rheumatoid arthritis: tippek a napi feladatok

A reumatoid artritisz nem kell változtatni a “to do” listát. Néhány egyszerű javítások megkönnyítheti a dolgokat tenni.

Van egy tervem. Ha van RA, lehet, hogy kevesebb energiát. Így segít, hogy jól szervezett. Ha azt szeretnénk, hogy a dolgokat tenni holnap, tervet, hogy hogyan fogod csinálni most. Tartsa a célok reális, és ne felejtsük el, hogy létrejöjjön a szünetekben.

Mentsd el energiával. Mi lassítja le? Cipőt húzni? Felkészülés a reggeli? Ha már tudja a dolgokat, hogy beragadt, akkor jön ki, hogy miként tegyék őket könnyebb.

Osszuk fel a nap. Töltsön 30 percig egy feladatot, akkor valami mást. Középpontban túl sok az egy dolog lehet hagyni érzi magát sajgó és fáradt utána. Ha bekapcsolja a dolgokat, akkor kap többet tenni.

IdŒbeosztást – különösen jó nap. Még ha felébred érzés, mint amit tehetünk semmit, szorította túlságosan visszaüthet. Ha túlzásba – megy kirándulni vagy kertészeti minden délután – a fáradtság másnap tudta meg vissza. Küzdeni nagy energiájú feladat vagy két reggel, hogy egy nap délben, és nem könnyebb munkát délután.

Székre. Ne álljon közben főzni. Ülj és pihenés. Akkor mosogatni egy széken is.

Szakács egyszerűbb ételeket. Ragaszkodjon egyszerű receptek, főleg munka után. Használja hivatkozások, mint előre vágott zöldséget. Mentsd ételek sok lépéseit hétvégén vagy éjszaka, amikor egy családtag segíthet. Vagy szét a főzés több mint 2 nap.

Kap új konyhai. A megfelelő konyhai eszközök felgyorsítja vacsora prep és megkíméli az ízületek. Gondolj vásárol néhány könnyű és edények, valamint kanál és spatulák vastag, könnyen markolat.

Menj gadget vásárlás. Gondoljunk bele, milyen nehéz vagy fájdalmas a fürdőszobában, és vegye fel a pár segédeszközök, hogy segítsen. Nehéz présel ki fogkrém? Keresse meg az automatikus adagoló. Van csípő fájdalmat? A felvetett WC-ülőke is sokkal kényelmesebb. Széles nyelű fogkefék, fésük, kapaszkodók, és a szappan a szivattyú palackok életét teszi könnyebbé. Foglalkozási terapeuta segíthet a feladatok a mindennapi élet.

Megtudja, milyen más emberek, akik élnek a rheumatoid arthritis beszélünk. Itt egy hely, hogy megosszák, és kap a mások javára tapasztalatait; Mutass többet