kezelés – enyhe kognitív károsodás

Jelenleg nincs enyhe kognitív károsodás (MCI) gyógyszerek vagy egyéb kezelés kifejezetten jóváhagyta a Food and Drug Administration (FDA). Azonban MCI egy aktív kutatási terület. Klinikai vizsgálatok folynak, hogy több fényt a betegség és a kezelési módok, amelyek javítják a tüneteket, vagy megakadályozzák, vagy lassítja a demencia.

Alzheimer-gyógyszerek

Kezelése más körülmények, amelyek befolyásolhatják a mentális funkciókat

Az orvosok néha elő kolinészteráz-inhibitorok, olyan típusú gyógyszer jóváhagyott Alzheimer-kór, emberek számára MCI, amelynek fő tünete a memória elvesztését. Azonban kolinészteráz inhibitorok alkalmazása nem ajánlott a rutin kezelés MCI.

Egyéb közös feltételek mellett MCI érezheti magát feledékeny vagy kevesebb szellemileg éles, mint máskor. Kezelése ezek a feltételek segítségével javítja a memóriát és a teljes mentális funkciókat. Körülményeket, amelyek befolyásolják a memória tartalmazza

Alternatív gyógyászat

Egyes kiegészítők – köztük az E-vitamin, a ginkgo és mások – már állítólag segít megelőzni vagy késleltetni a progressziót az enyhe kognitív zavarban. Azonban nem kiegészítő megmutatta semmilyen előnyt a klinikai vizsgálatban.