kezelés – gerincferdülés

A legtöbb gyermek a scoliosis enyhe ívek és valószínűleg nem lesz szükség kezelés merevítő vagy műtét. A gyerekek, akik enyhe gerincferdülés lehet szükség szűrések minden 4-6 hónapban, hogy ha voltak változások a görbülete a tüskék.

Fogszabályzó

gerincferdülés merevítő

Bár vannak iránymutatások enyhe, közepes és súlyos görbék, a döntést, hogy kezdődik a kezelés mindig egyéni alapon. A figyelembe veendő tényezők közé tartoznak

Ez az alacsony profilú merevítő műanyagból készült anyagok és kontúros, hogy megfeleljenek a szervezetben.

gerincferdülés merevítő

Ha a gyermek csontjai még mindig növekszik, és ő mérsékelt gerincferdülés, orvosa javasolhatja a zárójel. Rajta egy zárójel nem gyógyítja gerincferdülés vagy fordított görbe, de általában megelőzi a további progresszió a görbe.

Sebészet

A leggyakoribb típus a merevítő műanyagból készült, és olyan körvonalú, hogy megfeleljenek a szervezetben. Ez testhezálló zárójel szinte láthatatlan a ruha, ahogy illik a karok és az egész bordáit, alsó hát és a csípő.

Alternatív gyógyászat

A legtöbb merevítők kopott éjjel és nappal. A merevítő hatékonyságát növeli a számos nappal ez kopott. A gyerekek, akik fogszabályozó viselése általában részt vesz a legtöbb tevékenységet, és néhány korlátozás. Ha szükséges, a gyerekek is vegye le a zárójel, hogy vegyenek részt a sport vagy egyéb fizikai tevékenység.

Rochester, Minnesota, és a Phoenix / Scottsdale, Arizona, közé tartozott a legjobb kórházak ortopédiai az US News & World Report. Jacksonville, Florida, van rangsorolva a legjobban teljesítő Ortopédiai az US News & World Report.

Nadrágtartó megszűnt, miután a csontok növekedése megáll. Ez általában akkor fordul elő

Súlyos scoliosis jellemzően előrehaladtával idővel, ezért orvosa azt sugallhatja, scoliosis műtét súlyosságának csökkentése a gerincvelő görbe és annak megakadályozása, hogy egyre rosszabb. A leggyakoribb típus a scoliosis műtét hívják spinális fúzió.

Gerinc fúziós, sebészek kettő vagy több csontok a gerinc (csigolyák) együtt, így nem tud mozogni önállóan. Darab csont, vagy csont-szerű anyag kerülnek a csigolyák között. Fém rudak, horgok, csavarok vagy huzalok általában tartják, hogy része a gerinc egyenes, és még mindig, miközben a régi és az új csont anyag biztosítékok együtt.

Ha a gerincferdülés gyorsan halad előre fiatal korban, sebészek lehet telepíteni egy rúd, amely állítható hosszúságú ahogy a gyermek növekszik. Ez a növekvő rúd csatlakozik a felső és alsó részei a gerincgörbület, és általában meghosszabbított minden hat hónapban.

Szövődményei gerincműtét lehetnek vérzés, fertőzés, fájdalom vagy idegkárosodás. Ritkán a csont nem gyógyul, és egy másik műtétre lehet szükség.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy az alábbi kezelések scoliosis hatástalanok