kezelésére egész falvak közös parazita ellenes gyógyszer segíthet a harcot a malária

Tanulmány azt mutatja, egy adag kiküszöböljék Három parazitás betegségek

összefoglalás

Közösségi szintű beadása ivermectin, biztonságos és széles körben elérhető anti-worm gyógyszert, azt találták, hogy csökkentsék a malária-fertőzött szúnyog populációk és megzavarják az átviteli malária emberre több településén Szenegálban, Nyugat-Afrikában, a kutatók szerint a Colorado State University . A kutatást az theernment.

Ivermectin jelenleg használnak, hogy ellenőrizzék a parazita férgek, hogy hatására a trópusi betegségek onchocerciasis, más néven folyami vakság, és a limfatikus filariasis, más néven elefántiázis. A trópusi területeken a világon, ahol a két betegség gyakori, az egészségügyi hatóságok kezelik teljes közösségek egy adag ivermectin ugyanabban az időben egy stratégia ismert tömegű Drug Administration (MDA). MDAs jellemzően eléri a 70-80 százaléka a közösség tagjai, mert ivermectin nem ajánlott a terhes nők, a krónikus betegségek és testtömegű gyermekek kevesebb, mint 15 kg (33 font).

Háttér

Ebben a kis vizsgálatban Szenegálban, a kutatók gyűjtött szúnyogok három falu, ahol ivermectin MDA ment végbe. Ezekben a falvakban, az összes szúnyogok gyűjtött, a kutatócsoport mért 79 százalékkal csökkent az átlagos aránya a malária-fertőzött szúnyogok után két hétig ivermektin MDA. Három kontroll falu, amelyik nem kapott ivermectin, volt egy 246 százalékos növekedés az átlagos aránya a malária-fertőzött szúnyogok között szúnyogok során gyűjtött ugyanabban az időben.

Eredmények

Amint azt a 2011. júliusi számában Journal of the American Society of Tropical Medicine és a higiénia, a felfedezés, hogy az ivermectin csökkenti az előfordulási gyakorisága a malária-fertőzött szúnyogok hasznos lehet az időzítés MDAs, hogy maximalizálják a jótékony hatásokat, közösségek, amelyek egyszerre érintik malária, onchocerciasis és elephantiasis. Az is lehetséges, azt mondják, hogy hozzá a közösségi szintű kezelésére ivermectinnel más malária ellenőrzési programok is növeli azok hatékonyságát, amely egy másik eszköz a malária elleni harcban az egész világon.

A vizsgálat célja annak megállapítása, hogy a malária-fertőzött szúnyogok megölték etetés után kezelt személyeknél ivermectinnel MDA. A kutatók azt mondják, hogy meglepődtek, méri az ilyen jelentős csökkenését a maláriával fertőzött szúnyogok a kezelt falvak, de több vizsgálat szükséges annak meghatározásához a mintát és időtartama malária kontroll két héten túl.

Jelentőség

Rövid jelentés: Ivermectin Mass Drug Administration Humans megzavarja malária parazita Transmission szenegáli falvak. American Journal of Tropical Medicine és higiéniai DOI: 10,4269 / ajtmh.2011.11.11-0160 (2011).

 

Következő lépések

Referencia