kezelés – nem allergiás rhinitis

Kezelése nem allergiás rhinitis attól függ, hogy mennyi ez zavar. Enyhe esetben otthoni kezelés és elkerülve kiváltó elég lehet. További-zavaró tüneteket, bizonyos gyógyszerek enyhülést hozhat, beleértve

Alternatív gyógyászat

A kortikoszteroid orrspray. Ha a tünetek nem könnyen szabályozható puffadásgátlókat vagy antihisztaminok, orvosa javasolhatja a vény nélkül kapható kortikoszteroid orrspray, például flutikazon (Flonase) vagy triamcinolon (Nasacort). Vényköteles kortikoszteroid orrspray is rendelkezésre állnak.

A kortikoszteroid gyógyszerek segítenek megelőzni és kezelni a gyulladást járó bizonyos fajta nem allergiás rhinitis. Lehetséges mellékhatások közé orrszárazság, orrvérzés, fejfájás és torok szárazság.

Over-the-counter orális antihisztaminok, mint a difenhidramin (Benadryl), cetirizin (Zyrtec), fexofenadin (Allegra) és a loratadin (Claritin), jellemzően nem működnek majdnem olyan jól nem allergiás rhinitis, mint azok az allergiás rhinitis.

Egyes esetekben a sebészi beavatkozások lehet egy lehetőség kezelésére bonyolító problémák, mint például eltért orrsövény vagy tartós orrpolipok.

Néhány kisebb tanulmányok kimutatták, ismételt alkalmazása a kapszaicin – az összetevő felelős a meleg forró paprika – a belsejében az orr enyhíthetik az orrdugulást. A kezelés gyakran adják többször ugyanazon a napon, és tehermentesítő kimutatták, hogy tart, amíg 36 hét. De nagyobb vizsgálatokra van szükség.