íngyulladás kezelések és gyógyszerek

A célok íngyulladás kezelés enyhíti a fájdalmat és csökkenti a gyulladást. Gyakran előfordul, ügyelve íngyulladás saját – beleértve pihenés, jég és over-the-counter fájdalomcsillapítók – lehet a kezelés, amire szüksége van.

Mert íngyulladás, orvosa javasolhatja ezen gyógyszerek

Fájdalomcsillapítókkal. Acetilszalicilsav, naproxen-nátrium (Aleve) vagy ibuprofen (Advil, Motrin IB, egyéb) lehet enyhíteni kellemetlenségeket íngyulladás.

Helyi krémek gyulladáscsökkentő gyógyszert – népszerű Európában és egyre inkább elérhető az Egyesült Államokban -Továbbá hatékony lehet a fájdalomcsillapításban nélkül a lehetséges mellékhatások figyelembe gyulladáscsökkentő gyógyszerek szájon át.

Gyógyszerek

Terápia

Kortikoszteroidok. Néha az orvos adja be a kortikoszteroid gyógyszerek körül ín enyhítésére íngyulladás. Injekciók kortizon csökkenti a gyulladást, és segít enyhíteni a fájdalmat.

A kortikoszteroidok használata nem javasolt krónikus íngyulladás (tartó több mint három hónap), az ismételt injekciók gyengítheti egy ín, és növeli a kockázatot a szakadás az ín.

Sebészeti és egyéb eljárások

Vérlemezkében gazdag plazma (PRP). PRP kezelés vesznek mintát a saját vér és forog a vér, hogy külön ki a vérlemezkék és gyógyító tényező. Az oldatot ezután újra fecskendeznek a krónikus ín irritációt.

Bár még vizsgálják, PRP injekció a régióban a krónikus ín irritáció bebizonyosodott, hogy előnyös lehet számos krónikus ín körülmények között.

Akkor válhat a program egyedi gyakorlat célja, hogy nyúlik, és erősítse az érintett izom-ín egység. Például excentrikus erősítése – ami hangsúlyozza összehúzódása egy izom, míg ez meghosszabbítása – kimutatták, hogy hatékony a krónikus íngyulladás.

Súlyosságától függően az ín sérülése, műtéti szükség lehet, különösen, ha az ín szakadt el a csontot.

Krónikus íngyulladás, koncentrált törekvése hegszövet (FAST) egy minimálisan invazív kezelési lehetőség segítségével ultrahangvezérlés és nagyon kis eszköz, melynek célja, hogy távolítsa el ín hegszövet zavarása nélkül a környező egészséges szövetek ín.

FAST éri el ugyanazt a célt, mint a nyitott műtét, hanem helyi érzéstelenítésben végezzük a nem sebészi környezetben. A legtöbb ember visszatér a normál tevékenységek 1-2 hónap.