kezelés – COPD

A dohányzásról való leszokás

Gyógyszerek

Lung terápiák

kezelése exacerbációk

A COPD diagnózisa nem a világ vége. A legtöbb ember enyhe formája a betegség, amelyre kevés terápiára van szükség, kivéve dohányzásról való leszokást. Még több betegség előrehaladott állapotában, hatékony terápia áll rendelkezésre a tünetek kezelésére, csökkenti a szövődmények kockázata és exacerbációk, és javítja a képességét, hogy aktív életet.

A leglényegesebb lépése a kezelési tervet COPD, hogy állítsa le az összes dohányzás. Ez az egyetlen módja annak, hogy COPD egyre rosszabb – ami végül csökkenti a képességét, hogy lélegzik. De dohányzásról való leszokás nem könnyű. És ezt a feladatot úgy tűnhet, különösen ijesztő, ha már megpróbált leszokni és nem jártak sikerrel.

Beszéljen orvosával a nikotint helyettesítő termékek és a gyógyszerek, amelyek segítenek, valamint azt, hogyan kell kezelni a visszaesések. Orvosa ajánlani egy csoport számára, akik szeretnének leszokni a dohányzásról. Ez is egy jó ötlet, hogy elkerüljék a passzív dohányzást expozíció, amikor csak lehetséges.

Az orvosok többféle gyógyszert tüneteinek kezelésére és szövődményei COPD. Lehet, hogy néhány gyógyszer rendszeresen és mások, ha szükséges.

Ezek a gyógyszerek – ami általában jön egy inhalátor – az izmok ellazítására körül a légutakba. Ez segíthet enyhíteni a köhögést és légszomjat és megkönnyíti a légzést. Súlyosságától függően a betegség, akkor szükség lehet egy rövid hatású hörgőtágító előtt tevékenységet, egy hosszú hatású hörgőtágító, hogy használja minden nap, vagy mindkettő.

Rövid hatású hörgőtágítók közé albuterol (ProAir HFA, Ventolin HFA, egyéb), levalbuterol (Xopenex HFA), és az ipratropium (Atrovent). A hosszú hatású hörgőtágító szerek közé tiotropium (Spiriva), salmeterol (Serevent), formoterol (Foradil, Perforomist), arformoterol (Brovana), indakaterolra (Arcapta) és aclidinium (Tudorza).

Inhalációs kortikoszteroid gyógyszerek csökkenthetik a légúti gyulladást és segít megelőzni a terjedését. Mellékhatások a következők lehetnek zúzódás, szájüregi fertőzések és rekedtség. Ezek a gyógyszerek hasznos emberek gyakori fellángolása COPD. A flutikazon (Flovent HFA, Flonase, egyéb) és budezonid (Pulmicort Flexhaler, Uceris, mások) példák az inhalációs szteroidok.

Bizonyos gyógyszerek egyesítik hörgtágítók és inhalációs szteroidok. Salmeterol és flutikazon (Advair) és a formoterol és a budezonid (Symbicort) példák a kombináció inhalátorok.

Azoknak az embereknek, akik közepesen súlyos vagy súlyos akut fellángolása, rövid kurzusok (például öt nap) orális kortikoszteroid megakadályozzák a további rosszabbodását COPD. Azonban a hosszú távú használata ezek a gyógyszerek is súlyos mellékhatásokat, mint például a súlygyarapodás, a cukorbetegség, a csontritkulás, a szürkehályog és fokozott a fertőzés.

Egy új típusú gyógyszert engedélyezett az emberek súlyos COPD és tünetei a krónikus bronchitis roflumilaszt (Daliresp), foszfodiészteráz-4 inhibitor. Ez a gyógyszer csökkenti a légúti gyulladás és ellazítja a légutakat. A gyakori mellékhatások a hasmenés és a súlyvesztés.

Ez nagyon olcsó gyógyszeres kezelés segíthet javítani a légzés és megakadályozza terjedését. Mellékhatások a következők lehetnek: hányinger, fejfájás, szapora szívverés és remegés. Mellékhatások dózisfüggő, és alacsony dózisok ajánlottak.

Sebészet

Légzőszervi fertőzések, mint például a heveny hörghurut, tüdőgyulladás és influenza, súlyosbíthatja a COPD tünetei. Antibiotikumok segíthet kezelni az akut fellángolások, de ezek általában nem ajánlott a megelőzés. Ugyanakkor egy friss tanulmány azt mutatja, hogy az antibiotikum azitromicin megakadályozza fellángolások, de nem világos, hogy ez annak köszönhető, hogy antibiotikus hatású vagy gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik.

Az orvosok gyakran használják ezeket a kiegészítő terápiák az emberek középsúlyos vagy súlyos COPD

Oxigén terápia. Ha nincs elég oxigén a vérben, akkor szükség lehet pótlólagos oxigént. Számos eszköz oxigént szállít a tüdőbe, köztük könnyű, hordozható egység, amit tehet magával futtatni ügyintézés és a város körül.

Vannak, akik a COPD használjon oxigént csak a tevékenység vagy alvás közben. Mások oxigén minden alkalommal. Oxigén terápia javíthatja az életminőséget, és az egyetlen COPD terápia bizonyítottan meghosszabbítja élettartamát. Beszéljen orvosával az Ön igényeinek és a lehetőségeket.

Tüdő- rehabilitációs program. Ezek a programok általában összekapcsolják az oktatás, tréning, táplálkozási tanácsadás, tanácsadás. Majd dolgozni a különböző szakemberek, akik személyre a rehabilitációs programot, hogy megfeleljen az Ön igényeinek.

A pulmonális rehabilitáció megrövidítheti kórházi, növeli a képességét, hogy részt vegyenek a mindennapi tevékenységek és javítja az életminőséget. Beszéljen orvosával arról, áttétel egy programot.

Még folyamatban van a kezelés, akkor előfordulhat, amikor a tünetek rosszabbodhatnak a nap vagy hét. Ez az úgynevezett akut fellángolása, és ez vezethet a tüdő kudarc, ha nem kap azonnali kezelést.

Exacerbációk lehet okozta légúti fertőzés, a légszennyezés vagy más kiváltó gyulladás. Bármi is az ok, ezért fontos, hogy azonnal forduljon orvoshoz, ha azt észleli, tartós növekedését köhögés, a változást a nyákot, vagy ha nehezebben lélegzik.

Amikor exacerbációk lépnek fel, akkor szükség lehet további gyógyszereket (mint például az antibiotikumok, szteroidok vagy mindkettő), kiegészítő oxigén vagy kezelésére a kórházban. Amint a tünetek javulnak, orvosa beszélni veled intézkedéseket, hogy megakadályozzák a jövőbeni fellángolások, mint például a dohányzásról való leszokás, figyelembe inhalációs szteroidok hosszú hatású hörgőtágítók vagy más gyógyszerek, egyre az éves influenza elleni oltóanyag, és elkerülve a légszennyezés, amikor csak lehetséges.

Műtét egy lehetőség az egyes emberek bizonyos formái súlyos emphysema, akik nem segítettek kielégítően gyógyszerek egyedül. Sebészeti lehetőségek közé