lenyelt tárgy útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

A kisgyermekek és néha idősebb gyermekek és felnőttek lenyelni játékok, pénzérmék, biztonsági tűk, gombok, csontok, fa, üveg, mágnesek, elemek és egyéb idegen tárgyat. Ezek a tárgyak gyakran át egészen az emésztőrendszeren keresztül 24 és 48 óra között nem okoz kárt .; De problémák merülhetnek fel, amikor a tárgyak ragadt hosszú ideig, élesek, és nem tartalmazhat korrozív anyagokat. Szövődmények közé könnyek a nyelőcsőben (összekötő cső a szájban és a gyomorban), mozgását a tárgyat a szövet a nyelőcső, és a fertőzés. Kis mágnes különleges problémát jelenthet. Ha egynél több lenyeli, akkor összetapadnak, és rontja a szöveti .; Három területet a nyelőcső a legvalószínűbb helyeket tárgyak benyújtani; Szintjén a kulcscsont (kulcscsont) – a leggyakoribb hely; A mellkas közepén; Mielőtt a nyelőcső megfelel a gyomorban, alján a bordák

Tünetek

Ha az objektum beakad a nyelőcsőbe, ez okozhat; gerjedtek; Nyelési képtelenség vagy fájdalmas nyelés; Hányás; Mellkasi fájdalom vagy nyaki fájdalom

Diagnózis

Miután orvos megvizsgálja a gyermeket, és arra kéri a róla nemrég kórtörténet, a kezelőorvos az X-ray, hogy segítsen show, ahol az objektum. Vannak dolgok, amiket nem lehet látni egy röntgen. Ha az X-ray nem mutatja a tárgy, hanem a tünetek és a körülmények is arra utalnak, hogy egy tárgy akadt el a nyelőcsőben, a gyermek kell egy komputertomográfiás (CT), vagy egyéb radiológiai vizsgálatokkal.

Meddig tart?

A legtöbb objektum, amely nem okoz tüneteket áthaladnak az emésztőrendszer egy vagy két napig nem okoz kárt.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Tartsuk kis tárgyak, mint például pénzérmék, csapok, mágnesek, kis játék darabok és távol az elemeket a kisgyermekek, különösen fiatalabb, mint 3 éves.

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

Ha a gyermek lenyelt egy idegen tárgy, hívja ki orvosa tanácsát, és

Mikor kell orvoshoz

Ha a gyermek lenyel egy elemet, azonnal forduljon orvosához, ha a gyermek nincsenek tünetei. Az orvos azt szeretné, hogy egy X-ray, hogy hol az akkumulátor található, és győződjön meg arról, hogy nem lesz letétbe az emésztőrendszerben.

Prognózis

A legtöbb esetben a kilátások is kiváló; az objektum át a saját, illetve el lehet távolítani, komplikációk nélkül.