kezelés – szájrák

A kezelés a szájrák függ a rák helyét és a színpadon, valamint az általános egészség és a személyes p. Lehet, hogy csak egy típusú kezelés, vagy lehet alávetni kombinációja rák kezelések. A kezelési lehetőségek közé tartoznak a műtét, sugárkezelés és a kemoterápia. Megvitassák a lehetőségeket az orvosával.

Sebészet

Sugárkezelés

Műtét szájrák tartalmazhat

Műtét eltávolítani a rák átterjedt a nyakát. Ha a rákos sejtek terjedését a nyirokcsomók a nyakon, vagy ha van egy nagy a kockázata, hogy ez megtörtént mérete alapján az a rák, a sebész ajánlhat eljárás megszüntetése rákos nyirokcsomók és a kapcsolódó szövetek a nyakon (nyaki dissectio ). Nyaki dissectio eltávolítja a rákos sejtek, amelyek már elterjedt a nyirokcsomók.

kemoterápiás kezelés

Nyaki dissectio műtét hagy heget a nyakán. Ez nem befolyásolja a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel a jövőben.

Célzott gyógyszeres terápia

Műtét kockázatát hordozza a vérzés és a fertőzés. Műtét szájrák gyakran befolyásolja a megjelenését, valamint a képesség, hogy beszélni, enni és nyelni.

Alternatív gyógyászat

Lehet, hogy egy cső segítségével enni, inni, és megteszi a gyógyszert. A rövid távú használatra, a cső lehet iktatni az orron keresztül, a gyomrába. Hosszabb távon egy csövet be lehet iktatni a bőrön keresztül, és a gyomrába.

van már elismerten az egyik legjobb kórház fül-orr-gégészet, a nemzet 2015-2016 számú amerikai News & World Report.

Ön is szükség szerint illesszen be egy csövön át lélegzik keresztül a nyak (tracheostomiát). Ez légzés cső általában átmeneti.

Orvosa utalja be a szakemberek, akik segítenek megbirkózni ezekkel a változásokkal. A legtöbb ember képes beszélni, enni, nyelni és lélegezni a kezelés után.

Sugárkezelés használ nagy energiájú elektromágneses sugarak, mint az X-sugarak, és a protonok, hogy megöli a rákos sejteket. Sugárkezelés leggyakrabban szállított a gép kívül a test (külső besugárzás), bár azt is érkeznek a radioaktív magok és vezetékekhez közel a rák (brachyterápia).

Sugárkezelés lehet az egyetlen kezelést kap, ha van egy korai stádiumú szájrák. Sugárkezelés is lehet használni a műtét után. Más esetekben, sugárterápiával kombinálva lehetnek kemoterápia. Ez a kombináció növeli a hatékonyságát sugárkezelés, hanem növeli a mellékhatások léphetnek fel. Azokban az esetekben, előrehaladott száj rák, sugárkezelés segíthet enyhíteni jelek és tünetek által okozott rák, mint például a fájdalom.

A mellékhatások a sugárkezelés a szájához lehetnek a szájszárazság, a fogszuvasodás, kár, hogy az állkapocs csont, szájüregi gyulladások, fogínyvérzés, állkapocs merevség, a fáradtság és a piros, éget-szerű bőrreakciók.

Az orvos fogja, hogy meglátogat egy fogorvos megkezdése előtt sugárkezelés, hogy biztosan a fogai egészségesek, amennyire csak lehetséges. Bármely egészségtelen fogak kezelést igényelnek vagy eltávolítását. A fogorvos is segít megérteni, hogyan lehet a legjobban gondoskodni a fogak alatt és sugárkezelés után csökkenti a szövődmények kockázata.

Kemoterápia olyan kezelés, amely vegyi anyagokat használnak, hogy megöli a rákos sejteket. Kemoterápiás szerek adható önmagában, kombinációban egyéb kemoterápiás szerek, vagy kombinációban más rák kezelések. Kemoterápia hatékonyságának növelése sugárterápia, így a két gyakran kombinálják.

A kemoterápia mellékhatásai függ, hogy mely gyógyszereket kap. Gyakori mellékhatások: hányinger, hányás és a hajhullás. Kérje orvosa mellékhatások valószínűleg a kemoterápiás gyógyszerek fog kapni.

Célzott gyógyszerek kezelésére szájrák megváltoztatásával speciális vonatkozásai rákos sejteket tápláló növekedésüket. Cetuximab (Erbitux) egyike a célzott terápia jóváhagyott kezelésére fej-nyaki daganatok bizonyos helyzetekben. A cetuximab Gátolja az olyan fehérje, amely megtalálható számos típusú egészséges sejteket, de még jellemzőbb a bizonyos típusú rákos sejteket.

Célzott drogokat alkalmazhatunk kombinálva kemoterápia vagy sugárkezelés. Egyéb célzott gyógyszereket jelenleg klinikai vizsgálatokban, beleértve a gyógyszereket, hogy a cél az immunrendszer (immunterápia).

Nincs kiegészítő vagy alternatív gyógymódokkal gyógyítja szájrák. De a kiegészítő és alternatív gyógyászat kezelések segítenek megbirkózni szájrák és a mellékhatások a rák kezelésére, mint például a fáradtság.

Sokan sugárkezelés a rák tapasztalat fáradtság. Orvosa tudja kezelni mögöttes okainak fáradtság, de az érzés, hogy teljesen elhasználódott fennállhat annak ellenére kezelések. Kiegészítő terápiák segítségével megbirkózni fáradtság.

Kérdezze meg kezelőorvosát, próbál