löket: problémák figyelmen kívül hagyva az érintett oldalon – téma áttekintése

Vannak emberek, akik a stroke nem lát néhány vagy az összes szokásos kilátási területeken. Például, az emberek a bal oldali bénulás nehezen látni a bal oldalon. Ha a probléma oka a látás elvesztése, a legtöbb ember tanulni pótolni ezt a veszteséget elfordításával a fejüket. Ha az ember nem fordul ő fejét az érintett oldalon, hogy a test mellé lehet figyelmen kívül hagyni vagy elhanyagolni.

Stroke után, akkor valószínűleg egy csomó kérdést és aggodalmak, hogy – még ha – akkor vissza. Mikor lesz képes mozgatni a karját? Az Ön független életet örökre; Nehéz megjósolni, hogy milyen mértékben valaki talpra stroke után, mondja Randie M. Fekete-Schaffer, MD. Schaffer az orvosi igazgatója a stroke Program Spaulding Rehabilitation Hospital Boston. “Milyen gyorsan a beteg visszanyeri az első néhány hétben,” mondja, “adhat nekünk megjelölésével …

Az alábbi tippek hasznosak lehetnek, ha gondozó, aki elhanyagolja az ő érintett oldalon

Idéző vagy válasz stimuláció csak az érintetlen oldalon, a test; Használata csak a nem érintett kar vagy láb; Ha csak a környezet nem érintett oldalon; Észrevéve csak valaki, aki beszél, vagy megközelíti a nem érintett oldalon, a test; Válaszul csak a fele a tárgyak ő egyébként látni, mint például eszik csak az egyik oldalon a lemez; Nem ismerte az érintett kar és a láb tartozó testét, és arra gondoltam, hogy valakié; Azt gondolva, hogy tárgyakat az érintett oldalon közelebb vagy távolabb van, mint amilyen valójában. A személy botlik bútor vagy nehezen eszik, vagy öntettel.

Ha dolgozik az ember érintett oldalon, csökkenti a zavaró a nem érintett oldalon. Distractions lehetnek mozgó tárgyak, vagy a fények közel a személy. Így például, győződjön meg róla, nincsenek mozgó tárgyak vagy a fények közel a személy az ő érintetlen oldalon; Helyezzen tárgyakat, amelyekre szükség van a leggyakrabban a személy nem érintett oldalon. Tételét az érintett oldalon el kell helyezni egy tárgyat (mint például a telefon, olvasó szemüveg, vagy egy pohár víz) azon az oldalon, amely kéri a személy is használhatja az érintett oldalon; Emlékeztesse a személy kell figyelni, hogy az érintett oldalon. Néha, csatolva egy kis harang vagy világos szalagot az érintett kar vagy láb lehet emlékeztetőül; Emeld ki tereptárgyak a személy bal és jobb oldalán, amikor megy helyeken. Ne feledje, hogy a személy megnézi csak az egyik oldala a környezetet, így használata példákat kap az ember, hogy vizsgálja meg, hogy mindkét fél számára. Például, lehet, hogy azt mondják: “Kinézett az ablakon át, hogy a jobb látom, hogy úgy néz ki, mint egy esős napon ma.” Vagy lehet, hogy azt mondják: “Mi a vezetés által egyházunk itt a bal oldalon; Adj gyakori jelek Betájolhatom személy a környezetben. Például, lehet, hogy azt mondják:” Ez 03:00 délután március 21-én . Ez szerda, és mi vagyunk az orvos irodájában. Fiad vagyok, és mi már itt csak egy rövid ideig.