sebességváltó, meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus

Átvitel

Ma, S. aureus fejlődött arra a pontra, ahol a szakemberek utalnak MRSA szempontjából kezdve jelentős közegészségügyi terhet a válság. A baktériumokat két kategóriába sorolhatók alapul, ahol a fertőzést először szerzett.

HA-MRSA már felismerték az évtizedek és alapjaiban érinti az emberek egészségügyi intézményekben, mint például azok, akik műtéten vagy orvosi eszközök műtéti úton beültetett. Ez a forrás az MRSA általában problematikus az idősek, az emberek legyengült immunrendszerű, és átesett betegek számára vesedialízist vagy használ vénás katéterek vagy fogpótlások.

A tanulmány megállapította, hogy a 2005 közel 1 százaléka az összes kórházi fekvőbeteg-tartózkodás, vagy 292.045 évente, arra a S. aureus fertőzés. A tanulmány vizsgálta közel 14 millió beteg mentesítési diagnózisok 2000 és 2001 betegek diagnózisa S. aureus fertőzés, összehasonlítva azokkal, anélkül, hogy a fertőzés, már mintegy háromszorosa a tartózkodás időtartamát, háromszor a teljes költség, és ötszöröse kockázatát a kórházban halál. Figyelemre méltó, hogy a S. aureus fertőzés a kórházban vizsgálatot eredményezett 14.000 halálesetet.

CA-MRSA csak óta ismert 1990-es évek. CA-MRSA nagy aggodalomra ad okot, hogy a közegészségügyi szakemberek, mert az, aki azt is befolyásolhatja. Ellentétben a kórházi források, amelyek általában arra vezethető vissza, egy adott expozíció, eredete CA-MRSA fertőzés is megfoghatatlan. CA-MRSA bőrfertőzések ismert, hogy elterjedt a zsúfolt beállításokat; olyan helyzetekben, ahol közel van a bőr-bőr érintkezés; ha a személyes tárgyakat, mint például törölköző, borotva, és sportfelszerelés megosztott; amikor a személyi higiénia sérül; és ha az egészségügyi korlátozott.

Kitörésének CA-MRSA foglalták baktériumtörzsek speciális mikrobiológiai és genetikai különbségek a hagyományos HA-MRSA törzsek, és ezek a különbségek arra utalnak, hogy a közösség törzsek talán sp könnyen emberről emberre, mint a HA-MRSA. Míg a CA-MRSA ellenáll a penicillin és a meticillin, akkor is kezelhetők Egyéb közös használat antibiotikumok.

CA-MRSA leggyakrabban belép a test keresztül egy vágott vagy kaparja, és megjelenik a formájában egy bőr vagy lágyszöveti fertőzés, mint például egy forraljuk, vagy tályog. Az érintett webhely vörös, duzzadt és fájdalmas és gyakran összetévesztik pókcsípésre. Bár ritka, a CA-MRSA alakulhat súlyosabb invazív fertőzések, mint például a véráramba jutó fertőzések vagy tüdőgyulladás, ami a különböző egyéb tünetek, beleértve a légszomj, láz, hidegrázás, és a halál. CA-MRSA különösen veszélyes lehet a gyermekek számára, mert immunrendszerük még nem fejlődött ki teljesen.

Meg kell figyelni, hogy a kisebb bőrproblémák-pattanások, rovarcsípés, vágások, horzsolások és-különösen a gyermekek számára. Ha a seb úgy tűnik, hogy a fertőzött, hogy egy egészségügyi szolgáltató.

A kutatók továbbra is tanulmányozza Ezekről az esetekben, hogy megpróbálja kideríteni, miért bizonyos embercsoportok megbetegszik kitéve ezeknek a törzseknek. A kutatók továbbra is megpróbálja megérteni, hogy miért magas előfordulási területek jelenhetnek meg. Például ismeretlen okból, súlyos járvány Alaszka, Georgia, és Louisiana.