ótvar a bőrön – téma áttekintése

Ez a témakör ótvar a bőrön, ágyék, vagy a kezét. Kapcsolatba más gombás fertőzések, a témakörrel

Sömör a bőr által okozott fertőzés egy gomba.

Jock viszket egy formája ótvar okozza viszkető kiütések a bőrön, a lágyék területe. Sokkal gyakoribb férfiakban, mint nőkben. Jock viszket által okozott terjedésének lábgombásodás gomba az ágyék.

Ótvar nem okozott a féreg. Ez okozza a gomba. A fajta gombák (többes gomba) okozó ótvar élnek és elterjedt a felső réteg a bőr és a haj. Nőnek legjobb meleg, nedves területeken, mint például öltözők és uszoda, valamint a bőr redők.

Ótvar ragályos. Úgy terjed, ha van bőr-bőr érintkezés a személy vagy állat, akinek megvan. Azt is terjed, ha megoszthatja ilyeneket törölköző, ruha, vagy sport felszerelés.

Ön is kap ótvar megérint egy fertőzött kutya vagy macska, bár ez a forma ótvar nem gyakori.

Ótvar a bőrön általában nem okoz nagyon viszkető kiütés. Ez gyakran teszi a minta az alakja egy gyűrű, de nem mindig. Néha ez csak egy piros, viszkető kiütés.

Jock viszket a kiütés a bőr ráncait az ágyék. Azt is elterjedt, hogy a belső comb vagy fenék.

Ótvar a kéz néz ki, mint a lábgombásodás. A bőr a tenyér lesz vastag, száraz és pikkelyes. És a bőr az ujjak között lehet nedves és nyílt sebek.

Ha van egy gyűrű alakú kiütés, akkor nagyon valószínű, hogy ótvar. Orvosa el fogja tudni mondani, az biztos. Ő valószínűleg megnézi a kaparás a kiütés mikroszkóp alatt, hogy ellenőrizze a ótvar gomba.

Lábgombásodás; Pelenkakiütés; Gombás köröm fertőzések; Sömör a fejbőr vagy szakáll.