kezelés – nedves makula degeneráció

Kezelések állnak rendelkezésre, amelyek segíthetnek a lassú progresszió megőrizni a meglévő látás, és ha korán kezdődött elég, vissza az elveszett látást.

Gyógyszerek megállítani növekedését rendellenes erek

Fény felhasználásával aktiválja a befecskendezett gyógyszer (fotodinámiás terápia)

Gyógyszerek is segítheti a növekedést az új erek, gátolja a hatása a növekedés jelek a test küld, hogy új erek. Ezeket a gyógyszereket tekintik az első vonalbeli kezelés minden fázisában nedves makula degeneráció.

Gyógyszeres kezelésére használják nedves makula degeneráció közé

Lézerrel, hogy elpusztítsa az abnormális erek (fotokoagulációval)

Orvosa fecskendez ezeket a gyógyszereket az érintett szembe. Szükség lehet injekciót négyhetente, hogy fenntartsák a jótékony hatását a gyógyszert. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy részlegesen vissza látás, mint az erek összezsugorodik és a folyadék az ideghártya alatt elnyeli, ami lehetővé teszi a retina sejtek, hogy visszanyerje néhány funkciót.

Gyengénlátók rehabilitációs

Lehetséges kockázatait szem injekciók közé kötőhártya bevérzés, szemfájdalom, lebegő, a szemnyomás fokozódása és a szem gyulladása. Néhány ilyen gyógyszerek növelhetik a szélütés kockázatát.

Fotodinámiás terápia néha kezelésére használják kóros erek középpontjában a sárgafolt.

Ebben az eljárásban, az orvos befecskendez a kábítószer hívott verteporfin (Visudyne) vénába a kar, amely utazik erek a szem. Orvosa süt a fókuszált fény egy speciális lézer a kóros erek a szem. Ez aktiválja a gyógyszer, ami a vérerek, hogy lezárja, amely leállítja a szivárgás.

Fotodinámiás kezelés javíthatja a látást, és csökkentik a látás elvesztése. Szükség lehet az ismételt kezelések idővel, mint a kezelt erek újraindítja.

Miután fotodinamikus terápia, akkor meg kell kerülni a közvetlen napfényt és az erős fények, amíg a gyógyszer kitisztul a szervezet, amely eltarthat néhány napig.

A lézeres kezelés, az orvos használ a nagy energiájú lézersugarat a pecsét kóros erek macula alatti. A lézer okoz hegesedést, amely képes létrehozni egy holttér, de az eljárást alkalmazzák, hogy állítsa le a tartályt vérzés minimalizálása érdekében a további károkat a makula. Még ezzel a kezeléssel, erek növekedni, amelyek további kezelést.

Kevés ember, akik nedves makula degeneráció jelölt erre a kezelésre. Általában nem egy lehetőség, ha az abnormális erek közvetlenül a központ a macula. Továbbá, a több sérült a sárgafolt, annál kisebb a valószínűsége a siker.

Időskori makula degeneráció nem érinti az Ön oldala (perifériás) látás és általában nem okoz teljes vakságot. De ez csökkentheti vagy kiküszöbölheti a központi látás – ami a vezetéshez szükséges, az olvasás és felismerve az emberi arcokat. Ez hasznos lehet az Ön számára, hogy a munka egy gyengénlátók rehabilitációs szakember, foglalkozási terapeuta, a szemorvos és mások képzett gyengénlátók rehabilitáció. Ezek segítségével megtalálják a módját, hogy alkalmazkodjanak a változó látás.