nyugtalan láb szindróma: alternatív gyógymódok

Ha nyugtalan láb szindróma, vagy RLS, tudja, hogy a rángatás vagy húzza érzés a lábakban. Lehet, hogy úgy érzi, az ellenállhatatlan vágyat, hogy mozgatni őket, különösen éjszaka. Ez lehet, hogy nagyon nehéz aludni.

Nincs gyógymód az RLS, de van néhány nem-gyógyszeres lépéseket akkor meg kell kérni enyhítik tüneteit. Íme néhány.

Fon tos; Lehetséges, hogy a fő jelentés címe nyugtalan láb szindróma nem a név, amit várt. Kérjük, ellenőrizze a szinonimák felsorolja, hogy megtalálják az alternatív neve (i) és a betegség alegység (ek) a jelentés által lefedett.

Jó alvási rutin. Dobott le az alvási mintázat teheti RLS tünetek súlyosbodását. Próbálja lefekvés egyidejűleg minden este, és felkelni időben minden reggel. Ahhoz, hogy a mély alvás, ez segíthet, hogy lefeküdni egy kicsit később, és kelj fel később. Tartsa hálószoba hűvös, sötét, és kényelmes. Tartsa a tévé és a számítógép ki a hálószobából.

Vegye vas. Mivel alacsony a vas szintje lehet kapcsolni RLS, orvosa valószínűleg javasoljuk vaspótló.

Egyéb kiegészítők. Ott nem sok kutatás, hogy újra fel, de néhány ember kap mentességet a RLS tünetek figyelembe folsavat, magnéziumot, vagy B12-vitamin.

Változtasd meg a hőmérsékletet. Próbáljon egy hideg zuhany vagy áztassa meleg fürdő lefekvés előtt. Kísérlet vagy egy fűtési pad vagy jégtakaró a lábad. Néha csak egy hőmérséklet-változás segít.

Masszázs. Dörzsöli az izmokat, különösen a borjak, segíthet enyhíteni a fájdalmat és a tünetek. Próbálja masszázs jobb lefekvés előtt, hogy ha ez segít kap egy nyugodt éjszakai alvást.

Gyakorlat. A rendszeres, enyhe testmozgás a nap folyamán segíthet. Vegyünk egy rövid séta vagy próbálja néhány egyszerű nyújtó gyakorlatokat lefekvés előtt. Legyen óvatos, ha nem gyakorolják túl kemény, akkor is, ha ez a nap elején. Túl sok vagy túl intenzív mozgás is, hogy a RLS tünetek súlyosbodását.

Stresszoldó. A stressz is okozhat a RLS flare és a tünetek súlyosbodását. Megtalálják a módját, hogy segít pihenni, és nyugodt a szorongás. Érdemes kipróbálni a mély légzés, jóga, meditáció, progresszív izomlazítás, vagy tai chi.

Elektromos stimuláció. Néha stimuláló a láb és a lábujjak és a rezgéseket vagy elektromos impulzusok adhat mentességet RLS tüneteit. Vannak, akik a siker, ha ezt egy pár percig, mielőtt aludni. Kérdezze meg orvosát, a további információkért.

Akupunktúra. Nincs bizonyíték arra, hogy nehéz az akupunktúra segít a tünetek, mégis sokan RLS egy próbát a tünetek enyhítésére.

FORRÁS

Ügynökség Egészségügyi Kutatási és minőség: “Összehasonlító hatékonysága kezelései nyugtalan láb szindróma”.

Sleep Egyesület: “nyugtalan láb szindróma – RLS.”

Barrow Neurológiai Intézet: “nyugtalan láb szindróma”.

Buchfuhrer, M. nyugtalan láb szindróma: birkóznak a Sleepless Nights, Demos Medical Publishing, november 28, 2006.

Cui Y. A Cochrane Database of Systematic Review, október 8, 2008.

Harvard Egészségügyi Kiadványok: “nyugtalan láb szindróma”.

Harvard Medical School Family Health Guide: “A relaxációs technikák: Breath ellenőrzés segít elfojtani tévelygő stressz.”

Medscape: “nyugtalan láb szindróma kezelésére és menedzselésére.”

Patrick L. Alternative Medicine Review, június 2007.

National Institute of Neurológiai Betegségek és stroke: “nyugtalan láb szindróma Fact Sheet”.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis.

A nyugtalan láb szindróma Alapítvány: “Javasolt Coping módszerek Willis-Ekbom Betegség / Nyugtalan láb szindróma”, “kiváltó okok nyugtalan láb szindróma.

Vanderbilt University Medical School: “Más, kevésbé hagyományos kezelési formák az RLS / PLMS.”