Pajzsmirigy rák kezelése

A pajzsmirigy egy mirigy tövénél a torok közelében a légcső (légcső). Ez alakú, mint egy pillangó, egy jobb lebeny és a bal lebeny. Az isthmus, egy vékony szövet, összeköti a két lebeny. Egy egészséges pajzsmirigy egy kicsit nagyobb, mint a negyede. Ez általában nem érezhető a bőrön keresztül.

A pajzsmirigy használ jód, ásványi bizonyos élelmiszerekben található és a jódozott só, hogy segítsen, hogy számos hormon. A pajzsmirigyhormonok tegye a következőket

Négy fő típusa a pajzsmirigyrák

Lásd az összefoglaló szokatlan daganatok gyermekkori kezelése kapcsolatba gyermekkori pajzsmirigyrák.

Bármi, ami növeli a kockázata, hogy a betegség az úgynevezett kockázati tényező. Miután a kockázati tényező, nem jelenti azt, hogy kapsz rákot; nem rendelkező kockázati tényezők nem jelenti azt, hogy nem fog a rák. Beszéljen orvosával, ha úgy gondolja, hogy veszélyben lehet. Rizikófaktorai pajzsmirigyrák között a következő

A gének hordozzák örökletes információt a szülőtől a gyermek. Egy bizonyos változás egy gént, amely át a szülőtől a gyermek (örökölt) okozhat medullaris pajzsmirigyrák. A vizsgálatot fejlesztettek ki, amely képes megtalálni a megváltozott gén előtt medullaris pajzsmirigyrák jelenik meg. A beteget tesztelt először, hogy ha ő van a megváltozott gént. Ha a beteg úgy, a család többi tagja is meg kell vizsgálni. Családtagok, így a fiatal gyermekek, akik a megváltozott gén csökkenti a kialakulásának esélyét medullaris pajzsmirigyrák, amelyek egy pajzsmirigy (műtéti eltávolítása a pajzsmirigy).

A pajzsmirigyrák nem okozhat korai jelei vagy tünetei. Néha során egy rutin fizikális vizsgálat. Jelek és tünetek léphetnek fel, mint a tumor nagyobb lesz. Egyéb feltételek okozhat hasonló tünetekkel. Kérdezze meg orvosát, ha az alábbiak közül bármelyik

A következő vizsgálatokat és eljárásokat lehet alkalmazni

A prognózis (esélye a hasznosítás) és a kezelési lehetőségek függenek a következő

Az alkalmazott eljárás annak kiderítésére, hogy a rák átterjedt a pajzsmirigy vagy; más testrészek nevezik megállóhelyeken. Az összegyűjtött információk az; átmeneti folyamat határozza meg a betegség stádiumától. Fontos tudni, hogy; a fázisban, hogy a tervben kezelésre. A következő vizsgálatokat és; eljárásokat lehet alkalmazni az átmeneti folyamat

Rák terjedt át a szöveten, a nyirokrendszer, a vér

Ha a rák átterjed egy másik része a test, ez az úgynevezett metasztázis. A rákos sejtek elszakadni ahol elkezdték (a primer tumor) és az utazás a nyirokrendszer vagy vér.

A metasztatikus tumor azonos típusú rák, mint az elsődleges daganat. Például, ha a pajzsmirigy rák átterjed a tüdőben, a rákos sejtek a tüdő valójában pajzsmirigy rákos sejteket. A betegség áttétes pajzsmirigy rák, nem tüdőrák.

Anaplastikus pajzsmirigyrák gyorsan növekszik, és általában elterjedt a nyak, ha megállapítást nyer. Stage IV anaplasztikus pajzsmirigyrák oszlik szakaszokban IVA, IVB, és az IVC.

Ismétlődő pajzsmirigy rák rák, amely kiújult (jött vissza), miután azt; kezelték. A pajzsmirigyrák kiújulhat a pajzsmirigy vagy más részein; a test.

Különböző típusú kezelés áll rendelkezésre betegek pajzsmirigy; rák. Egyes kezelések szabvány (a jelenleg használt kezelés), és néhány; jelenleg klinikai kipróbálás .; A kezelés klinikai vizsgálat egy kutatási tanulmány célja, hogy segítsen; javítani a jelenlegi kezelések vagy információt szerezzen az új kezelések a betegek; a rákkal. Amikor a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az új kezelés jobb, mint a; standard kezelést, az új; kezelés válhat a standard kezelést. A betegek akarok gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálatban. Egyes klinikai vizsgálatok kizárólag a betegeknek, akik nem a kezelés megkezdése után.

Műtét a leggyakoribb kezelés a pajzsmirigyrák. Az egyik a következő eljárásokat lehet alkalmazni

Sugárkezelés a rák kezelésére használó nagy energiájú röntgen-vagy más típusú sugárzás megöli a rákos sejteket, vagy tartsa őket a nő. Kétféle sugárkezelés. Külső sugárkezelés használ a gép a testen kívül, hogy küldjön sugárzás felé a rák. Belső sugárkezelés használ radioaktív anyagot zárt a tűk, magvak, vezetékek, vagy a katéter, amelyek helyezett közvetlenül vagy annak közelében a rák. Az, hogy a sugárkezelés miatt típusától függ, valamint a rák stádiuma kezelendő.

Sugárkezelés adható a műtét után, hogy megöli a pajzsmirigy rákos sejtek, amelyek nem kerültek eltávolításra. Follikuláris és papilláris pajzsmirigyrák is kezelt radioaktív jóddal (RAI) terápia. RAI szájon és összegyűlik a maradék pajzsmirigyszövet pajzsmirigy rákos sejteket, hogy átterjedhet más helyeken a szervezetben. Mivel csak pajzsmirigy veszi fel a jód, a RAI elpusztítja pajzsmirigy és a pajzsmirigy rákos sejteket anélkül, hogy károsítaná a többi szövetet. Mielőtt a teljes terápiás dózisra RAI kap, egy kis teszt-dózist adunk, hogy ha a tumor veszi fel a jódot.

Kemoterápia a rák kezelésére használó gyógyszerek megállítani a rákos sejtek növekedését, vagy megöli a sejteket, vagy megállás őket elválasztó. Ha a kemoterápiát szájon át vagy injekció formájában vénába vagy izomba, a gyógyszer a véráramba, és elérheti a rákos sejtek a szervezetben (szisztémás kemoterápia). Ha a kemoterápiát helyezett közvetlenül a cerebrospinalis folyadékba, egy szerv, vagy egy testüreg, mint a has, a gyógyszerek elsősorban a daganatsejteket érinti azokat a területeket (regionális kemoterápia). Az, hogy a kemoterápia miatt típusától függ, valamint a rák stádiuma kezelendő.

Pajzsmirigy rák

Hormonterápia a rák kezelésére, amely eltávolítja a hormonok, vagy blokkolja a cselekvés és megállítja a rákos sejtek növekedését. A hormonok olyan anyagok által mirigyek a szervezet, és kering a véráramban. A kezelés a pajzsmirigyrák, gyógyszerek adható megakadályozza a test, hogy a pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH), egy hormon, amely növelheti az esélyét, hogy a pajzsmirigyrák fog nőni, vagy visszatérne.

Továbbá, mivel a pajzsmirigy rák kezelés elpusztítja a pajzsmirigy sejtek, a pajzsmirigy nem képes arra, hogy elég pajzsmirigy hormon. A betegek kapnak pajzsmirigy hormonpótló tablettákat.

Célzott terápia egy olyan típusú kezelésére használó gyógyszerek vagy egyéb anyagok azonosítása és a támadás konkrét rákos sejteket anélkül, hogy károsítaná a normál sejtek. Tirozin-kináz gátló terápia egy olyan típusú célzott terápia, amely blokkolja a jeleket, amelyek a daganat növekedését.

Vandetanib és sorafenib vannak a tirozin-kináz-inhibitorokat, amelyek kezelésére használt bizonyos típusú pajzsmirigyrák.

Pajzsmirigy rák

Információ klinikai vizsgálatok elérhető az; weboldal.

Egyes betegeknél, részt vesz egy klinikai vizsgálat lehet a legjobb kezelés választás. Klinikai vizsgálatok részét képezik a rákkutatás folyamatot. Klinikai vizsgálatok, hogy kiderüljön, ha új rákos kezelések biztonságosak és hatékonyak, vagy jobb, mint a standard kezelést.

Sok mai standard kezelése a rák alapuló korábbi klinikai vizsgálatokban. A betegek, akik részt vesznek a klinikai vizsgálat részesülhet a standard kezelés vagy az elsők között kap új kezelés.

A betegek, akik részt vesznek a klinikai vizsgálatokban is javítani az utat rák fogják kezelni a jövőben. Még ha a klinikai vizsgálatok nem vezetnek hatékony új kezelések, gyakran választ fontos kérdésekre, és segíthetik a kutatás előre.

Néhány klinikai vizsgálatokban csak olyan betegek esetében, akik még nem kaptak kezelést. Más vizsgálatok vizsgálati kezelések a betegek, akiknek a rák nem ütött jobban. Vannak klinikai vizsgálatok, amelyek próbára új módon megállítani a rák ismétlődő (jön vissza), vagy csökkentse a mellékhatások a rák kezelésére.

Klinikai vizsgálatok zajlanak sok részén az országban. Lásd a kezelési lehetőségei következő részben a linkeket a jelenlegi kezelési klinikai vizsgálatokban. Ezeket lekért lista a klinikai vizsgálatokban.

Egyes vizsgálatok történtek vala, hogy diagnosztizálják a rákot, vagy hogy megtudja, a színpadon a rák lehet ismételni. Egyes vizsgálatok kell ismételni, hogy milyen jól működik a kezelés hatásosságát. Döntéseket arról, hogy továbbra is, a változás, vagy hagyja abba a kezelést lehet alapozni az ezen vizsgálatok eredményét.

Egyes vizsgálatok továbbra is tenni időről időre a kezelés után véget ért. A fenti vizsgálatok eredményeit az is látható, ha az Ön állapota megváltozott, vagy ha a daganat kiújult (jön vissza). Ezek a vizsgálatok néha nyomon követési vizsgálatok vagy kivizsgálások.

A kezelés a színpadi I. és II papilláris és follikuláris pajzsmirigyrák között lehetnek a következő

I. stádiumú papillaris pajzsmirigy rák, I. stádiumú follikuláris pajzsmirigy rák, színpadi II papilláris pajzsmirigyrák szakasz és a II follikuláris pajzsmirigy rák. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

A kezelés a színpadi III papilláris és follikuláris pajzsmirigyrák általában teljes pajzsmirigy. Rák átterjedt kívül a pajzsmirigy, valamint bármely nyirokcsomók, amelyek rák őket, szintén el kell távolítani. Radioaktív jód kezelés vagy külső sugárkezelés lehet adni a műtét után.

szakasz III papilláris pajzsmirigyrák és színpadi III follikuláris pajzsmirigy rák. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

A kezelés a színpadi IV papilláris és follikuláris pajzsmirigy rák átterjedt csak a nyirokcsomók gyakran gyógyítható. Ha a rák átterjedt más helyeken a szervezetben, például a tüdő és a csont, a kezelés általában nem gyógyítja a rákot, de a tünetek enyhítésére, és javítja az életminőséget. A kezelés magában foglalhatja a következő

Tumorok, hogy vegye fel a jód

Tumorok, amelyek nem veszik fel a jód

szakasz IV papilláris pajzsmirigyrák szakaszban levő follikuláris pajzsmirigy rák. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

A kezelés magában foglalhatja a következő

pajzsmirigy medullaris carcinoma. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

A kezelés magában foglalhatja a következő

anaplasztikus pajzsmirigyrák. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

A kezelés visszatérő pajzsmirigyrák között lehetnek a következő

visszatérő pajzsmirigyrák. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

pajzsmirigyrák, lásd az alábbi

Általános rák információk és egyéb források a National Cancer Institute, lásd az alábbi

Ez a rák információs összefoglaló naprakész információkkal, a kezelés pajzsmirigyrák. Ez azt jelentette, hogy tájékoztassa és segítse a betegek, a családok, és a gondozók.

Adult Treatment Editorial Board.

A klinikai vizsgálat egy tanulmányt, hogy válaszoljon egy tudományos kérdés, mint például, hogy egy kezelés jobb, mint a másik. Vizsgálatok régebbi vizsgálatok alapján, és a tanultak a laboratóriumban. Minden próba választ bizonyos tudományos kérdések annak érdekében, hogy új és jobb módja, hogy segítsen rákos betegek. A kezelés során a klinikai vizsgálatokban, információkat gyűjtenek a hatását az új kezelés, és milyen jól működik. Ha a klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy az új kezelés jobb, mint egy jelenleg használt, az új kezelési válhat “standard”. A betegek akarok gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálatban. Egyes klinikai vizsgálatok kizárólag a betegeknek, akik nem a kezelés megkezdése után.

Felnőtt kezelési Editorial Board. Pajzsmirigy rák kezelése. Bethesda, MD: / típusok / pajzsmirigy / beteg / pajzsmirigy-kezeléssel. . [PMID: 26389296]