őssejt-transzplantáció lupus – téma áttekintése

Őssejt-transzplantáció a csere a károsodott csontvelő sejteket egészséges sejteket, vagy őssejtek. Ez általában történik, miután erős szereket használtak, hogy törölje el a sérült immunrendszer (immunoablation).

Senki sem tudja, hogy mi okozza a lupus, így nincs ismert módja, hogy megakadályozzák azt. De ha van lupus, segíthet kezelni fellángolások b; Elkerülve ismert kiváltó, mint a napfény, a stressz, és nem a SLEE; Különösen ügyeljen a diéta és egyre megfelelő exercis; Nyilvántartás vezetése a tünetek – mikor fordulnak elő, mi váltja ki őket, és mennyi ideig tart -, és beállítani a rutin megfelelően

Az őssejt-transzplantáció komoly kockázatokat. Miután egy személy őssejteket már gyűjtött a véráramba, akkor visszakerül a véráramba együtt egy őssejt növekedési faktor. Ha sikeres, az őssejtek segítenek a csontvelő visszatérés az egészséges állapot. De két hét alatt, hogy az immunrendszer igényel lesz erős újra, a test rendkívül érzékeny életveszélyes fertőzés.

Kis tanulmányok az őssejt transzplantáció emberek súlyos lupus azt mutatták, hogy ez segíthet egyes emberek, de ez is súlyos mellékhatásai. 1. Ez az eljárás akkor tekinthető a magas kockázatú, drága, és kísérleti kezelés lupus.