skizofrénia-kezelés áttekintése

Kideríteni, hogy van skizofrénia lehet ijesztő, és nehéz kezelni. De lehet kezelni.

Skizofrénia nehéz lehet észrevenni a tizenévesek. Néha nehéz lehet látni a különbséget a hétköznapi tizenéves levertség és a jelek több súlyos betegség; De van néhány tünet, hogy néz ki, amelyek segíthetnek eldönteni, ha kell, kérdezze meg kezelőorvosát.

Gyógyszerek segítenek a tünetek. És tanácsadás és terápia segít változtatni, mit gondol a dolgokat, és foglalkozik a betegség.

Ha a gyógyszer és a terápia nem segít, orvosa javasolhatja elektrosokk-terápia (ECT). Ebben az eljárásban, az orvos használ villamos energiát hozzon létre egy rövid és enyhe görcsök. Ez változhat az agy kémiája, és segít a tünetek.

Csökkentése vagy megszüntetése tünetek; Csökkentse a visszaesések számának; Dolgozzon ki egy személyes tervet helyreállítási beállításával és találkozó céljai otthoni, munkahelyi, és a kapcsolatok.

Ha küzd alkohol, kábítószer vagy dohány vagy egyéb mentális egészségi problémák, mint a depresszió, meg kell kezelni ezeket a problémákat is.

A kezelés hosszú ideig, és annak szükségességét, hogy kövesse a helyreállítási terv általában tart az életben. A kezelés és a helyreállítási terv megváltozhat, a tapasztalat a skizofrénia és az elete.

A legtöbb ember a skizofrénia jogosultak egészségügyi programok, mint a Medicare vagy Medicaid. Ha szeretné megtudni, hogy jogosult-e, kérdezze meg a helyi egészségügyi és jóléti hivatal.