kezelési módszerek veseelégtelenség gyermekekben

Kezelési módszerek vesebetegség gyermekeknél

Melyek a vesék, és mit csinálnak?

Melyek a vesék és mit csinálnak ?; Mi a veseelégtelenség és hogyan kezeljük a gyermekek ?; Milyen típusú dialízis ?; Mi vesetranszplantáció ?; Mik a lehetséges komplikációk gyermekek veseátültetés ?; Mik a szövődmények a veseelégtelenség és hogyan bántak ?; Milyen kihívásokat veseelégtelenség gyermekek és családjuk ?; Kik az egészségügyi team gyermekek veseelégtelenség ?; Evés, Diéta és Táplálkozás; Rámutat arra, Emlékezz;

Számos szervezet támogatást nyújt a betegek és az egészségügyi szakemberek. Tekintse meg a teljes listát a vese és urológiai betegségek szervezetek. (PDF, 345 KB)

A vesék két bab alakú szervek, egyenként körülbelül akkora, mint egy ököl. Ezek alatt található bordák, egy mindkét oldalán a gerinc. Minden nap, a két vesét a szűrő kb 120-150 liter vért termelni 1-2 liter vizelet, tagjai hulladék és a felesleges folyadékot. Gyermekek kevesebbet termelnek vizeletet, mint a felnőttek, és a termelt mennyiség függ az életkortól. A vesék éjjel-nappal dolgoznak; Egy személy nem ellenőrzi, hogy mit csinálnak. Ureter a vékony csövek izom-egy-egy oldalán a húgyhólyag-vizeletet szállító mind a vese a húgyhólyag. A hólyag tárolja vizeletben, míg a személy talál megfelelő időben és helyen vizelni.

Vesét mikroszkopikus szinten. A vese nem egy nagy szűrőt. Minden vese alkotja, körülbelül egymillió szűrési egység nevezett nefronból. Minden nefron szűrők egy kis mennyiségű vért. Nefronban szűrőt tartalmaz, az úgynevezett glomerulus és a csatornákban. A nephronok munka révén egy kétlépcsős folyamat. A glomerulus lehetővé teszi a folyadék és salakanyagok át rajta; Azonban ez megakadályozza a vérsejtek és a nagy molekulák, főleg fehérjék, elhaladó. A leszűrt folyadékot, majd áthalad a tubulus, amely elküldi szükséges ásványi anyagokat vissza a véráramba, és eltávolítja a hulladékok. A végső termék válik vizeletben.

A vesék is a vércukorszint megfelelő ásványi anyagok, mint a nátrium, foszfor és a kálium a szervezetben, és az általuk termelt egy fontos hormon, hogy megakadályozzák vérszegénység. Az anémia olyan állapot, amelyben a szám a vörösvértestek kevesebb, mint a normál, így kevesebb oxigén sor, hogy a szervezet sejtjei.

Mi a veseelégtelenség és hogyan kezeljük a gyermekek?

Napi otthon hemodialízis történik 5-7 nap hetente 2-3 órát is .; Egy másik lehetőség az, hogy végre a hemodialízis otthon 3-6 alkalommal egy héten, míg a gyerek alszik .; Bár otthon hemodialízis nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé a menetrendbe, és lehet, hogy jobb eredményeket, a tanulás, hogyan kell elvégezni az eljárást gyakran vesz 3-8 hét.

Veseelégtelenség-le, mint a végstádiumú vesebetegség vagy ESRD kezelve veseátültetésre vagy vér szűrésére kezelések úgynevezett dialízisre jelenti a vesék már nem működnek elég jól végezzék a munkájukat. A legtöbb esetben, a veseelégtelenség gyermekekben kezeljük veseátültetés. Bár néhány gyermek kap veseátültetés előtt vesék nem teljesen, sok gyermek kezdődik dialízis, hogy egészséges maradjon, amíg nem lehet a transzplantációt.

fertőzés; szegény vér áramlását; elzáródása vérrög képződik

Dialízis az a folyamat, szűrés hulladékok és a felesleges folyadékot a szervezetből, más eszközökkel, mint a vesék. Előfordulhat, hogy egy átültetett vese működése leáll, és a gyermek lehet, hogy visszatérjen a dialízis. Transzplantációs késhet, ha egy megfelelő vese nem áll rendelkezésre, vagy ha a gyermek egy fertőző betegség, vagy egy aktív vesebetegség, amely gyorsan fejlődött.

Hemodialízis és a peritoneális dialízis a kétféle dialízis.

Folyamatos ambuláns peritoneális dialízis (CAPD). CAPD nem igényel gépet, és lehet tenni bármilyen tiszta, jól megvilágított helyen. CAPD, a vér mindig szűrjük. A dializáló oldat marad a has 4-6 óra között legalább cserék, az úgynevezett várakozási idő. A legtöbb gyermek változtatni a dializáló oldat legalább négyszer egy nap, és az alvás oldattal azok hasüregbe éjszaka. CAPD, nem szükséges, hogy felébredjen, és hajtsa végre a dialízis feladatokat az éjszaka folyamán .; Folyamatos kerékpár peritoneális dialízis (CCPD). CCPD használ a gép úgynevezett cycler feltölteni és üríteni a has 3-5 alkalommal az éjszaka folyamán, miközben a gyermek alszik. Reggel, a has tele van dializáló oldat egy várakozási idő tart, hogy az egész nap. Néha egy további csere lehet tenni a közepén a délutáni nélkül cycler, hogy növelje a hulladék mennyisége eltávolítjuk, és hogy csökkentse a folyadék mennyisége maradt a szervezetben.

Hemodialízis egy speciális filter úgynevezett dializátorhoz eltávolítani hulladék és a felesleges folyadékot a vérből. A dializátor csatlakozik egy hemodialízis gép. Vér szivattyúzzák át a csövet a dializátorhoz kiszűrni a hulladék és a felesleges folyadékot. A szűrt vért ezután átfolyik a másik cső vissza a szervezetben. A hemodialízis készülék figyeli a folyamatot, hogy a vér mozgó, biztonságos ütemben. A hemodialízis segíti a vérnyomást és segít a szervezetnek fenntartani a megfelelő egyensúlyt a fontos ásványi anyagok, mint a kálium, nátrium, kalcium, és hidrogén-karbonát.

láz; hányinger vagy hányás; bőrpír vagy fájdalom a katéter körül bevezetés helyén; szokatlan színű vagy zavarosodás a használt dializáló oldat; katéter mandzsetta, hogy már tolta ki a szervezetből

Hemodialízis egy speciális filter úgynevezett dializátorhoz eltávolítani hulladék és a felesleges folyadékot a vérből.

A hemodialízis általában zajlik egy dialízis központban heti három alkalommal; azonban az egészségügyi szolgáltató ajánlhat gyakoribb dialízis kisebb gyermekek részére. Minden kezelés tart általában 3-5 órán át. A kezelés során a gyermek házi feladat, olvasni, írni, alvás, beszélgetés, vagy TV-t nézni.

Néhány dialízis központok tanítani szülők vagy gyámok, hogyan kell elvégezni a gyermek hemodialízis otthon. Miután kezelések otthon lehetővé teszi, hogy hosszabb vagy gyakoribb dialízis, amely közelebb jön helyébe a folyamatos munka egészséges vese csinálni.

A hemodialízis, sebész teremt a véráramba, úgynevezett érbe helyezhető, több hónappal az első kezelés előtt. A sebész hozhatnak létre az érbe egy ambuláns ellátó, vagy a gyermek lehet, hogy az éjszakát a kórházban. Amikor művesekezelés kezelések, egy gyermek is gondok vannak az erek, mint például a

Milyen típusú dialízis?

Ezek a problémák folyamatosan kezelések működését, és a gyermek el kell végezni több műtétet a hozzáférés megfelelő működéséhez. További információkat talál az theernment egészségügyi témában, Vascular Access hemodialízis.

Gyors változások a szervezet folyadék- és ásványi anyag egyensúlyát a kezelés alatt egyéb problémákat is okozhat hemodialízis kezelések. Izomgörcsök és az alacsony vérnyomás-hirtelen vérnyomásesés-két gyakori mellékhatások. Hipotenzió lehet, hogy egy gyermek gyengének érzi magát, szédül, vagy hányingere van. Egy egészségügyi szolgáltató tudja kezelni ezeket a problémákat kiigazítását a dializáló oldat vényköteles és a sebesség, amellyel a vér átfolyik a dializátorhoz.

A legtöbb gyermek kell egy pár hónap, hogy alkalmazkodni tudjanak a hemodialízis. Egy egészségügyi szolgáltató gyakran gyorsan és könnyedén kezeli a mellékhatások, így a szülő vagy gondviselő mindig jelentést mellékhatások tagja az egészségügyi csapat. A szülő vagy gondviselő segíthet a gyermek megelőzni számos mellékhatása azáltal, hogy a gyermekülés fenntartja a megfelelő étrend, korlátozza folyadékbevitelt, és úgy minden gyógyszer, mint irányított. Lásd: “Az evés, az étrend és táplálkozás” További információ arról, hogyan jobb élelmiszerek megválasztására segíthet.

További információkat talál az theernment egészségügyi témában, kezelési módszerek veseelégtelenség: hemodialízis.

Peritoneális dialízis használja a bélés a hasüreg-a tér a szervezetben, hogy tartja szerveket, például a gyomor, a belek és a máj-, hogy kiszűrje a vér. A bélés hívják a hashártya. Egyfajta sós víz úgynevezett dializáló oldatot kiürítjük egy műanyag zsák egy katéteren keresztül-egy vékony, hajlékony cső a hasüregbe. Bár belsejében, a dializáló oldatot felszívja hulladékok és a felesleges folyadékot a szervezetből. Néhány óra elteltével, a használt dializáló oldatot lecsapolt egy másik zsákot, eltávolítja a hulladékok és a felesleges folyadékot a szervezetből. A has folyadékkal telt egész nap és egész éjjel, így a szűrési folyamat soha nem áll. A folyamat elvezetését és újratöltés, az úgynevezett csere, körülbelül 30 perc.

Mielőtt peritoneális dialízis megkezdése sebész elhelyez egy katétert a gyermek hasán. A katéter behelyezése lehet tenni, mint egy ambuláns, vagy a gyermek lehet, hogy az éjszakát a kórházban. A katétert általában jobban működnek, ha a bevezetés helyén, vagy más néven a kilépési helyén, megfelelő időt, hogy meggyógyítsa-általában 10-20 nap. A katéter lehet egy vagy két mandzsettával, hogy a hasi szövet nő körül, hogy rögzítse a helyén.

Peritoneális dialízis használja a bélés a hasüregbe, hogy kiszűrje a vér.

Kétféle peritoneális dialízis kezelés alatt álló gyermekek számára

Mindkét típusú peritoneális dialízis, melyeket általában otthon, miután egy rövid képzési idő. A szülők vagy gyámok és a gyermekek munka egy dialízis nővérrel 1-2 hétig tartó tanulás, hogyan kell csinálni kézi cserék CAPD anélkül, hogy a baktériumok be a katétert. Végzők CCPD megtanulják, hogyan kell elkészíteni a kerékpáros, csatlakoztassa a zsákokat a dializáló oldat, és helyezze el a dréncső. A kisgyermekek segítségre lesz szüksége a cserék, vagy létrehozását a cycler. Az idősebb gyerekek csinálni maguknak.

A leggyakoribb probléma a peritoneális dialízis fejlesztése hashártyagyulladás, súlyos fertőzés, a hashártya. Ez a fertőzés léphet fel, ha a kilépés helyén megfertőződik, vagy ha szennyeződés fordul elő, mint a katéter van csatlakoztatva, vagy le, a zsák a dializáló oldat. A hashártyagyulladás kezeljük baktériumokkal tűzoltó gyógyszerek úgynevezett antibiotikumok.

Annak megakadályozása érdekében peritonitis végzők peritoneális dialízis feladatokat kell viselniük a sebészeti maszk, követni az eljárásokat pontosan, és megtanulják felismerni a korai jelei hashártyagyulladás, beleértve

Ezek a jelek jelenteni kell a gyermek egészségügyi szolgáltató azonnal, így a kezelés is azonnal megkezdődjék.

Mi vesetranszplantáció?

További információkat talál az theernment egészségügyi témában, kezelési módszerek veseelégtelenség: A peritoneális dialízis.

szövettipizálás-egy vérvizsgálat, amely ellenőrzi hat antigének, vagy fehérjék, amelyek minden ember más. Szövettipizálás lehetővé teszi a transzplantációs sebész tudja, hány antigének a donor osztja a címzett .; vércsoport.; hosszú ideig a várólistán .; kor gyermek vár .; vér antitest szintje, amelyek azt mutatják, hogy mennyire aktívak az immunrendszer az adott időpontban, egy tényező, mint növelheti a kilökődés kockázatát. Az immunrendszer normális esetben védi az embereket a fertőzés felderítésére és megsemmisítésére baktériumok, vírusok és egyéb potenciálisan káros idegen anyagok.

A vese a szülő inkább egy jobb szöveti meccs, mint egy vese valakitől, aki nem áll kapcsolatban a gyermeket; élő adomány lehetővé teszi a nagyobb előkészítés, például a művelet ütemezhető előre; a vese nem kell szállítani egyik helyről a másikra, így lehet jobb állapotban

tanítani a gyermeket a feltétele és kezelési; beszélni a gyermek, hogy megismerjék a gyermek kívánságait, hitek, és érzések, hogy megtalálják a módját, hogy javítja a motivációt; sugallják módszerek emlékezve, hogy gyógyszerek, mint például a naptár, az fészek, vagy szöveges üzenet emlékeztetők

orális polio vakcina; kanyaró, mumpsz és rubeola (MMR) vakcina; varicella vagy bárányhimlő vakcina

ne érintkezzen a beteg személyek; mossanak gyakran kezet; Kerülendő a nyers vagy nem kellőképpen hőkezelt húsok; viseljen kesztyűt kertészeti vagy kint dolgozik; elkerülése gondozó háziállat; jelenteni panaszokat vagy tüneteket az egészségügyi csapat rögtön

Mik a lehetséges komplikációk gyermekek veseátültetés?

A veseátültetés a műtét, hogy tegyen egy egészséges vesét, aki nemrég halt meg, vagy egy élő donor, általában egy családtag, egy ember testének, hogy átvegye a munkát a hibás vesében. Miután vesék nem azért, mert a krónikus vesebetegség (CKD), a funkció nem lehet visszaállítani, ezért transzplantáció a legközelebbi dolog, hogy egy kúra. Gyermekek transzplantációs kell szednie gyógyszert minden nap, hogy megakadályozzák a kilökődését a szervezetből az új vesét, és kap rendszeres szűrések, hogy győződjön meg arról, az új vese elfogadták, és megfelelően működik.

extrém fáradtság; gyenge csontok; ideg károsodás; alvási problémák; növés

gyermekorvos; Nephrológus; dialízis nővér; transzplantációs koordinátor; transzplantációs sebész; szociális munkás; mentálhigiénés szakember; pénzügyi tanácsadó; diéta specialista

A dialízis, a dialízis nővér megtanítja a szülők vagy gyámok úgy érzik magukat teljesítő cserék otthon .; A hemodialízis klinikán, a dialízis nővér fogja, hogy minden tű jól illeszkedjenek, és figyelje az esetleges problémákat .; A dialízis védőnő elmagyarázza előnyeit és hátrányait a különböző típusú dialízis és magyarázza, hogy mennyire jól a kezeléseket dolgoznak.

menetrendek a szükséges vizsgák és eljárások; biztosítja a gyermek orvosi információ teljes; helyezi a gyermek a UNOS nemzeti várólistán; biztosítja minden tagja a gyermek egészségügyi csapat az összes szükséges információt és a papírmunka

Ahhoz, hogy megkapja a donor vese, a gyermek első megy alapos orvosi elemzés egy transzplantációs központban.

megtalálása támogató csoportok a közösség; segítve a gyermek egy krónikus betegség csatlakozzon iskolai tevékenységekben csökkenti a stresszt a gondoskodás a gyermek a krónikus betegség

A veseátültetés a műtét, hogy tegyen egy egészséges vesét, aki nemrég halt meg, vagy egy élő donor, általában egy családtag, egy ember testének, hogy átvegye a munkát a hibás vesében.

Ha az orvosi értékelés azt mutatja, hogy a gyermek nem rendelkezik a feltétellel, hogy megakadályozza a sikeres transzplantáció, a transzplantációs koordinátor helyezi a gyermek várólistára.

Transzplantációs koordinátorok nyilvántartásba szoruló elhunyt donor szerv az United Network for Organ Sharing (UNOS), amely fenntartja a központi számítógépes hálózat összeköti az összes regionális szervbeszerzés szervezetek (OPOS) és transzplantációs központok. A gyermek lehet regisztrálni több transzplantációs központok; a legtöbb központban igényel külön orvosi értékelés.

Az időtartam a gyermek meg kell várnia a transzplantáció sok mindentől függ; azonban elsődlegesen meghatározza, hogy milyen jó az egyezés a gyermek és a donor. A gyermek helyét a listán függ a következő

Ha a vese elérhetővé válik, a OPO beszámol UNOS, és egy központi számítógép egy rangsorolt ​​listát a kompatibilis címzettnek. A transzplantációs központban tartja minden gyermek frissített elérhetőségi és az egészségi állapot információt, így a gyermek megtalálható azonnal, amikor a vese elérhetővé válik.

Mik a szövődmények a veseelégtelenség és hogyan bántak?

segít fejleszteni Étkezés, hogy illeszkedjen a gyermek diétával; információt nyújt a lehetséges tápanyaghiány okozta vesebetegség; javasolja speciális étrend-kiegészítők vagy a képletek, hogy javítsa a gyermek táplálkozás; biztosítja receptek és azt ajánlja, szakácskönyvek megfelelő vesebetegségben szenvedők

Mintegy fele a vesék átültetett gyerekek élődonoros, gyakran a szülő, családtag, vagy a család barátja. 1 A potenciális donorok kell vizsgálni a megfelelő tényezők és gondoskodni kell arról, hogy a donor vese nem veszélyeztetik az egészségüket.

Milyen kihívásokat veseelégtelenség gyermekek és családjuk?

A vese egy élő donor gyakran előnyösebb, mint a vese egy elhunyt donor, mert

tojás; tej; sajt; csirke; hal; vörös húsok; bab; joghurt; túró

További információkat talál az theernment egészségügyi témában, kezelési módszerek veseelégtelenség: vesetranszplantáció.

Kik az egészségügyi team gyermekek veseelégtelenség?

Megelőző transzplantáció, amikor a gyermek kap adományozott vese dialízis előtt van szükség. Egyes vizsgálatok azt mutatják, hogy a megelőző transzplantáció csökkenti az esélyét a kilökődését az új vesét, és javítja az esélyét az új vese működését sokáig. Más tanulmányok azt mutatják, kevés vagy semmilyen előnyt nem preemptív transzplantációk, bár néhány család is úgy érzi, hogy elkerüljék a dialízis önmagában előnyt jelent.

Étkezés, Étrend, és Táplálkozás

Gyermekek veseátültetés veszélyben vannak a szövődmények, mint a szerv kilökődésének, fertőzés és a rák bizonyos fajtái. Ők is szükség lehet a kezelés, hogy növeljék a növekedési ütem.

A szervezet immunrendszere megtámadhatja az átültetett szervek. Ez a reakció az úgynevezett kilökődés. Gyermekek veseátültetés kell tennie immunszupresszív gyógyszereket, hogy megakadályozza a test, hogy az antitestek és elutasította a vesében. Sok gyerek van egy nehéz idő után kezelést. Az egészségügyi szolgáltatók kifejezés használata nonadherence leírni a hiba, vagy hajlandó figyelembe az előírt gyógyszereket, vagy kövesse az egészségügyi szolgáltató utasításait. Ragaszkodás javítható kombinációjával egészségnevelés, motivációs technikákat és viselkedési készség módszereket. Stratégiákat kell igazítani minden gyermek és a gyermek családjának. Az egészségügyi szolgáltató kell

Immunszuppresszív gyógyszerek is hagyja a gyermekeket érzékenyek a fertőzésekre, és szintén megakadályozza a test reagál a vakcina. Míg a gyerekek meg kell szereznie a szokásos vakcinák, valamint elleni vakcina influenza és a tüdőgyulladás a transzplantációt megelőzően, akkor meg kell várni néhány hónapot a transzplantáció után, mielőtt bármilyen további vakcinák. A gyerekek, akik immunszupresszív gyógyszereket nem kaphatnak tartalmazó vakcinák élő vírusok, mint például a

Fertőzések megelőzésében fontos vezetése a gyermekek egészséges transzplantáció után. A fertőzés elkerülése érdekében, a szülők vagy gyámok kell a gyermekek

Hosszú ideig, a gyerekek immunszupresszív gyógyszereket is kialakulhat bizonyos típusú daganatos megbetegedések. Rák leggyakrabban alakul ki a bőr vagy a nyirok-sejtek, része a szervezet immunrendszerét. A rák előfordulása gyermekgyógyászati ​​szervátültetettekben alacsonyabb, mint a felnőttek, ahol a kockázat mintegy 17 százaléka 25 éven belül az átvevő a transzplantáció. 2

Rámutat arra, Emlékezz

Attól függően, hogy a kor idején a transzplantáció, hogy mennyire jól az átültetett vese működik, és a gyógyszeres kezelés adagolása, a gyermekek lehet növekedését növekedés, miután megkapta a transzplantáció, bár ezek általában rövidebb, mint az átlagos magassága. Fiatalabb gyermekek, mint 4 éves a legjobb növekedési üteme a transzplantáció után. 2. Azonban a nagy dózisú immunszuppresszív gyógyszerek lassíthatják a gyermek növekedését és fejlődését a szervátültetést követően. Csökkenő immunszuppresszív gyógyszert adagoló és ezáltal a gyermek növekedési hormon javítja a növekedés üteme.

Erőforrások

Gyermekek veseelégtelenség is szükség lehet a kezelés a szövődmények, mint például vérszegénység, csont problémák és növekedési zavar, és a fertőzés. Ezek a szövődmények okozzák képtelen a sérült vesét teszi a vörös vérsejtek, egyensúly szükséges tápanyagokat az erős csontok és a növekedés, vagy szűrő hulladékok és a felesleges folyadékot a vérből.

Sérült vesék nem termel elegendő nevű hormon az eritropoetin (EPO), amely serkenti a csontvelő vörös vérsejteket. Vérszegénység gyakori gyermekek vesebetegség és azt okozza, hogy fárad könnyen és sápadt. Vérszegénység is hozzájárulhatnak szívproblémák. Egy szintetikus formája az EPO a bőr alá egy vagy több alkalommal egy héten is vérszegénység kezelésére okozta károsodott vesére.

További információkat talál az theernment egészségügyi témában, anaemia krónikus vesebetegségben.

A vesék segít a csontok egészséges maradjon kiegyensúlyozásával foszfor és kalcium-szint a vérben. Amikor a vesék leállnak, foszfor szintje a vérben tud emelkedni, és zavarja a csontképződés és normális növekedés. Ha a foszfor szintje túl magas, az egészségügyi szolgáltató előírhat gyógyszerek csökkentik a vér foszfor szintje, és növeli a vér kalcium szintjét.

Egy egészségügyi szolgáltató ajánlhatja étrendi változtatások és étrend-kiegészítők vagy a növekedési hormon injekciót a növekedés elmaradásának kezelésére gyermekeknél.

További információkat talál az theernment egészségügyi témában, növekedési zavar gyerekeknél krónikus vesebetegségben.

A hulladékok és méreganyagok felhalmozódása a véráramba gyermekek vesebetegséggel gyengítheti az immunrendszert, így a gyermekek érzékeny bizonyos fertőzések és betegségek. Védőoltások segíthet megelőzni bizonyos fertőzések, ami különösen fontos a gyermekek számára a legyengült immunrendszert. Gyermekek veseelégtelenség kell kapnia a szokásos védőoltásokat ajánlott minden gyermek számára, valamint a védőoltások az influenza megelőzésére és a tüdőgyulladás.

A kihívások a veseelégtelenség gyermekek közé tartoznak a fizikai hatások elvesztése vesefunkció és érzelmi hatások miatt a betegség. Fizikai hatásai veseelégtelenség közé

Az építmény a hulladékok a szervezetben lelassíthatja idegi és agyi funkciókat, így esik koncentrálni, és lassú nyelv és a motoros készségek fejlődését, ami gyakran a gyermekek lemaradni az iskolában.

Érzelmi hatások veseelégtelenség tartozik a depresszió és az elszigeteltség érzésének, ami különösen probléma a gyermekek számára, akik nagy jelentőséget, hogy a barátok és a beilleszkedési. Gyermekek veseelégtelenségben szükség lehet egyéni terveket, hogy segítsen nekik lesz aktív, produktív, jól korrigált felnőttek.

A kihívások gondozó családok a gyermek veseelégtelenség jobb megértése kezelési lehetőségek, ütemezési és teljesítő dialízis, és a tanulás, hogyan kell tartani a gyermek egészséges, mint lehetséges. Családtag nyugodtan beszélgetni bármely tagjának a gyermek egészségügyi csapat arról, hogy kérdéseiket és problémáikat. Szorosan együttműködik az egészségügyi csapat életét teszi könnyebbé gyermekek veseelégtelenség és a családok számára.

További információkat talál az theernment egészségügyi témában, kihívások a krónikus vesebetegség gyermekeknél.

Az alábbi képzett szakemberek lehetnek a gyermek egészségügyi team

A szülők vagy gyámok azonban a legfontosabb tagjai a gyermek csapat. Ők lehet, hogy beszél a gyermek vagy kérdéseket feltenni, ha az utasítások nem egyértelműek. Ismerve a szerepe a különböző csoport tagjai a szülők vagy gyámok feltenni a megfelelő kérdéseket, és a legjobban hozzájárulni a gyermek gondozására.

A gyermekorvos egy orvos, aki kezeli a gyermekek. A gyermek gyermekorvos valószínűleg az első, hogy ismerje a vese probléma akár egy rutin fizikális vizsgálat közben, vagy beteg látogatást. Attól függően, hogy mennyire jól a veséi, a gyermekorvos dönthet úgy, hogy figyelemmel kíséri a gyermek vagy utalja a gyermeket a szakember. A gyermekorvos kell beszélni bármilyen szakemberek vegyenek részt. A konzultáció egy specialista után röviddel CKD diagnosztizálnak, akkor is, ha dialízis és transzplantáció még hosszú az út.

A Nephrológus egy orvos, aki kezeli vesebetegségek és veseelégtelenség. A gyermek lát egy gyermekgyógyászati ​​nefrológussal ha lehetséges, mert speciálisan képzett, hogy vigyázzon a veseproblémák gyermekeknél. Sok az ország egyes részein, gyermekgyógyászati ​​nephrologists hiánycikknek, így a gyermek szükség lehet utazni. Ha az utazás nem lehetséges, valamilyen nephrologists akik felnőttek kezelésére is gyermekek kezelésére egyeztetve gyermekgyógyászati ​​Nephrológus.

A Nephrológus előírhat kezelések lassítani a betegség előrehaladását, és meg fogja határozni, amikor elé dialízis klinikát vagy transzplantációs központ megfelelő.

Ha a gyermeknek szüksége van a dialízis, a nővér speciális képzést biztosítja, hogy minden eljárásokat gondosan követi

Amikor készül egy transzplantáció, a gyermekeket és családjaikat a munka egy koordinátor, egy transzplantációs központban, aki szolgál, mint a fő kapcsolattartó. a koordinátor

A transzplantációs sebész végzi a veseátültetés, és felügyeli a gyermekek egészségét a műtét előtt. Gyermekek vár szervátültetésre kell maradni, mint az egészséges, mint lehetséges. A műtét után, a transzplantációs sebész gondoskodik arról, az új vese jól működik.

Minden dialízis klinikát és transzplantációs központ egy szociális munkás, aki tud segíteni a családoknak megtalálni szolgáltatásokat, mint például a szállítási és családi tanácsadás. A szociális munkás tájékoztatást nyújt

A szociális munkás is segítse a családokat be pályázatokat Medicare és a Medicaid. Medicare program, amely segít az embereknek a 65 évnél idősebbek és a fogyatékkal élők, köztük az emberek minden korban veseelégtelenségben, fizetnek az orvosi ellátást. Medicaid egy egészségügyi program egyes alacsony jövedelmű egyének és családok, akik illeszkednek egy jogosultsági csoport által elismert szövetségi és állami jog.

A mentális egészségügyi szakember, mint például egy pszichológus segíthet a gyermekek, krónikus vesebetegségben szenvedő hasznos módon kezelni az érzelmi zűrzavar okozta, amelynek a krónikus betegség. Néhány gyermekpszichológus jártas abban a fogyatékos gyermekek és egészségügyi problémák csatlakozzon az iskolai tevékenységeket. Ezek lehet, hogy azt sugallják, ötleteket, amelyek erősítik a ragaszkodás a gyógykezelés alatt és az azt követő egészségügyi szolgáltató utasításait.

A családtagok is megállapíthatja, hogy a tanácsadás segíti őket kezelni a konfliktusokat, és hangsúlyozza azok szembesülnek. Sok pár jelentést fokozott feszültséget a házasság, ha a gyermek olyan súlyos betegségben, mint a CKD. Testvérek is zokon a nagy figyelmet arra, hogy ezek testvére van CKD és bűntudatot amiatt, rossz gondolatok a testvér.

A pénzügyi tanácsadó segíthet családokat megfeleljen a pénzügyi kötelezettségeit, hogy a krónikus betegségben teremt. Az orvosi számlák megterhelheti a családi pénzügyek; Egyes esetekben, a szülő vagy gondviselő esetleg abba kell hagynia, hogy törődjön a gyermek teljes munkaidőben.

További információkat talál az theernment egészségügyi témában, anyagi támogatást kezelése a veseelégtelenség.

A megfelelő táplálkozás rendkívül fontos a gyermekek, krónikus vesebetegségben szenvedő. Minden dialízis klinika dietetikus segít megérteni a az élelmiszer-esznek kihat az egészségükre. a dietetikus

Miután a korlátozásokat a vesebetegség étrend lehet, hogy nehéz az első; Azonban, hogy ízletes és kielégítő étkezés is lehetséges, hogy csak egy kis kreativitás.

Azoknak a gyermekeknek, krónikus vesebetegségben szenvedő, ismerkedés a táplálkozás létfontosságú, mert a diéta befolyásolhatja, hogy mennyire jól a vesék munkáját. A szülők vagy gyámok mindig egyeztet a gyermek egészségügyi csapat, mielőtt bármilyen étrendi változtatásokat. Egészséges marad, krónikus vesebetegségben szenvedő igényel nagy figyelmet fordított a következő elemeket a diéta

További információkat talál az theernment egészségügyi témákról, Táplálkozás Krónikus vesebetegség Gyermekek és veseelégtelenség: Eat Right érezheti magát a hemodialízis.

National Kidney Foundation; Gyermekek a krónikus vesebetegségben szenvedők: Tippek szülőknek

Family Focus hírlevél

Munkaadói Guide

Nemours KidsHealth honlapja

Ha a gyermek a krónikus vesebetegségben szenvedők

Mi a helyzet a Dialízis?

konzerv élelmiszerek; néhány fagyasztott élelmiszerek; a legtöbb feldolgozott élelmiszerek; Néhány snack ételek, mint például a chips és a kekszet

almák; áfonya; eper; Áfonya; málna; ananász; Fejes káposzta; főtt karfiol; mustár zöldje; nyersen brokkoli; Nagy kálium gyümölcsök és zöldségek közé; narancs; dinnye; sárgabarack; banán; krumplik; paradicsom; édesburgonya; főtt spenót; főtt brokkoli

Folyékony nondairy krémpor; zöldbab; pattogatott kukorica; feldolgozatlan húsok hentes; citrom-lime szóda; sört; porított jeges tea és limonádé keverékek; rizs és kukorica gabona; tojásfehérje; szörbet

gyermekorvos; Nephrológus; dialízis nővér; transzplantációs koordinátor; transzplantációs sebész; szociális munkás; mentálhigiénés szakember; pénzügyi tanácsadó; diéta specialista

Nephkids

Cyber-támogató csoport

United Network for Organ Sharing

Szervátültetések: Minden, amit Kid tudnia kell (PDF, 393 KB)

Az US Department of Health and Human Services, Centers for Medicare & Medicaid Services

Medicare lefedettség a vese-dialízis & Veseátültetés szolgáltatások (PDF, 743 KB)

Az US Social Security Administration

Előnyei a Fogyatékos gyermekek (PDF, 413 KB)

A National Institute of Diabetes and Digestive és vesebetegségek zati) és egyéb alkatrészek theernment zati) irányítja és támogatja a kutatást a sok betegségek és állapotok.

Mik azok, és azok az Ön számára ?; része a klinikai kutatás és a szíve minden orvostudományi fejlődés. nézd meg az új módja, hogy megakadályozzák, felderítsék, illetve a betegségek gyógyítására. A kutatók azt is használja, hogy nézd meg egyéb szempontok ellátás, például javítja az életminőséget a krónikus betegségek. Tudja meg, ha az Ön számára megfelelő.

Mi nyitottak ?; A jelenleg nyitott és toborzó is megtekinthető www.ClinicalTrials.

Ez az információ tartalmazhat tartalmat a gyógyszereket, és amikor azt az előírt módon a feltételeket bánnak. Amikor elkészült, a tartalom szerepel a legfrissebb rendelkezésre álló információk. Frissítések, vagy kérdése van bármilyen gyógyszert, forduljon a US Food and Drug Administration ingyenesen hívható 1-888-INFOernment (1-888-463-6332), illetve látogasson wwwernment. Beszélje meg az egészségügyi szolgáltató a további információkért.

Theernment szeretnék köszönetet mondani; Barbara Fivush, MD, és Kathy Jabs, MD, az American Society of Pediatric Nephrology (ASPN), Steve Alexander, MD, John Brandt, MD, Manju Chandra, MD, Ira Davis, MD, Joseph Flynn, MD, Ann Guillott, MD, Deborah Kees-Folts, MD, Tej Mattoo, MD, Alicia Neu, MD, William Primack, MD, és Steve Wassner, MD, minden tagja a ASPN klinikai bizottságának Frederick Kaskel, MD, Ph.D., ASPN Sharon Andreoli, MD, ASPN

március 2014