kezelés – epilepszia

Gyógyszer

Sebészet

Az orvosok általában kezdeni epilepszia kezelésére gyógyszert. Ha a gyógyszerek nem kezelik a feltétel, az orvos javasolhatja a műtét, vagy más típusú kezelést.

A legtöbb ember epilepsziás válhat rohammentes figyelembe egy görcsoldó, úgynevezett anti-epilepsziás gyógyszert. Mások lehet, hogy csökkentse a gyakoriságát és intenzitását a rohamokat azáltal kombinációja gyógyszereket. Orvosa tájékoztatni fogja Önt a megfelelő időben, hogy hagyja abba a gyógyszert.

Több mint a fele a gyermekek epilepsziás akik nem tapasztal epilepszia tünetek végül abba a gyógyszerek és az élő rohammentes életet. Sok felnőtt is abba a gyógyszerek után két vagy több évig rohammentes.

Megtalálni a megfelelő gyógyszert és dózist bonyolult lehet. Orvosa mérlegelni fogja az Ön állapotát, és a rohamok gyakorisága, a kor és egyéb tényezők, amikor kiválasztják, amely gyógyszert felírni. Orvosa azt is megvizsgálja, ha más gyógyszert is szedett, hogy biztosítsa az epilepszia elleni gyógyszerek nem kölcsönhatásba lépnek velük.

terápiák

Az orvos valószínűleg először felírni egy gyógyszert viszonylag alacsony dózisban, és növelheti az adagot fokozatosan, amíg a rohamok jól kontrollált.

Epilepszia elleni gyógyszereket lehet valamilyen mellékhatása. Enyhe mellékhatások közé

Több súlyos, de ritka mellékhatások közé

Ahhoz, hogy a legjobb rohamkontrollra lehetséges gyógyszert, kövesse az alábbi lépéseket

Legalább a fele az összes újonnan diagnosztizált epilepsziás lesz rohammentes az első gyógyszert. Ha az anti-epilepsziás gyógyszerek nem adnak kielégítő eredményt, orvosa javasolhatja műtét vagy egyéb terápia. Itt van a rendszeres nyomon követés kinevezések az orvosával, hogy értékelje az Ön állapotát és a gyógyszerek.

Vagus ideg stimuláció

Műtét leggyakrabban sor, amikor a vizsgálatok azt mutatják, hogy a rohamok származnak, egy kis, jól körülhatárolt területen az agyad, hogy ne zavarja az életfunkciók, mint a beszéd, a nyelv, a mozgás, látás vagy hallás. Műtét, az orvos eltávolítja a terület az agyad, hogy ez okozza a rohamokat.

Ha a rohamok származnak területe az agy, amely ellenőrzi a mozgás, beszéd és egyéb funkciók, akkor lehet, hogy ébren részében a műtét. Az orvosok folyamatosan ellenőrizni fogja, és kérdezgetnek az eljárás során.

Ha a rohamok származnak egy részét az agyad, hogy nem lehet eltávolítani, orvosa javasolhatja más típusú műtét, ahol a sebészek, hogy több lépésben csökkentse az agy (több subpial átvágás). Ezeket a vágásokat úgy tervezték, hogy megakadályozza a görcsrohamok elterjedésének más részeire agyad.

Bár sokan továbbra is szükség van valamilyen gyógyszert, amely segít megelőzni rohamok után a sikeres műtét, akkor lehet, hogy kevesebb gyógyszert és csökkenti az adagokat.

Egy kis esetszám, műtét epilepszia okozhat szövődményeket, mint a tartósan megváltoztatja a gondolkodás (kognitív) képességek. Beszéljen a sebész a róla tapasztalata, a siker aránya, és a komplikációk aránya eljárás maga mérlegeli.

Ebben vagus ideg stimuláció, a beültetett impulzus generátor és vezetéket serkentik a vagus ideg, ami stabilizálása rendellenes elektromos aktivitás az agyban.

Vagus ideg stimuláció

Vagus ideg stimuláció. Ebben vagus ideg stimuláció, az orvosok implantátum egy úgynevezett vagus ideg stimulátor a bőr alatt a mellkas, hasonló a szív pacemaker. Vezetékeket a stimulátor csatlakoznak a vagus ideg a nyakát.

Az elemmel működő eszköz küld robban az elektromos energiával látja el a vagus ideg és az agy. Ez nem világos, hogy ez gátolja a rohamokat, de a készülék általában csökkenti a rohamok 20 és 40 százalék.

Potenciális jövőbeli kezelések

A legtöbb ember még mindig szükség van, hogy epilepszia elleni gyógyszert, bár egyesek lehet, hogy alacsonyabb gyógyszert adagot. Ön tapasztalhat mellékhatásokat a vagus ideg stimuláció, mint a torokfájás, rekedtség, nehézlégzés vagy köhögés.

Ketogén diéta. Egyes gyerekek epilepsziás lett volna képes csökkenteni a rohamok követve szigorú diéta, amely a magas zsír- és alacsony szénhidráttartalmú.

Ebben a diéta, az úgynevezett ketogén diéta, a szervezet lebontja zsírok helyett szénhidrátok az energia. Néhány év elteltével, néhány gyermek képes lehet megállítani a ketogén diéta, és továbbra is rohammentes.

Forduljon orvoshoz, ha Ön vagy gyermeke fontolgatja a ketogén diéta. Fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyermek nem lesz alultáplált, ha a diétát.

Mellékhatásai ketogén diéta lehetnek kiszáradás, székrekedés, lelassult a növekedés, mert a táplálkozási hiányosságok és építmény húgysavszint a vérben, ami vesekövet okozhat. Ezek a mellékhatások nem gyakoriak, ha az étrend megfelelő és orvosi felügyelet alatt áll.

MRI mély agyi stimuláció

Mély agyi stimuláció

Kutatók vizsgálják a mély agyi stimuláció potenciális epilepszia-kezelést. Ebben a mély agyi stimuláció sebészek implantátum elektródákat egy bizonyos részét az agy. Az elektródák csatlakoznak a generátor beültetett a mellkasban vagy a koponya, hogy küld elektromos impulzusokat az agyba, és csökkentheti a rohamok.

Beültethető, pacemaker-szerű eszköz, amely segít megelőzni a rohamokat is vizsgálat alatt áll. Ezek reagáló stimuláció vagy “zártláncú” eszközök elemezni az agyi aktivitást mintákat felismerni roham előtt történik, és szállít egy elektromos töltés vagy gyógyszer megállítani a roham.

Emellett új, minimálisan invazív sebészeti technikák, mint például az MRI vezérelt lézeres abláció, ígéretesnek mutatkozik csökkentésére rohamok kevesebb kockázattal, mint a hagyományos nyitott agyműtét az epilepszia kezelésére.

A kutatók azt is tanulmányozza sztereotaxiás sugársebészeti egy lehetséges kezelési bizonyos típusú epilepszia. Ebben az eljárásban, az orvos közvetlen sugárzás az adott területen az agyad, hogy okozza a roham.

Mély agyi stimuláció

Pacemaker az epilepszia kezelésére

Hírek, kapcsolatok és beszélgetések az egészségre