kezelés – pericardialis folyadékgyülem

A kezelés a pericardialis folyadékgyülem attól függ, hogy mennyi folyadékot halmozott, mi okozza a folyadékgyülem, hogy van-e vagy valószínűséggel alakul szívtamponádot. Kezelése az oka pericardialis folyadékgyülem gyakran megoldja a problémát.

Gyógyszerek, amelyek csökkentik a gyulladást

egyéb kezelések

Ha nincs tamponádot vagy nincs közvetlen veszélye tamponálás, orvosa írja elő az alábbi gyulladás kezelésére a szívburok, amelyek hozzájárulnak a pericardialis folyadékgyülem

Ha gyulladáscsökkentő kezelések nem oldják meg a problémát, ha van egy nagy gyűjtemény a folyadék okoz tüneteket, és így hajlamosabb a tamponálás, vagy ha tamponálás, a kardiológus valószínűleg ajánlani az alábbi eljárások lefolyni folyadékok vagy megakadályozzák a folyadékok felhalmozódását újra.

Eresszük le a folyadékot. Orvosa beléphet az ágenst egy tűvel, és majd egy kis csövet (katéter), hogy lefolyjon folyadék – nevezett eljárás pericardiocentesis.

Az orvos fogja használni képalkotó eszközök – akár echokardiográfia vagy olyan típusú röntgen technológia úgynevezett röntgen – irányítani a munkát. Az EKG készülék figyeli a szívet az eljárás során. A legtöbb esetben a katéter marad a helyén, hogy engedje le az ágenst néhány napig, hogy segít megelőzni a folyadék újbóli kialakulását.