kezelés – Takayasu arteritis

Kezelése Takayasu arteritis összpontosít szabályozásával gyulladás gyógyszeres és megakadályozza a további károk a vérerek. A betegség néha nehéz kezelni, mert akkor is, ha úgy tűnik, hogy a gyógyulás a betegség még mindig aktív. Ezen túlmenően, az időben néhány embert diagnosztizálnak, akkor lehetséges, hogy visszafordíthatatlan kár már bekövetkezett.

Gyógyszerek

Sebészet

Másrészt, ha nincs sok jelek és tünetek, illetve a súlyos szövődmények, akkor nem kell a kezelés egyáltalán.

Beszélje meg orvosával, hogy a gyógyszer vagy gyógyszer-kombinációk, amelyek többféle lehetőség és milyen lehetséges mellékhatások. Az orvosa

Kortikoszteroidok, hogy ellenőrizzék a gyulladást. Az első sorban a kezelés általában kortikoszteroiddal, például prednizonnal. Akkor is, ha hamarosan elkezd jobban érzi magát, akkor lehet, hogy továbbra is a gyógyszer szedését hosszú távon. Az első hónap után, orvosa fokozatosan kezdenek, hogy csökkentse az adagot, amíg el nem éri a legkisebb adagot kell irányítani a gyulladást. Néhány a tünetek visszatérhetnek ebben elvékonyodó időszakban.

Lehetséges mellékhatásai kortikoszteroidokkal hízás, a fertőzések kockázatát, csont elvékonyodása (osteoporosis) és a menstruációs szabálytalanságok.

Ha az artériákat súlyosan beszűkült vagy elzáródott, akkor szükség lehet a műtét, hogy nyissa ki vagy zárja ezeket az artériákat, hogy megszakítás nélkül a vér áramlását. Gyakran ez elősegíti bizonyos tünetek, mint például a magas vérnyomás és a mellkasi fájdalom. Bizonyos esetekben azonban, szűkület vagy elzáródás kiújulhat igénylő második eljárásban. Továbbá, ha fejleszteni nagy aneurizma, műtétre lehet szükség, hogy megakadályozzák őket a szakadás. Orvosa javasolhatja gazdaság ki a műtét addig, amíg a feltétel elengedés.

Sebészeti lehetőségek, amelyek a legjobb elvégezni, ha a gyulladás az artériák csökkent, tartalmazzák