löket útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

A stroke agysérülést, amelynek oka az agy vérellátása megszakad .; Az agy vérellátása is megzavarta, különböző okokból. Az orvosok általában sorolják stroke három kategóriába, a kiváltó októl függően; Vérzéses stroke – Vérzés (vérzés) okozza ezt a fajta stroke. Vérzés léphet fel az agyban vagy az agy és a koponya. Ha vérzés jelentkezik, a kis erek közelében vérzés húzza a görcs. Ennek eredményeképpen bizonyos agyterületek túl kevés a vér áramlását .; A vérzéses stroke fordul elő, hogy az agy úgynevezett agyvérzés. Gyakran kapcsolódik a magas vérnyomás, az öregség, nagy mértékű alkoholfogyasztás, illetve a használata a kokain vagy a metamfetamin. A stroke fordul elő, hogy az agy és a koponya nevezzük subarachnoidalis vérzés .; Vérzéses stroke sokkal ritkább, mint az agyvérzés okozta vérrögök.

Tünetek

Különböző területeken, az agy felelős különböző funkciókat. Ezek közé tartozik érzékelés, a mozgás, látás, beszéd, az egyensúly és a koordináció .; A stroke tüneteinek függ, hogy mely terület az agy sérült. A tünetek közé tartozik; Fejfájás, hányással vagy anélkül; Szédülés vagy zavartság; Gyengesége vagy bénulása, egyik oldalán a test; Hirtelen, súlyos zsibbadás bármely testrész; Látászavar, beleértve a hirtelen látásvesztés; Járási nehézség, beleértve a megdöbbentő vagy veering; Koordinációs problémák a karok és kezek; Elkent beszéd vagy beszédképtelenség; Hirtelen eltérés a szemek felé egy irányban; rohamok; Szabálytalan légzés; Kábulat; Kóma

Diagnózis

Orvosa áttekinti a kórtörténet és a stroke kockázati tényezőit. Stroke kockázati tényezőit közé

Meddig tart?

Ha a vérkeringést az agy gyorsan újra tünetek javíthatja néhány napon belül. Ha a vérellátást megszakad hosszabb ideig, agysérülés lehet súlyosabb. A tünetek több hónapig tart. Szükség lehet a fizikai rehabilitáció.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Segíthet megakadályozni a stroke szabályozásával kockázati tényezők. Stroke kockázati tényezőit közé

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

Fontos, hogy tisztában legyenek a stroke tüneteit. Kérjen sürgősségi ellátást, ha azt tapasztalja a stroke tüneteit.

Mikor kell orvoshoz

Ha Ön, vagy valaki vannak alakul minden a tünetek a stroke, hívjon orvost azonnal. Vagy hívjon mentőt vagy menjen egy ügyeletre.

Prognózis

Ha az agy vérellátása helyreáll gyorsan és teljesen, a beteg talpra alig vagy egyáltalán nem fogyatékosság. Az emberek a trombotikus stroke, a korai kezelés a vérrög-oldó gyógyszer t-PA csökkentheti fogyatékosság jelentősen.