Gyomor (gyomor) Cancer Screening

Bemutató keres rák előtt egy személy a tünetek. Ez segíthet megtalálni a rák korai szakaszában. Ha a kóros szövet vagy rák található korai, lehet, hogy könnyebb kezelni. Mire a tünetek megjelennek, rák kezdtek terjedni.

A tudósok megpróbálják jobban megértjük, hogy az emberek nagyobb valószínűséggel kap a rák bizonyos típusai. Azt is vizsgálja a dolgokat teszünk, és a dolgok körülöttünk, hogy ha rákot okozhat. Ez az információ segít az orvosok azt javasolják, hogy kit kell szűrni a rák, amely szűrővizsgálatokat kell használni, és milyen gyakran a vizsgálatokat kell végezni.

Fontos megjegyezni, hogy az orvos nem feltétlenül gondolja azt, hogy rákos, ha ő azt javasolja, a szűrővizsgálat során. A szűrővizsgálatok kapnak, ha nincs rákos tünetek.

Ha a szűrővizsgálat eredménye kóros, akkor lehet, hogy több vizsgálatokat végzett annak kiderítésére, hogy rákos. Ezek az úgynevezett diagnosztikai teszteket.

A gyomor egy J alakú szerv a has felső részén. Ez része az emésztőrendszer, amely feldolgozza a tápanyagok (vitaminok, ásványi anyagok, szénhidrátok, zsírok, fehérjék, és a vízben) az élelmiszerekben, amelyek fogyasztják, és segít át hulladék anyag ki a szervezetből. Élelmiszer mozog a torkát, hogy a gyomorban egy üreges, izmos cső úgynevezett nyelőcsőbe. Miután elhagyta a gyomrot, részben emésztett étel bejut a vékonybélbe, majd a vastagbelet. Kép A nyelőcső és a gyomor része a felső gasztrointesztinális (emésztési) rendszer.

A fal a gyomor alkotja 3 rétegű szövet: A nyálkahártya (legbelső) réteg, a muscularis (középen) réteg, és a serosa (legkülső) réteg. Gyomorrák kezdődik a borító sejtek a nyálkahártya réteget és terjed át a külső rétegek, mint nő.

Lásd az alábbi összefoglalók további információkért gyomorrák

Gyomorrák kevésbé gyakori az Egyesült Államokban, mint sok részén Ázsiában, Európában, valamint Közép- és Dél-Amerikában. Gyomor rák az egyik fő halálok ezek a részek a világ.

Az Egyesült Államokban, az új esetek száma gyomorrák jelentősen csökkent 1930 óta Ennek oka nem világos, de lehet, hogy köze van a jobb élelmiszer tárolására és változások a diéta, mint az alacsonyabb sóbevitel.

Bármi, ami növeli a valószínűségét, hogy a betegség az úgynevezett kockázati tényező. Miután a kockázati tényező, nem jelenti azt, hogy kapsz rákot; nem rendelkező kockázati tényezők nem jelenti azt, hogy nem fog a rák. Beszéljen orvosával, ha úgy gondolja, lehet, hogy veszélyben a gyomorrák. Kockázati tényezők a gyomorrák között a következő

A gyomorrák kockázatát növelik az emberek, akik olyan országokból származnak, ahol a gyomorrák gyakori.

Néhány szűrővizsgálatok használnak, mert kimutatták, hogy hasznos lehet mind megtalálásában rák korai és csökkenő az esélye haldokló ezekből rák. Egyéb vizsgálatok használnak, mert bebizonyosodott, hogy megtalálják a rák egyes emberekben; azonban még nem bizonyított klinikai vizsgálatokban használó e vizsgálatok csökkenni fog a halál kockázata a rák.

A tudósok tanulmányozzák szűrővizsgálatok, hogy megtalálja azokat a legkevesebb kockázatot és a legtöbb hasznot. A rákszűrés vizsgálatok is azt jelentette, hogy megmutatja, hogy a korai felismerés (a rákos megbetegedések, mielőtt okoz tüneteket) csökkenti a személy eséllyel halnak meg a betegségben. Bizonyos ráktípusok, a behajtás esélye jobb, ha a betegséget találnak, és ezeket a korai szakaszban.

Klinikai vizsgálatok, hogy a vizsgálati módszerek rákszűrés zajlanak sok részén az országban. Információ folyamatban lévő klinikai vizsgálatok elérhető az.

Többféle szűrővizsgálatok vizsgálták, hogy megtalálják a gyomorrák korai szakaszában. Ezek szűrővizsgálatokat az alábbi

Vizsgálatok azt mutatták, hogy a szűrés a sok ember a gyomorrák segítségével ezek a vizsgálatok nem csökkent a halálozás kockázata a gyomorrák.

További vizsgálatok szükségesek annak kiderítésére érdemes lenne szűrésére emberek az Egyesült Államokban, akik egy nagy a kockázata a gyomorrák. A tudósok úgy vélik, hogy az emberek bizonyos kockázati tényezőket is részesülhetnek gyomorrák szűrés. Ezek tartalmazzák

Döntéseket szűrővizsgálatokat nehéz lehet. Nem minden szűrési vizsgálatok hasznosak, és a legtöbb kockázatot. Mielőtt bármilyen szűrővizsgálat, érdemes megvitatni a teszt orvosával. Fontos tudni, hogy a kockázatokat a vizsgálat, és hogy bebizonyosodott, hogy csökkenti a halálozás kockázata a rák.

szűrés; nem javítja az egészséget, vagy segít hosszabb ideig élnek ha előrehaladott gyomorrák.

Egyes daganatok soha nem okoz tüneteket, vagy életveszélyessé válhatnak, de ha talál egy szűrés; teszt, a rák lehet kezelni. Nem ismert, hogy e rákok kezelésénél is segít hosszabb ideig élnek, mint ha nem kaptak kezelést, és a kezelések rák lehet súlyos mellékhatások.

A szűrővizsgálatok eredménye tűnhet normál noha gyomorrák van jelen. Az a személy, aki egy hamis negatív eredményt (amely jelzi, hogy nincs rák, ha tényleg van) késleltetheti keres orvosi ellátást akkor is, ha a tünetek.

A szűrővizsgálatok eredménye tűnhet, hogy nem szokványos, jóllehet nincs a rák van jelen. A fals pozitív eredményt (amely azt jelzi, hogy a rák, ha tényleg nem) szorongást okozhat, és általában követi a több tesztek és eljárások, amelyek kockázatot is rejtenek.

Felső endoszkópia okozhatja az alábbi ritka, de súlyos mellékhatások

Ez a rák információs összefoglalónak aktuális információkat gyomor (gyomor) rákszűrés. Ez azt jelentette, hogy tájékoztassa és segítse a betegek, a családok, és a gondozók.

A szűrés és megelőzés Editorial Board.

A klinikai vizsgálat egy tanulmányt, hogy válaszoljon egy tudományos kérdés, mint például, hogy egy kezelés jobb, mint a másik. Vizsgálatok régebbi vizsgálatok alapján, és a tanultak a laboratóriumban. Minden próba választ bizonyos tudományos kérdések annak érdekében, hogy új és jobb módja, hogy segítsen rákos betegek. A kezelés során a klinikai vizsgálatokban, információkat gyűjtenek a hatását az új kezelés, és milyen jól működik. Ha a klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy az új kezelés jobb, mint egy jelenleg használt, az új kezelési válhat “standard”. A betegek akarok gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálatban. Egyes klinikai vizsgálatok kizárólag a betegeknek, akik nem a kezelés megkezdése után.

Szűrés és megelőzés Editorial Board. Gyomor (gyomor) rákszűrés. Bethesda, MD: / típusok / gyomor / beteg / gyomor-screening-. . [PMID: 26389488]