek használata nem jelentettek problémát okozhat a szoptatott csecsemőknek.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

Terhesség

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszerek használatáról ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Szoptatás

Ha bármilyen egészségügyi problémája van, vagy kezd használ semmilyen új gyógyszert (vényköteles és vény nélkül kapható) használata közben ezt a gyógyszert, érdemes kérdezze meg orvosát.

gyógyszer kölcsönhatások

egyéb kölcsönhatások

Egyéb egészségügyi problémák