laphámrák a tüdő útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

Laphámsejtes karcinóma a tüdő egy olyan típusú tüdőrák. Ez akkor fordul elő, ha kóros tüdő sejtek szaporodása ki az ellenőrzés és a forma egy tumor. Végül, a tumorsejtek terjedését (áttétet) más testrészek, beleértve a; nyirokcsomókban körül, és a tüdő máj; csontok; mellékvesék; agy.

Tünetek

Az elején, a pikkelyes sejtes tüdőrák lehetnek tünetmentesek. Amennyiben mérgezési tünetek jelentkeznek, ezek közé; köhögés nem múlik el; köhögés vér vagy nyálka; légszomj vagy légzési nehézség; zihálás; fáradtság; nyelési nehézség; mellkasi fájdalom; láz; rekedtség; megmagyarázhatatlan fogyás; rossz étvágy; magas kalciumszint a vérben.

Diagnózis

Orvosa feltételezheti tüdőrák alapján

Meddig tart?

Pikkelysejtes tüdőrák tovább fog növekedni, amíg kezelik. Mint bármely rák, még ha úgy tűnik, hogy gyógyítható a kezelés után, ez a tüdőrák visszatérhet.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Hogy csökkentse a kockázatot a laphám tüdőrák

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

A kezelés attól függ, hogy a rák szakaszban, valamint a beteg állapota, a tüdő funkció, és egyéb tényezők. (Néhány betegnél más tüdő feltételek, mint például a tüdőtágulás vagy COPD -krónikus obstruktív tüdőbetegség). Ha a rák nem terjedt, műtét általában a választandó kezelés. Háromféle műtét

Mikor kell orvoshoz

Ha bármilyen, a tünetek a laphám tüdőrák, keresse fel orvosát, amint lehetséges.

Prognózis

Pikkelysejtes tüdőrák általában diagnosztizálják, miután a betegség terjedését. Az általános prognózisa laphám tüdőrák gyenge; csak mintegy 16% -át a beteg életben öt évig, vagy tovább. A túlélési arány magasabb, ha a betegséget észlel, és kezelik a korai.