kezelés – hypothyreosis

Annak meghatározása, megfelelő adagolás időt vehet igénybe

Megfelelő felszívódását levotiroxin

Normál kezelésben hypothyreosis jár napi használata a szintetikus pajzsmirigyhormon levotiroxin (Levothroid, Synthroid, egyéb). Ez az orális gyógyszer helyreállítja a megfelelő hormon szintje, megfordítva a jelek és tünetek a pajzsmirigy.

Egy-két héttel a kezelés megkezdése után, észre fogod venni, hogy nem érez fáradt. A gyógyszeres kezelés is fokozatosan csökkenti a koleszterinszintet emelkedett a betegség, és fordított bármilyen súlygyarapodás. Levotiroxin kezelésben általában egész életen át tartó, hanem azért, mert az adag van szüksége változhat, orvosa valószínűleg ellenőrizni a TSH szintjét minden évben.

Annak megállapításához, a megfelelő adagolás levotiroxin kezdetben, az orvos általában ellenőrzi a szintet TSH után 2-3 hónapig. A túlzott mennyiségű hormon is okozhat mellékhatásokat, mint például a

Ha a koszorúér-betegség, vagy súlyos pajzsmirigy, az orvos megkezdi a kisebb mennyiségű gyógyszert és fokozatosan növeli az adagot. Progresszív hormonpótló lehetővé teszi a szívet, hogy alkalmazkodni tudjanak a növekedés anyagcsere.

Alternatív gyógyászat

Levotiroxin okoz gyakorlatilag nincs mellékhatása, ha azokat a megfelelő dózist, és viszonylag olcsó. Ha megváltoztatja márka, tudassa orvosával, hogy megbizonyosodjon róla, hogy még mindig megkapta a megfelelő adagolás. Továbbá, ne hagyja adagokban vagy abbahagyja a gyógyszer, mert jobban érzi magát. Ha igen, a tünetek a pajzsmirigy fokozatosan visszatér.

Bizonyos gyógyszerek, étrend-kiegészítők és még néhány élelmiszer befolyásolhatja a képességét levotiroxin. Beszéljen orvosával, ha nagymennyiségű szója termékek, illetve a magas rosttartalmú diéta vagy Ön más gyógyszereket, mint például a

Ha szubklinikai hypothyreosis, megvitatják kezelését az orvosával. Egy viszonylag enyhe TSH-emelkedés, akkor valószínűleg nem részesülnek pajzsmirigyhormon kezelés, és a kezelés, sőt káros lehet. Másrészt, a magasabb TSH-szint, a pajzsmirigy hormonok javíthatja a koleszterin szintet, a pumpáló képességét a szívet és az energia szintet.

Bár a legtöbb orvos javasolja szintetikus tiroxin, természetes kivonatokat tartalmazó pajzsmirigyhormon származó pajzsmirigy sertések állnak. Ezek a termékek tartalmaznak mind tiroxin és a trijód-tironin. Szintetikus pajzsmirigy gyógyszerek tartalmazhatnak tiroxin csak, és a trijód-tironin a szervezetnek szüksége származik a tiroxin.

Kivonatok csak receptre kapható, és nem szabad összetéveszteni a mirigyes koncentrátumok értékesített a bio-üzletekben. Ezek a termékek nem szabályozza a Food and Drug Administration, és potencia és tisztaság nem garantált.