mellkaskimeneti szindróma

Mellkaskimeneti szindróma egy csoportja tünetek, amelyek akkor jelentkeznek, amikor az erek vagy idegek a tér között, a kulcscsontja, és az első borda (mellkaskimeneti) válnak tömörített. Ez okozhat fájdalmat a váll és a nyak és a zsibbadás a kéz.

Gyakori oka a mellkaskimeneti szindróma közé tartozik a fizikai trauma egy autóbalesetben, ismétlődő sérülések állás- vagy sporttal kapcsolatos tevékenységek, bizonyos anatómiai rendellenességek (mint például egy extra borda), és a terhességet. Néha az orvos nem tudja meghatározni az okát mellkaskimeneti szindróma.

A kezelés a mellkaskimeneti szindróma általában magában foglalja a fizikai kezelés és a fájdalomcsillapítás intézkedéseket. A legtöbb ember javítani ezen megközelítéseket. Egyes esetekben azonban az orvos ajánlhat műtét.

Általában van háromféle mellkaskimeneti szindróma.

Neurogén (neurológiai) mellkaskimeneti szindróma. Ez a forma a mellkaskimeneti szindróma jellemzi tömörítés az plexus brachialis. A plexus brachialis hálózata idegek jönnek a gerincvelő és ellenőrzési izommozgások és érzés a váll, a kar és a kéz.

A legtöbb mellkaskimeneti szindróma esetekben a tünetek neurogén.

A nem-specifikus típusú mellkaskimeneti szindróma. Ez a típus is nevezik vitatott mellkaskimeneti szindróma. Egyes orvosok nem hiszem, hogy létezik, míg mások azt mondják, hogy ez egy gyakori betegség.

Mikor kell orvoshoz

Amit megtehetsz

Az emberek nem specifikus típusú mellkaskimeneti szindróma krónikus fájdalom a területen a mellkaskimeneti hogy rosszabbodik aktivitás, de a konkrét oka a fájdalom nem lehet meghatározni.

Mellkaskimeneti szindróma tünetei eltérőek lehetnek, attól függően, hogy mely struktúrák tömörítik. Amikor idegek tömörített, jelek és tünetek a neurológiai mellkaskimeneti szindróma közé

Mit várnak el az orvos

Jelek és tünetek a vaszkuláris mellkaskimeneti szindróma magában

Mit lehet tenni az időközben

Keresse fel orvosát, ha következetesen bármelyikét tapasztalja a jelek és tünetek a mellkaskimeneti szindróma.

provokációs teszt

Általában az oka a mellkasi kilépő szindróma tömörítés az idegek vagy vérerek a mellkaskimeneti, csak a kulcscsontja (kulcscsont). Az ok a tömörítés változik, és magában foglalhat

Képalkotás és ideg vizsgálat tesztek

Ismétlődő tevékenység. Ugyanazt a dolgot többször is, idővel, kopás a test szöveteit.

A sebészi megoldás

Lehet jellemző tüneteket mellkaskimeneti szindróma, ha a feladat megkívánja, hogy ismételje meg a mozgás folyamatosan, mint a gépelési számítógépen dolgozik egy futószalagon vagy feloldása dolgokat a fejed felett, ahogy azt is, ha harisnya polcokon.

Sportolók, mint például a baseball kancsók és az úszók is kialakulhat mellkaskimeneti szindróma évek ismétlődő mozdulatok.

Ha nem kezelik a korai állapotban, után hamar észrevette a tünetek, akkor előfordulhat progresszív idegrendszeri károsodást, és akkor lehet szükség műtétre.

Az orvosok azt javasolják műtéttel mellkaskimeneti szindróma csak, ha más kezelés nem volt eredményes. Műtét nagyobb a kockázat, mint az egyéb kezelések, és nem mindig kezeli a tüneteket.

Te valószínűleg azzal kezdeni, hogy a családját az orvos vagy a háziorvos. Egyes esetekben az orvos utalja be egy orvos képzett vérerek (vaszkuláris) olyan feltételek vagy véredény műtét.

Itt van néhány információ, hogy segítsen felkészülni a kinevezést.

Írd le fontos személyes információkat, beleértve a fizikai traumákat, például egy autóbaleset, vagy munkával kapcsolatos sérülést. Még ha évekkel ezelőtt volt, orvosa tudni róluk.

Szintén fontos megjegyezni, minden ismétlődő fizikai tevékenységet hajtott végre most vagy a múltban a munka, a sport, és a hobbi és egyéb szabadidős tevékenység.

Készít egy listát a kérdés segít, hogy a legtöbb idejét az orvosával. Mert mellkaskimeneti szindróma, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Ne habozzon feltenni bármilyen további kérdése van.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, mint például a

Amíg vár a találkozó, próbáljon egy nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID), mint az ibuprofen (Advil, Motrin IB, egyéb).

A kellemetlen érzés is lehet javítani, ha fenntartja a jó testtartás, és ne használjon ismétlődő mozdulatok és nehéz tárgyak emelését.

Diagnosztizálása mellkaskimeneti szindróma nehéz lehet, mert a tüneteket és azok súlyosságát nagyban változhat körében a betegség. Diagnosztizálni mellkaskimeneti szindróma, orvosa felül a tünetek és a kórtörténet és a fizikális vizsgálat lefolytatására.

Provokációs vizsgálatok célja, hogy reprodukálja a tüneteket. A vizsgálatok segíthetnek az orvos határozza meg az oka a feltétel, és segít kizárni más okok, amelyek hasonló tüneteket.

Ezekben a vizsgálatokban az orvos kérheti, hogy mozog a kar, nyak vagy a váll különböző pozíciókban. Orvosa ellenőrizni fogja a tüneteket, és megvizsgálja, akkor különböző pozíciókban.

A diagnózis megerősítésére a mellkaskimeneti szindróma, orvosa elrendelheti egy vagy több az alábbi vizsgálatok

Komputertomográfiás (CT). A CT használ röntgensugarakat szerezni keresztmetszeti képeket a tested. A festék lehet beadni a vénába, hogy megtekinthesse a vérerek részletesebben (CT angiográfia).

A CT-vizsgálat helyének és okának vérerek (vaszkuláris) tömörítés.

Mágneses rezonancia képalkotás (MRI). Az MRI használ erős rádióhullámokat és mágnesekkel létre egy részletes nézetben a tested.

Kezelőorvosa ettől egy MRI meghatározására helyét és okát vérerek (vaszkuláris) tömörítés. Az MRI felfedheti veleszületett rendellenességek, mint például a rostos szalag összekötő gerinc a borda vagy nyaki borda, amely lehet az oka a tüneteket.

Az orvosok nem gyakran használják ezt a tesztet diagnosztizálni mellkaskimeneti szindróma. Azonban a képalkotó vizsgálatok is zárja ki más olyan állapotok, amelyek okozza a tüneteket, mint például a gerinc, illetve az agy körülmények között.

Arteriográfia és venográfia. Ezekben a vizsgálatokban az orvos beszúr egy vékony, hajlékony csövet (katéter) keresztül egy kis bemetszést, általában a lágyék. A katéter áthaladt a nagy artériák arteriográfiás, vagy az ereidben a venográfiával az érintett erek. Ezután az orvos befecskendez a festék a katéteren keresztül megmutatni röntgen képeket a artériák és vénák.

Az orvosok ellenőrizni tudja, hogy ha van egy tömörített véna vagy artéria. Ha egy véna vagy artéria egy vérrög, az orvosok nem lehet megvalósítani gyógyszereket a katéteren keresztül, hogy feloldja a vérrögöt.

A legtöbb esetben, a konzervatív megközelítés kezelés hatékony, különösen, ha a feltétel korai diagnózis. Bánásmód magában

Fizikoterápia. Ha neurogén mellkaskimeneti szindróma, fizikoterápia az első sorban a kezelés. Majd megtanulják, hogyan kell csinálni gyakorlatokat, amelyek erősítik, és nyújtsd a vállizmai hogy nyissa ki a mellkasi kilépő, javítja a mozgástartomány és javítja a testtartást.

Ezek a gyakorlatok, kész idővel hozhat a nyomás le a vérerek és idegek a mellkaskimeneti.

Orvosa javasolhatja a műtét, ha más kezelés nem volt hatásos, ha tapasztalt folyamatos tüneteket, vagy ha progresszív idegrendszeri problémák.

A sebész kiképzett láda (mellkasi) műtét vagy véredény (vaszkuláris) műtétet elvégzi az eljárást.

Mellkaskimeneti szindróma műtét kockázatát szövődmények, például sérülés a plexus brachialis. Továbbá, a műtét nem enyhíti a tüneteket, és a tünetek kiújulhatnak. Az izomerő nem tér vissza a műtét után, ha súlyos idegrendszeri károsodás állapota miatt.

Sebészet kezelésére mellkaskimeneti szindróma, az úgynevezett mellkasi kilépő dekompressziós, végezhető számos különböző megközelítések, beleértve

Transaxillary megközelítés. Ebben a műtét, a sebész a metszést a mellkasát, hogy hozzáférést az első borda, ossza az izmok előtt a borda, és távolítsa el a része az első borda enyhítésére tömörítés.

E megközelítés révén a sebész könnyen elérhető az első borda zavarása nélkül az idegek vagy vérerek.

Ugyanakkor lehetővé teszi a sebész korlátozott hozzáférést biztosít a terület idegeket és ereket, ami megnehezíti, hogy az izmok és a nyaki bordák, amelyek hozzájárulnak a tömörítés mögött az idegek és az erek.

Kulcscsont feletti megközelítés. Ez a megközelítés javítások sűrített ereket. A sebész a metszést alig nyakad, hogy ki a plexus brachialis régióban.

A sebész ezután megkeresi jelei trauma vagy izmok hozzájárulnak a tömörítés mellett az első (legfelső) borda. A sebész eltávolíthatják az izmok okozó tömörítés és javítás tömörített ereket. Az első borda lehet távolítani, ha szükséges, hogy enyhíti a tömörítés.

A vénás vagy artériás mellkaskimeneti szindróma, a sebész szállít gyógyszert a vérrögök feloldására előtt mellkaskimeneti tömörítés. Továbbá, egyes esetekben a sebész folytasson eljárást, hogy távolítsa el a vérrög a vénában vagy artériába vagy javítani a vénába vagy artériába előtt mellkaskimeneti dekompressziós.

Ha az artériás mellkaskimeneti szindróma, a sebész ki kell cserélni a sérült artéria egy részét egy artéria másik része a test (graft) vagy mesterséges graft. Ez az eljárás elvégezhető ugyanabban az időben, mint a eljárás, hogy az első borda távolítani.

Ha diagnosztizáltak mellkaskimeneti szindróma, az orvos vagy gyógytornász elmagyarázza, hogy nem él otthon, hogy erősítse és támogassa az izmok körül az mellkaskimeneti.

Általánosságban, a felesleges stresszt a vállán és az izmok körülvevő mellkaskimeneti

Tünetek társított mellkaskimeneti szindróma okozhatja számos egyéb feltételek, ami megnehezíti az orvosok diagnosztizálni a feltétel. Sokan tapasztalják mellkaskimeneti szindróma tünetei évvel korábban diagnosztizálták azzal a feltétellel, amely okozhat stresszt és a frusztrációt.

Ügyeljen arra, hogy megvitassuk a gondok orvosával, ha a tünetek továbbra is fennállnak, és a diagnózis nem került sor.

Mellkaskimeneti szindróma, amely kezeletlen marad évekig is maradandó idegrendszeri károsodás, ezért fontos, hogy a tünetek értékelése, és kezelik a korai, vagy tegyen lépéseket, hogy megakadályozzák a betegség.

Ha hajlamos mellkaskimeneti tömörítés, kerülje az ismétlődő mozdulatok és nehéz tárgyak emelését.

Ha túlsúlyos, akkor megelőzése vagy enyhítése járó tünetek mellkaskimeneti szindróma által fogyás.

Még ha nincs tünete mellkaskimeneti szindróma ne vigye nehéz táska a vállunk felett, mert ez növeli a nyomást a mellkasi aljzatba.

Stretch naponta, és hajtsa végre a gyakorlatok, hogy tartsa a váll izmait erős.

keresse fel orvosát