pajzsmirigy vizsgálatok

pajzsmirigy tesztek

Mi a pajzsmirigy?

Mi a pajzsmirigy ?; Mi a szerepe a pajzsmirigy hormonok ?; Miért egészségügyi szolgáltatók végre pajzsmirigy vizsgálatokat ?; Mi vérvizsgálatok nem egészségügyi szolgáltatók ellenőrizni akarja az ember a pajzsmirigy működését ?; Mit pajzsmirigy vizsgálati eredmények arról tanúskodnak, az egészségügyi szolgáltatók ?; Mi a képalkotó vizsgálatok nem egészségügyi szolgáltatók által használt diagnosztizálni és megtalálni az okát a pajzsmirigy rendellenességek ?; Mit tesztek nem egészségügyi szolgáltató használja, ha a pajzsmirigy göb talált ?; Rámutat arra, Emlékezz;

A pajzsmirigy egy 2 hüvelyk hosszú, pillangó alakú mirigy kisebb súlyú, mint 1 uncia. Található, a nyak elülső részén a gége alatt, vagy a gégefő, hogy két lebeny, egy mindkét oldalán a légcső.

A pajzsmirigy egyike a mirigyek alkotják az endokrin rendszer. A mirigyek Az endokrin rendszer előállítani és tárolni hormonok és engedje őket a véráramba. A hormonok, majd utazás a testen keresztül és irányítja a tevékenységét a szervezet sejtjei.

Pajzsmirigy hormonok szabályozzák az anyagcserét, ahogy a szervezet használja fel az energiát, és befolyásolja szinte minden szerv a szervezetben. A pajzsmirigyhormonok is befolyásolják az agy fejlődését, a légzés, a szív és idegrendszeri funkciók, testhőmérséklet, az izomerő, a bőr kiszáradását, menstruációs ciklus, súly, és a koleszterin szintjét.

Mi a szerepe a pajzsmirigy hormonok?

A pajzsmirigy teszi két pajzsmirigyhormon

tiroxin (T 4); trijód (T 3)

Csak kis mennyiségű T 3 a vérben származik a pajzsmirigy. A legtöbb T 3 származik sejtek az egész testre, ahol ez történik, a T 4. A pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH), ami által az agyalapi mirigy az agyban, szabályozza a pajzsmirigy hormon termelést. Ha a pajzsmirigy hormon szintje a vérben alacsony, az agyalapi mirigy TSH elengedi. Amikor pajzsmirigy hormon szintje magas, az agyalapi csökken TSH termelést.

Hyperthyreosis olyan rendellenesség által okozott túl sok pajzsmirigy hormon a véráramba, ami növeli a sebességet a testi funkciók és vezet a fogyás, izzadás, gyors szívverés, és a magas vérnyomás, valamint más tünetek .; Hypothyreosis olyan betegség, amely akkor fordul elő, amikor a pajzsmirigy nem termel elegendő pajzsmirigyhormon a szervezet igényeinek. Anélkül elegendő pajzsmirigyhormon, a test számos funkciója lelassul. Az emberek lehetnek tünetek, mint a fáradtság, súlygyarapodás, és hideg intolerancia.

Ha a pajzsmirigy hormon szintje a vérben alacsony, az agyalapi mirigy TSH elengedi. Amikor pajzsmirigy hormon szintje magas, az agyalapi csökken TSH termelést.

Az egészségügyi szolgáltatók végre pajzsmirigy vizsgálatokat mérni a pajzsmirigy működését. A vizsgálatokat is diagnosztizálni, és segít megtalálni az okát a pajzsmirigy betegségek, mint a hyperthyreosis és a hypothyreosis

TSH teszt; T 4 teszt; T 3 teszt; pajzsmirigy-stimuláló immunglobulin (TSI) teszt; antithyroid antitest vizsgálat, más néven a pajzsmirigy peroxidáz antitest teszt (TPOab)

További információk a pajzsmirigy-rendellenességek biztosított theernment egészségügyi témákról, hyperthyreosis és a hypothyreosis.

T 4, amely kötődik a fehérjék a vérben, és tartják a tartalékba, amíg szükséges; egy kis mennyiségű kötetlen vagy “szabad” T 4 (FT 4), amely az aktív formája a hormon, és rendelkezésre áll, hogy belépjen a test szöveteiben, ha szükséges

Egy egészségügyi szolgáltató elrendelheti több vérvizsgálat során a pajzsmirigy működését, beleértve a következő

A vérvizsgálat során vérvétel egy egészségügyi szolgáltató irodájába, vagy egy kereskedelmi létesítmény és elküldi a mintát a laborba elemzésre. A vérvizsgálat értékeli a pajzsmirigyműködés mérésével TSH és pajzsmirigy hormon szintje, és kimutatásával bizonyos autoantitestek jelen autoimmun pajzsmirigy betegség. Autoantitestek molekulák által termelt egy személy teste, hogy tévedésből megtámadja a test saját szöveteit.

Számos összetett tényező befolyásolja a pajzsmirigy működését és hormon szintjét. Az egészségügyi szolgáltatók, hogy egy páciens teljes kórtörténetét figyelembe értelmezése során a pajzsmirigy funkciós vizsgálatok.

Miért egészségügyi szolgáltatók végre pajzsmirigy teszt?

Egy egészségügyi szolgáltató általában végzi a TSH vérvizsgálatot, hogy ellenőrizze, hogy mennyire jól a pajzsmirigy működését. A TSH teszt mennyiségét méri TSH személy hypophysis kiválasztó. A TSH vizsgálat a legpontosabb vizsgálat diagnosztizálására egyaránt hyperthyreosis és a hypothyreosis. Általában a normálisnál alacsonyabb szintje TSH sugallja hyperthyreosis. Abnormálisan magas TSH-szint arra utal, hypothyreosis.

A TSH teszt is érzékeli kis mennyiségű TSH a vérben. Normális esetben, a hipofízis növeli TSH termelés amikor pajzsmirigy hormon szintje a vérben alacsony. A pajzsmirigy reagál azáltal, hogy több hormon. Ezután, amikor a test elegendő pajzsmirigyhormon a vérben keringő, TSH kimenet csepp. A ciklus ismétlődik folyamatosan fenntartani az egészséges szintet pajzsmirigy hormon a szervezetben. Az emberek, akiknek a pajzsmirigy termel túl sok pajzsmirigyhormon, a hipofízis lekapcsol TSH termelés, ami az alacsony vagy akár kimutathatatlan TSH szintjét a vérben.

Az emberek, akiknek a pajzsmirigy nem megfelelő működése, és csak nagyon kevés pajzsmirigyhormon, a pajzsmirigy nem tud normálisan válaszolnak TSH termel pajzsmirigy hormon. Ennek eredményeként az agyalapi kikerül a TSH, megpróbál a pajzsmirigy, hogy válaszoljon.

Amennyiben az eredménye a TSH-kóros, a személy kell egy vagy több további vizsgálat, hogy segítsen megtalálni a probléma okát.

A pajzsmirigy elsősorban szekretál T 4, és csak kis mennyiségű T 3. T 4 két formában létezik

A magas szintű teljes T 4 -bound és az FT 4 együtt-vagy Ft 4 sugallja hipertireózis, és egy alacsony teljes T 4 vagy Ft 4 sugallja hypothyreosis.

Mind a terhesség és az orális fogamzásgátlók szedése fokozódnak a kötő protein a vérben. A mindkét esetben, bár egy nő lehet egy erős, teljes T 4 szintet, azt nem lehet hyperthyreosis. Súlyos betegség vagy a kortikoszteroidok alkalmazása-egy osztály a gyógyszerek, amelyek az asztma kezelésére, ízületi gyulladás, és bőrbetegségek, többek között egészségügyi problémák-csökkentheti kötő fehérje szinten. Ezért ezekben az esetekben a teljes T 4 szint alacsony lehet, de a személy nem rendelkezik hypothyreosis.

Ha az egészségügyi szolgáltató gyanúsítottak túlműködés a személy, aki egy normális FT 4 szint, a T 3 teszt hasznos lehet megerősíteni a feltételt. Egyes esetekben a pajzsmirigy-túlműködés, FT 4 normális még szabad T 3 (FT 3) emelkedett, így mérésével T 4 és T 3 hasznos lehet, ha egy egészségügyi szolgáltató gyanítja hyperthyreosis. A T 3 teszt nem hasznos diagnosztizálásában hipotireózis mert szint nem csökken mindaddig, amíg a pajzsmirigy súlyos.

A pajzsmirigy-stimuláló immunglobulin autoantitest jelen Basedow-kór. TSI utánozza TSH serkenti a pajzsmirigy sejtek, így a pajzsmirigy, hogy titkos extra hormon. A TSI teszt érzékeli TSI a vérben keringő és mérik

Pajzsmirigy antitestek markerek a vérben, amelyek rendkívül hasznosak diagnosztizálásában Hashimoto-kór. Két fő típusa pajzsmirigy antitestek

Az egészségügyi szolgáltatók megnézi pajzsmirigy vizsgálat eredményeit az emberek hyperthyreosis vagy hypothyreosis, hogy megtalálják a mögöttes oka a pajzsmirigy rendellenesség. Az alábbi táblázatok szemléltetik, hogy mit vizsgálati eredmények azt mutatják, típusa alapján a pajzsmirigy probléma.

Mi vérvizsgálatok nem egészségügyi szolgáltatók ellenőrizni akarja az ember a pajzsmirigy működését?

Kulcs: ↑ = ↓ normális felett = normális alá + = Pozitív – = negatív

az emberek Basedow-kór, amikor a diagnózis bizonytalan; terhesség alatt; hogy megtudja, ha egy személy az elengedés, vagy többé már nem túlműködés és tünetei

anti-TG antitestek, amelyek megtámadják a fehérje a pajzsmirigy úgynevezett tireoglobulin; anti-thyroperoxidase, vagy anti-TPO, antitestek, amelyek megtámadják egy enzimet pajzsmirigy sejteket nevezik thyroperoxidase

Ultrahang. Ultrahang használ egy eszközt, úgynevezett jelátalakító, hogy pattog biztonságos, fájdalommentes hanghullámok ki szerveket hozzanak létre egy képet a szerkezetük. A speciálisan képzett elvégzi az eljárást egy egészségügyi szolgáltató iroda, ambuláns központ, vagy egy kórház, és a radiológus-egy orvos, aki specializálódott orvosi képalkotó értelmezi a képeket, a betegnek nincs szüksége érzéstelenítés. A képek azt mutatják, a méret és a textúra a pajzsmirigy, valamint a minta tipikus autoimmun gyulladás. A képek is mutatják, csomók vagy daganatok a mirigy arra utalnak, hogy rosszindulatú daganat .; CT vizsgálat. CT-vizsgálat kombinációját használják x sugarak és a számítástechnika képek létrehozása. Egy CT, egy egészségügyi szolgáltató adhat a betegnek megoldást inni és egy injekciót speciális festéket, az úgynevezett kontrasztanyag. CT-vizsgálattal igényel a beteg, hogy feküdjön az asztalon, hogy becsúszik egy alagút alakú eszközt, ahol az x sugarak hozzák. A röntgen technikus végzi az eljárást egy ambuláns központ vagy a kórházban, és a radiológus értelmezi a képeket. A betegnek nincs szüksége érzéstelenítés. CT-vizsgálat általában nem szükséges, hogy diagnosztizálni pajzsmirigy betegség, azonban az egészségügyi szolgáltatók fogja használni őket, hogy megtekinthesse a nagy golyva. Továbbá, a CT-vizsgálat gyakran mutatnak pajzsmirigy göb, ha egy személy is, amelyek a leolvasó más egészségügyi problémák.

Pajzsmirigy vizsgálat. A pajzsmirigy letapogatás egy olyan típusú nukleáris medicina képalkotó. Nukleáris medicina használ kis mennyiségű radioaktív anyagot létrehozni egy képet egy szerv, és információt a szerv felépítése és működése. A pajzsmirigy scan használják, hogy nézd meg a méretét, alakját és helyzetét a mirigy. Ez a teszt segít megtalálni az oka a pajzsmirigy-túlműködés és ellenőrizze pajzsmirigy göbök. A leolvasó is segíthet az egészségügyi szolgáltató értékeli pajzsmirigy göbök; Azonban ez nem megerősíteni, hogy a csomók rákos vagy jóindulatú.

Radioaktív jód felvételét teszt. A radioaktív jód felvételét vizsgálat, más néven a pajzsmirigy felvétel, egy nukleáris medicina mérésére használt módszer a funkciója a pajzsmirigy és az okát a beteg hyperthyreosis. A szervezet egészére kiterjedő pajzsmirigy scan használják az emberek, akik már pajzsmirigyrák. A teszt méri a jód mennyisége pajzsmirigy összegyűjti a véráramból egy adott idő alatt. A pajzsmirigy-felvétel nem értékeléséhez használt hypothyreosis.

Kulcs: ↑ = ↓ normális felett = normális alá + = Pozitív – = negatív

Mit pajzsmirigy vizsgálati eredmények arról tanúskodnak, az egészségügyi szolgáltatók?

A pajzsmirigy egyike a mirigyek alkotják az endokrin rendszer. Pajzsmirigy hormonok befolyásolják az anyagcserét, az agy fejlődése, a légzés, a szív és idegrendszeri funkciók, testhőmérséklet, az izomerő, a bőr kiszáradását, menstruációs ciklus, súly, és koleszterinszint .; A TSH vizsgálat a legpontosabb vizsgálat diagnosztizálására egyaránt hyperthyreosis és a hypothyreosis .; Az egészségügyi szolgáltatók végre a pajzsmirigyműködés vizsgálatokat mérni a pajzsmirigy működését. A vizsgálatok azt is használják diagnosztizálni, és segít megtalálni az okát a pajzsmirigy betegségei .; Hyperthyreosis okozott túl sok pajzsmirigy hormon a véráramba, ami növeli a sebességet a testi funkciók és vezet a fogyás, izzadás, gyors szívverés, és a magas vérnyomás, valamint más tünetek .; Hypothyreosis olyan betegség, amely akkor fordul elő, amikor a pajzsmirigy nem termel elegendő pajzsmirigyhormon a szervezet igényeinek. Anélkül elegendő pajzsmirigyhormon, a test számos funkciója lelassul. Az emberek lehetnek tünetek, mint a fáradtság, súlygyarapodás, és hideg intolerancia .; Egy egészségügyi szolgáltató elrendelheti több vérvizsgálat során a pajzsmirigy működését .; Egy egészségügyi szolgáltató használja, vagy kombinált képalkotó vizsgálatokat, például ultrahang a pajzsmirigy, pajzsmirigy vizsgálat vagy egy radioaktív jód felvételét vizsgálat, diagnosztizálni és megtalálni az okát a pajzsmirigy betegségei .; Ha az egészségügyi szolgáltató úgy érzi, egy csomót a beteg nyaka alatt a fizikális vizsgálat vagy észleli, hogy még a képalkotó vizsgálatok során a pajzsmirigy, a bírság biopszia végezhető annak igazolására, hogy a göb rákos vagy jóindulatú.

Egy egészségügyi szolgáltató használja, vagy kombinált képalkotó vizsgálatokat, például ultrahang a pajzsmirigy, a számítógépes tomográfia (CT), vagy a nukleáris medicina vizsgálatok, diagnosztizálni és okát, a pajzsmirigy rendellenességek.

Nukleáris medicina vizsgálatok. Nukleáris medicina vizsgálatok a pajzsmirigy tartalmaznia pajzsmirigy vizsgálat, és a radioaktív jód felvételét teszt. Az emberek gyakran, hogy kövesse egy kis jód diéta előtt, amely a vizsgálatokat. További információ az alacsony jód étrend az Amerikai Pajzsmirigy Egyesület www.thyroid.org/faq-low-iodine-diet.

Ha az egészségügyi szolgáltató úgy érzi, egy csomót a beteg nyaka alatt a fizikális vizsgálat vagy észleli, hogy még a képalkotó vizsgálatok során a pajzsmirigy, a bírság biopszia végezhető annak igazolására, hogy a göb rákos vagy jóindulatú.

A finom biopszia a pajzsmirigy magában foglalja, hogy a sejteket a pajzsmirigy vizsgálatra mikroszkóppal. Az egészségügyi szolgáltató tapasztalattal rendelkező tű törekvések elvégzi a biopszia ő irodája, ambuláns központ, vagy egy kórház ő is használja a gyógyszert, hogy zsibbad a terület. A beteg úgy érezheti, enyhe diszkomfort a vizsgálat során, és a biopszia helyén lehet pályázatot 1-2 napig.

Ehhez a vizsgálathoz a páciens fekszik vissza támogatást vállak alatt, így a nyak lehet hosszabbítani, és hajlott vissza egy kicsit. Az egészségügyi szolgáltató beszúr egy kis, vékony tű, hogy a fecskendőt a pajzsmirigy göb, és használja ultrahang irányítani a reklám. A mintákat a sejtek a góc dolgozzák át a tűt, és elküldte a laborba kell vizsgálni egy patológus-egy orvos, aki specializálódott betegségek diagnosztizálására. Az egészségügyi szolgáltató kell, hogy több mintát. Miután a biopszia végeztével kötést helyezünk a területre, hogy csökkentse a vérzés esélye.

Mi a képalkotó vizsgálatok nem egészségügyi szolgáltatók által használt diagnosztizálni és megtalálni az okát a pajzsmirigy betegségek?

Mit tesztek nem egészségügyi szolgáltató használja, ha a pajzsmirigy göb talált?

A National Institute of Diabetes and Digestive és vesebetegségek zati) és egyéb alkatrészek theernment zati) irányítja és támogatja a kutatást a sok betegségek és állapotok.

Rámutat arra, Emlékezz

Mik azok, és azok az Ön számára ?; része a klinikai kutatás és a szíve minden orvostudományi fejlődés. nézd meg az új módja, hogy megakadályozzák, felderítsék, illetve a betegségek gyógyítására. A kutatók azt is használja, hogy nézd meg egyéb szempontok ellátás, például javítja az életminőséget a krónikus betegségek. Tudja meg, ha az Ön számára megfelelő.

Mi nyitottak ?; A jelenleg nyitott és toborzó is megtekinthető www.ClinicalTrials.

Ez az információ tartalmazhat tartalmat a gyógyszereket, és amikor azt az előírt módon a feltételeket bánnak. Amikor elkészült, a tartalom szerepel a legfrissebb rendelkezésre álló információk. Frissítések, vagy kérdése van bármilyen gyógyszert, forduljon a US Food and Drug Administration ingyenesen hívható 1-888-INFOernment (1-888-463-6332), illetve látogasson wwwernment. Beszélje meg az egészségügyi szolgáltató a további információkért.

Theernment szeretnék köszönetet mondani; Lewis Braverman, M. D., Boston Medical Center, Leonard Wartofsky, M. D., M.A.C.P., Washington Hospital Center

may-14