kezelés – hypopituitarismusban

Monitoring és beállítása

Sürgős esetben

Sikeres kezelés az alapbetegség okozza hypopituitarismusban vezethet teljes vagy részleges visszatérítését a szervezet normál termelés hipofízis hormonok. A kezelés a megfelelő hormonok gyakran az első lépést. Ezeket a gyógyszereket tekintik “csere” helyett kezelés, mert az adagok vannak beállítva, hogy megfeleljen az értékek, amelyeket a szervezet általában gyártani, ha nem rendelkezik a hipofízis probléma. A kezelés lehet egész életen át tartó.

A kezelés a hipofízistumorok magában műtéti eltávolítása a növekedést. Bizonyos esetekben az orvosok is javasoljuk, sugárkezelés.

A hormonpótló gyógyszerek lehetnek

Ha már lesz terméketlen, LH és FSH (gonadotropinok) beadható injekció, hogy ösztönözze a női ovuláció és a spermiumok termelése a férfiak.

Az orvos, aki specializálódott endokrin betegségek (endokrinológus) figyelemmel kísérheti a ezen hormonok a vérben, hogy biztosítsa kapsz megfelelő – de nem túlzott mértékű – összegeket.

Orvosa tájékoztatni fogja, módosíthatja az adagolást a kortikoszteroidok, ha súlyosan beteg vagy tapasztalat jelentős fizikai igénybevétel. Ezekben az időszakokban a testület általában többlet kortizol hormon. Ugyanaz a fajta finomhangolás a dózis lehet szükség, ha van az influenza, a tapasztalatok hasmenés vagy hányás, vagy sebészeti vagy fogászati ​​beavatkozás. Korrekciók az adagolás is szükség lehet a terhesség alatt, vagy jelentős változások súlyát. Szükség lehet rendszeres CT vagy MRI, valamint figyelemmel kíséri a hipofízis tumor vagy más betegség okozza a hypopituitarismusban.

Viseljen orvosi figyelmeztetés karkötőt vagy fülbevaló, és készítsen egy speciális kártya, mások figyelmeztetése – vészhelyzetekben, például -, hogy te figyelembe kortikoszteroidok és más gyógyszerekkel.