kezelés

Sürgősségi ellátás stroke attól függ, hogy Ön rendelkezik egy ischaemiás stroke blokkoló artéria – a leggyakoribb fajta – vagy vérzéses stroke, amely magában foglalja agyvérzés.

Kezelésére ischaemiás stroke, az orvosok gyorsan kell helyreállítani a vér áramlását az agyba.

Sürgősségi kezelés gyógyszereket. Terápia vérrög-mellszobor gyógyszereket kell kezdeni 3 órán belül, ha azok adják a vénába – és minél előbb, annál jobb. Gyors kezelés nem csak javítja a túlélési esélyeket, hanem csökkentheti komplikációk. Előfordulhat, hogy a

Intravénás injekció a szöveti plazminogén aktivátor (TPA). Néhány ember részesülhet injekciót rekombináns szöveti plazminogén aktivátor (tPA), más néven alteplase. Az injekciót TPA általában adott egy vénán keresztül a karján. Ez hatásos a vérrög-mellszobor gyógyszer kell adni 4,5 órán belül a stroke után a tünetek kezdenek, ha ez adott a vénában.

TPA helyreállítja a vér áramlását feloldásával vérrög okozza a stroke, és ez segíthet az emberek, akik stroke vissza nagyobb mértékben. Az orvos mérlegelni fogja bizonyos kockázatok, mint a lehetséges vérzés az agyban, annak meghatározására, hogy a TPA az Ön számára megfelelő.

Vészhelyzeti eljárások. Az orvosok néha kezelésére ischaemiás stroke eljárásokkal kell végezni a lehető leghamarabb, attól függően, jellemzői a vérrög

Azonban a legújabb kutatások azt mutatják, hogy a legtöbb ember számára, a szállítás gyógyszert közvetlenül az agyban (intra-arteriális trombolízis), vagy egy eszköz, hogy szakítani, vagy távolítsa el a vérrögképződés (mechanikus thrombectomy) nem lehet előnyös. A kutatók azon dolgoznak, hogy eldöntsék, ki lehet előnyös ez az eljárás.

ischaemiás stroke

vérzéses stroke

Egyéb eljárások. Csökkentéséhez az esély egy újabb stroke vagy TIA, orvosa javasolhatja eljárást nyitni egy artéria, ami beszűkült zsíros lerakódások (plakkok). Az orvosok néha ajánlom a következő eljárásokat, amelyek megakadályozzák a stroke. Options függően változik a helyzet

Carotis endarterectomia. A carotis endarterectomia a sebész eltávolítja plakkok artériák futnak mindkét oldalán a nyak az agy (nyaki artériák). Ebben az eljárásban, a sebész teszi a metszést mentén az első a nyak, megnyitja a nyaki artériát és eltávolítja plakkok, amelyek blokkolják a nyaki artériába.

Agyvérzés helyreállítási és újjáépítési

A sebész ezután javítások az artéria öltésekkel vagy a patch készült egy véna vagy mesterséges anyag (graft). Az eljárás csökkenti a kockázatát ischaemiás stroke. Azonban a carotis endarteriectomia is kockázattal jár, különösen az emberek szívbetegség vagy más betegségek.

Sürgősségi ellátás az agyvérzés összpontosít ellenőrzése a vérzése, és csökkenti a nyomást az agyban. Műtét is el lehet végezni, hogy csökkentse a jövőbeli kockázatot.

Sürgősségi intézkedések. Ha az előírtnál warfarin (Coumadin) vagy anti-trombocita gyógyszerek, mint például a clopidogrel (Plavix) vérrögképződés megelőzésére, akkor adható gyógyszerek vagy transzfúziót vérkészítmények, hogy ellensúlyozzák a vérhígító hatását. Azt is meg lehet adni-csökkentő gyógyszert nyomás az agyban (koponyaűri nyomás), csökkentheti a vérnyomást, megelőzi érgörcs vagy epilepsziás rohamok megelőzésére.

Ha a vérzés az agyban megáll, a kezelés általában magában támogató orvosi ellátás, miközben a test elnyeli a vérben. Gyógyító hasonlít ahhoz, ami közben egy rossz zúzódás elmúlik. Ha a terület a vérzés nagy, orvosa végre műtéti eltávolítása a vér és tehermentesítse az agy.

Sebészeti véredény javítás. Sebészet lehet használni, hogy javítási érelváltozások társított vérzéses stroke. Orvosa javasolhatja egy ilyen eljárások után a stroke, vagy ha aneurizma vagy arteriovenosus malformáció (AVM) vagy más típusú érrendszeri rendellenesség okozta a vérzéses stroke

Következő sürgősségi ellátás, stroke ellátást összpontosít segít visszanyerni az erejét, talpra annyi a funkciója, mint lehetséges, és visszatér az önálló élethez. A hatás a szélütés függ a terület az agy érintett és az összeget a szövet megsérült.

Ha a löket érintette a jobb oldalon az agy, a mozgás és érzés a bal oldalon a tested hatással lehet. Ha a löket sérült agyszövet bal oldalán az agy, a mozgás és érzés a jobb oldalon a tested hatással lehet. Agykárosodás a bal oldalon az agy okozhat beszéd és nyelvi zavarok.

Ezen kívül, ha már volt a stroke, akkor lehet, légzési problémák, nyelési, kiegyensúlyozó és a látást.

A legtöbb stroke túlélők kap kezelést a rehabilitációs programban. Az orvos fogja a legszigorúbb terápiás program tudja kezelni az Ön kora, általános egészség és a rokkantság foka az Ön stroke. Kezelőorvosa figyelembe veszi az életmód, érdekeit és prioritásait, és a rendelkezésre álló családtagok vagy más gondozók.

A rehabilitációs program kezdődik, mielőtt elhagyja a kórházat. Lehet folytatni a rehabilitációs egység ugyanabban a kórházban, a másik rehabilitációs egység vagy szakképzett ápolói állás, egy ambuláns, vagy otthonában.

Minden ember a stroke hasznosítás más. Ön állapotától függően, a kezelés csapatban lehet

keresse fel orvosát