kell, hogy van csípőprotézis műtét?

Több mint 300.000 ember teljes csípőprotézis műtétek az Egyesült Államokban minden évben. Mintegy 90% -uk érzi jobban, és kap vissza a szokásos tevékenysége hónap, vagy akár hetekig, a műtét után.

De ez nem jelenti azt, a műtét jobb mindenkinek.

A művelet ne legyen az első lehetőség. “A legtöbb beteg próbálták egyszerűbb dolog az út mentén, mielőtt a végén választó műtét”, mondja ortopéd sebész David Lewallen, MD, a College of Medicine Rochester. Hogy lehetnek gyulladáscsökkentők, mint az ibuprofen vagy a naproxen, kortizon felvételek, fizikoterápia, és mankóval vagy sétálók.

Észrevetted már, hogy a lába meghajolt, vagy egy orvos megállapította Csontkárosodás a közös? “Azok a deformitások vörös zászlók az orvos,” Lajam mondja. “Ez az, amikor az orvos azt mondja,” nem tudom, ha csinálsz magadnak egy szívességet vár. ” A rosszabb deformitás lesz, annál nehezebb kijavítani.

Ha fáj, hogy gyalog, lépcsőn, vagy nem más rutin dolog, hogy ez egy jel, amire szüksége lehet egy új, közös. A csípőízületi fáj éjszaka vagy akkor is, ha pihen. Az állandó fájdalom befolyásolja a mindennapi tevékenységek és a hangulat, itt az ideje, hogy beszéljünk a műtét.

Ez az, amikor van egy képtelenség csinálni a dolgokat szeretne csinálni, “Lajam mondja.” Ez, ha nem tud élni az életed.

Néha, csípőprotézis műtét nem lehet a legjobb választás.

El kell kapni egyetlen újabb fertőzések, például az íny vagy fog, gondoskodott a műtét előtt. Majd csökkentse az esélyét a fertőzés az új közös, ami komoly problémát jelent, hogy vezethet több műtét.

Lehet nagyobb valószínűséggel van baj utána, ha van egy története szív vagy tüdő problémák, a cukorbetegség, vagy a vérrögök képződését. Orvosa, hogy más egészségügyi problémák ellenőrzés alatt, mielőtt működik. Azt is javasoljuk, hogy lefogy, vagy leszokni a dohányzásról.

Nem kellett volna a műtét, ha nem biztos a csípő az oka a baj. “Hip fájdalom már valóban jön hátfájás, vagy nagyon rossz térd problémák,” Lajam mondja. Annak ellenőrzésére, hogy ez tényleg a csípő, a sebész is zsibbad a területen. “A fájdalom eltűnt? Ha nem, akkor valószínűleg nem rendelkezik a megfelelő helyen.