gerincvelő sérülés

A gerincvelő-sérülés – kár, hogy bármely részét a gerincvelő vagy az idegek végén a gerinccsatorna – gyakran okoz maradandó változásokat erő, érzés és egyéb testi funkciók alatt a sérülés helyén.

Ha nemrégiben tapasztalt gerincvelő-sérülés, úgy tűnhet, mintha minden szempontból az élet fogja érinteni.

Sok tudós optimisták, hogy kutatás fejlődésének egyszer, hogy a javítási gerincvelő sérülések lehetséges. Kutatások folynak szerte a világon. Közben kezelések és rehabilitációs hogy sok ember a gerincvelő-sérülés vezet produktív, független életet.

A képesség, hogy ellenőrizzék a végtagok után gerincvelő sérülés két tényezőtől függ: az a hely, a sérülés végig az gerincvelő és a sérülés súlyosságának a gerincvelő.

A legalacsonyabb része a gerincvelő hogy normálisan működik sérülés után nevezik neurológiai szinten a sérülés. Az a sérülés súlyosságát gyakran nevezik “a teljesség”, és besorolása az alábbiak valamelyike

Továbbá, bénulás egy gerincvelő-sérülés lehet a továbbiakban

Az egészségügyi team végzi egy tesztsorozatot, hogy meghatározzák a neurológiai szinten és teljességét a sérülés.

Sürgősségi jelei és tünetei

Mikor kell orvoshoz

Gerincvelő-sérülések bármilyen eredményezhet egy vagy több a következő jelek és tünetek

Sürgősségi jelei és tünetei gerincvelő sérülés a baleset utáni lehetnek

Ha úgy gondolja, hogy valakinek vissza vagy nyaki sérülés

Aki megtapasztalja jelentős trauma az ő fej és a nyak szüksége van azonnali orvosi értékelés a lehetőségét, hogy egy gerincsérülés. Sőt, ez a legbiztonságosabb a feltételezés, hogy a trauma a sértettek a gerincsérülés ellenkező bizonyításáig, mert

Az agy és a központi idegrendszer

Gerincvelő-sérülések származhatnak kárt a csigolyák, szalagok vagy lemezek a gerincoszlop vagy a gerincvelő is.

Kár, hogy idegrostok

A traumás gerincvelő-sérülés eredhet hirtelen, traumatikus csapás a gerinc, hogy a törések, kiszakítja, szétzúzza, vagy tömöríti egy vagy több csigolya. Azt is eredményezheti egy lőtt seb vagy késsel, hogy behatol és elvágja a gerincvelő.

Gyakori oka a gerincvelő sérülés

További károkat általában akkor fordul napok vagy hetek alatt, mert a vérzés, duzzanat, gyulladás és a folyadék felhalmozódása és környékén a gerincvelő.

Amit megtehetsz

Egy nontraumatic gerincvelő sérülés okozhatja ízületi gyulladás, rák, gyulladás, fertőzés vagy lemezt degeneráció a gerinc.

A központi idegrendszer tartalmaz az agy és a gerincvelő. A gerincvelő, puha szövet veszi körül, és a csontok (csigolyák), lefelé terjed az alapja az agy és alkotják az idegsejtek és a csoportok az idegek nevezett írásokat, amelyek megy különböző testrészein.

Az alsó végén a gerincvelő megáll egy kicsit magasabban a derék, a régió úgynevezett conus medullaris. Ez alatt a régió egy csoportja ideggyökerek úgynevezett cauda equina.

Traktusra a gerincvelő üzeneteket visznek között az agy és a test többi része. Motor írásokat a jeleket az agyból, hogy ellenőrizzék izommozgás. Érzékszervi írásokat jelek viteléről testrészek az agy kapcsolatos meleg, hideg, nyomás, fájdalom, és a helyzet a végtagjait.

Függetlenül attól, hogy az ok a trauma vagy nontraumatic, a károk hatással az idegrostok áthaladó sérült területet, és ronthatja egy részét vagy egészét a megfelelő izmok és idegek alatti sérülés helyén.

A láda (háti), vagy a hát alsó (ágyéki) sérülése befolyásolhatja a törzs, a lábak, a belek és a húgyhólyag szabályozás, és a szexuális funkciót. Ezen kívül, a nyak (nyaki) sérülése befolyásolja mozgások a karok és esetleg a képességét, hogy lélegzik.

A leggyakoribb oka a gerincvelő sérülések az Egyesült Államokban

Bár a gerincvelő sérülés általában a baleset, és bárkivel megtörténhet, bizonyos tényezők hajlamossá tesz a nagyobb kockázatot, hogy fenntartsa a gerincvelő-sérülés, beleértve

Eleinte változások a tested funkciók ellenállhatatlan. Azonban a rehabilitációs team segít fejleszteni a stratégiát meg kell foglalkozni által okozott változások a gerincvelő sérülés. Területek gyakran érinti tartalmazzák

Mit várnak el az orvos

Húgyhólyag szabályozás. A hólyag mindaddig tárolja a vizeletet a vesét. Azonban az agy nem képes ellenőrizni a húgyhólyag is, mert az üzenet hordozó (a gerincvelő) megsérült.

sürgősségi intézkedések

A változások a húgyhólyag szabályozás növeli a kockázatát, húgyúti fertőzések. Azt is okozhat vese fertőzések és a vese vagy húgyhólyag kövek.

Korai (akut) szakaszában kezelés

a tartós gondozást

Rehabilitáció során, akkor megtanulják az új technikákat, hogy segítsen a húgyhólyag kiürítésének.

Skin érzés. Az alábbiakban a neurológiai szinten a sérülés, akkor lehet, hogy elveszett egy részét vagy egészét a bőr érzékenysége. Ezért a bőr nem tud üzenetet küldeni az agy, ha megsérül bizonyos dolgokat, mint például a tartós nyomás, hő vagy hideg.

Ez fogékonyabbá teszi a felfekvések, de változó pozíciók gyakran – segítséggel, ha szükséges – segíthet megelőzni ezeket a sebeket. Meg fogod tanulni megfelelő bőrápolás rehabilitáció során, ami segíthet elkerülni ezeket a problémákat.

Keringési ellenőrzés. A gerincvelő sérülés okozhat keringési problémák kezdve az alacsony vérnyomás, ha emelkedik (ortosztatikus hipotenzió) duzzanat a végtagok. Ezek forgalomba változások is fokozhatja a vérrögképződés esélye, mint a mélyvénás trombózis vagy tüdőembolust.

A másik probléma a keringési ellenőrzés egy potenciálisan életveszélyes vérnyomás emelkedés (autonóm hyperreflexia). A rehabilitációs team fogja tanítani, hogyan kell kezelni ezeket a problémákat, ha hatással van.

Légzőrendszer. A sérülés is megnehezítheti lélegezni, és köhögni, ha a hasi és mellkasi izmok érintettek. Ezek közé tartozik a rekeszizom és az izmok a mellkas és a has.

Az idegrendszeri sérülés szintje fogja meghatározni, hogy milyen légzési problémák kialakulásában. Ha nyaki és háti gerincvelő-sérülés, akkor lehet, hogy fokozott a tüdőgyulladás vagy egyéb tüdőbetegségben. Gyógyszerek és kezelés képes kezelni ezeket a problémákat.

Fitness és wellness. A fogyás és izomsorvadás gyakori után hamarosan egy gerincvelő sérülés. Mozgásukban korlátozott vezethet az ülő életmód, forgalomba akkor veszélyezteti az elhízás, a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség.

A dietetikus segítségével enni egy tápláló étrendet fenntartani a megfelelő súlyt. Fizikai és foglalkozás-terapeuták segítségével dolgozzon ki egy fitness és a testmozgás programban.

Szexuális egészség. Szexualitás, termékenység és a szexuális funkció hatással lehet a gerincvelő sérülés. A férfiak változásokat észlel erekció és az ejakuláció, a nők is változást észlel a kenést.

Az orvosok, urológusok és a termékenység szakemberek, akik specializálódtak gerincvelő sérülés kínál lehetőséget a szexuális működésére és a termékenységet.

Depresszió. Megbirkózás az összes változtatást gerincvelő sérülés hoz és az élő fájdalom okoz néhány ember, hogy megtapasztalják a depresszió.

Terápia és gyógyszerek állnak rendelkezésre a depresszió kezelésére kapcsolódó élő gerincvelő sérülés.

Traumás gerincvelő sérülések vészhelyzetek, valamint az a személy, aki megsérült esetleg nem tud részt venni eltartóinak az elején.

Számos szakember vesz majd részt az állapot stabilizálása, köztük egy orvos, aki specializálódott idegrendszeri betegségek (neurológus) és egy sebész, aki specializálódott gerincvelő sérülések és egyéb idegrendszeri problémák (idegsebész), többek között.

A rehabilitációs team, amely magában foglalja a különböző szakemberek, vezeti egy orvos, aki specializálódott gerincvelő sérülés.

Ha van egy lehetséges gerincvelő-sérülés vagy kísérő valaki, aki már egy gerincvelő-sérülés, és nem biztosítja a szükséges információt, itt van néhány dolog, amit tehetünk, hogy megkönnyítse ellátást.

Egy gerincvelő-sérülés, néhány alapvető kérdést, hogy kérje az orvos közé

Ne habozzon feltenni bármilyen további kérdése van.

Orvosa valószínűleg kérdezni kérdéseket, beleértve a

A mentők, orvos lehet, hogy zárja ki a gerincvelő sérülés gondos ellenőrzés, a vizsgálat a szenzoros funkció és a mozgás és a kérdezés néhány kérdést a balesetet.

De ha a károsult panaszkodik nyaki fájdalom, nem teljesen ébren vagy nyilvánvaló jelei gyengeség vagy neurológiai sérülések sürgősségi diagnosztikai vizsgálatokra is szükség lehet.

Ezek a vizsgálatok tartalmazhatnak

Néhány nappal a sérülés után, ha néhány, a duzzanat megszűnéséig, kezelőorvosa fog végezni neurológiai vizsgálatot szintjének meghatározása és teljességét a sérülés. Ez magában foglalja a tesztelés izomerő és a képességét, hogy érzékeli a fény érint, és a tűszúrás.

Sajnos, nincs mód, hogy fordított kárt a gerincvelő. De a kutatók folyamatosan dolgoznak az új kezeléseket, beleértve a protézisek és gyógyszerek, amelyek elősegítik az idegsejtek regenerálódását, vagy javítja a funkció az idegek után megmaradó gerincvelő sérülés.

Addig, gerincvelő-sérülés kezelésére összpontosít a további sérülések és képessé az embereket, a gerincvelő-sérülés, hogy visszatérjen az aktív és produktív életet.

Sürgős orvosi beavatkozásra kritikus hatások minimalizálására minden fej és a nyak trauma. Ezért a kezelés a gerincvelő-sérülés gyakran kezdődik a baleset helyszínén.

Sürgősségi személyzet jellemzően rögzítik a gerinc finoman és a lehető leggyorsabban egy merev nyak gallér és a merev hordozó fedélzetén, amely akkor használható szállítani a kórházba.

A mentők, orvosok összpontosítani

Lehet elkábított, így nem mozog, és fenntartani több kárt ideje alatt diagnosztikai tesztek gerincvelő sérülés.

Ha van egy gerincvelő-sérülés, akkor általában kell ismerni, hogy az intenzív osztályon kezelés. Lehet még át a regionális központ gerincsérülés, hogy van egy csapat idegsebész, ortopéd sebész, gerincvelő gyógyszer szakemberek, pszichológusok, ápolók, terapeuták és szociális munkások szakértelemmel gerincvelő sérülés.

Gyógyszereket. Intravénás (IV) metilprednizolon (A-Methapred, Solu-Medrol) egy kezelési lehetőség az akut gerincvelő sérülés. Ha metilprednizolon kap nyolc órán belül a sérülés, egyeseknél enyhe javulást.

Úgy tűnik, hogy a munka által okozott károk csökkentésére idegsejtek és a gyulladás csökkentésére, közel a sérülés helyén. Azonban ez nem gyógyítja meg a gerincvelő sérülés.

Miután a kezdeti sérülés vagy betegség stabilizálódik, az orvosok viszont a figyelmet, hogy megakadályozzák másodlagos problémák merülhetnek fel, mint a kondíció, az izom összehúzódások, felfekvéses fekélyek, bél és hólyag problémák, légúti fertőzések és a vérrögök.

A hosszú a kórházi függ az Ön állapotától és az orvosi kérdések Ön áll. Ha már elég jól, hogy részt vegyenek terápiák és a kezelés, akkor átadhatja a rehabilitációra.

Rehabilitációs team tagjai elkezdenek dolgozni, miközben te a gyógyulás korai szakaszában. A csapat tartalmazhat gyógytornász, foglalkozás, rehabilitációs nővér, rehabilitáció pszichológus, szociális munkás, dietetikus, lakó terapeuta és egy orvos, aki specializálódott a testi orvoslás (Rehabilitációs szakember) vagy a gerincvelő sérülések.

Kezdeti szakaszában a rehabilitáció, terapeuták általában hangsúlyozzák fenntartása és erősítése a meglévő izomműködés, redeveloping finom motoros készségek és tanulási adaptív technikákat elérni napról-napra feladatok.

Majd tanult hatásairól szóló gerincvelő-sérülés, és hogyan lehet a szövődmények megelőzése, és akkor meg kell adni tanácsot újjáépítése az életed, és növeli az életminőséget.

Akkor kell tanítani sok új ismeretek, és akkor használja berendezések és a technológia, amely segít élni a saját, amennyire csak lehetséges. Majd kell ösztönözni, hogy folytassa a kedvenc hobbija, részt vegyenek a társadalmi és fitness, és visszatér az iskolába, vagy a munkahelyen.

Gyógyszereket lehet kezelésére használt bizonyos hatásait a gerincvelő sérülés. Ezek közé tartoznak a gyógyszerek, hogy ellenőrizzék a fájdalom és izomgörcs, valamint gyógyszerek, amelyek javíthatják a hólyag kontroll, bél-szabályozás és a szexuális működését.

Feltalálói orvosi eszközök segítségével az emberek a gerincvelő-sérülés függetlenebbé válnak, és mozgékonyabb. Egyes eszközök is helyreállítani a funkciókat. Ezek tartalmazzák

Lehet, hogy orvosa nem tudja, hogy ön egy prognózis azonnal. Recovery, ha ez történik, tipikusan indul egy hét után hat hónappal a sérülés. Azonban néhány ember tapasztal kis javítások akár egy évig vagy tovább.

Egy baleset, amelynek eredménye a bénulás egy életet megváltoztató esemény. Hirtelen a fogyatékos ijesztő lehet, és zavaros, és alkalmazásánál nem könnyű feladat. Lehet, csoda, hogyan gerincvelő sérülés befolyásolja a mindennapi tevékenységek, a munka, a kapcsolatok és a hosszú távú boldogságot.

Recovery egy ilyen esetben, időt vesz igénybe, de sokan, akik megbénult haladás vezet produktív és kiteljesedett életet. Lényeges, hogy motivált maradjon, és kap a szükséges támogatást.

Ha újonnan megsérült, Ön és családja valószínűleg tapasztalni gyász és a bánat. Bár a gyászoló folyamat mindenki számára más, ez a közös tapasztalat megtagadását vagy hitetlenül, majd szomorúság, düh, alkudozás, és végül az elfogadás.

A gyászoló folyamat egy közös, egészséges része a hasznosítás. Ez természetes – és fontos – gyászolni a veszteséget, ahogy volt. De az is szükséges, hogy új célokat, és megtalálják a módját, hogy lépjenek előre az életed.

Akkor valószínűleg aggodalmak, hogy a sérülés befolyásolja az életmód, a pénzügyi helyzet és a kapcsolatok. Gyászoló és érzelmi stressz normális és gyakori.

Azonban, ha a bánat és a szomorúság befolyásolják a gondozás, ami azt elkülöníteni magát másoktól, vagy kéri, hogy alkoholt vagy egyéb gyógyszerek, akkor lehet, hogy érdemes beszélgetni egy szociális munkás, pszichológus vagy pszichiáter. Vagy lehet, hogy talál egy támogató csoport emberek gerincvelő sérülések hasznos.

Beszél másokkal, akik megértik, hogy mit megy keresztül lehet biztató, és a csoport tagjai lehetnek jó tanácsot alkalmazkodás területein otthoni vagy munkahelyi helyet, hogy az jobban aktuális igényeinek. Kérdezze meg orvosát vagy rehabilitációs szakorvos, ha van olyan támogató csoportok a területen.

Az egyik legjobb módja, hogy visszanyerje az irányítást az életed, hogy ismerje meg a sérülés és a lehetőségek visszanyerésére az önálló életre. Egy sor vezetési eszközök és a gépkocsi átalakítása ma már rendelkezésre áll.

Ugyanez igaz az otthoni módosítás termékeket. Rámpák, szélesebb ajtókat, speciális mosdó, kapaszkodókkal és könnyen turn kilincsek teszik lehetővé, hogy élni önállóan.

Mivel a költségek gerincvelő sérülés nyomasztó lehet, érdemes kideríteni, ha jogosult gazdasági segítséget vagy támogatást szolgáltatásokat állami vagy szövetségi kormányzat vagy jótékonysági szervezetek. A rehabilitációs team segítségével azonosítani forrásokat a területen.

A barátok és a család, hogy válaszoljon a fogyatékossága különböző módokon. Néhány kellemetlen lehet, és nem biztos, ha azt mondod, avagy a helyes.

Mivel felvilágosították a gerincvelő-sérülés, és hajlandó a nevelés másoknak hasznos. A gyermekek természetesen kíváncsi, és néha állítsa meglehetősen gyorsan, ha a kérdésre adott válasz a világos, érthető módon. Felnőttek is tanulni abból a tényeket.

Magyarázza meg a hatását a sérülés és mi a család és a barátok, hogy segítsenek. Ugyanakkor, ne habozzon, hogy elmondja a barátok és szeretteink, ha ők segítenek túl sokat. Bár lehet, hogy kényelmetlen az első, beszél a sérülés gyakran erősíti a kapcsolatot családjával és barátaival.

Rehabilitáció

A gerincvelő sérülés hatással lehet a szervezet válasza a szexuális ingerekre. Azonban te szexuális lény szexuális vágyakat. A teljesítő érzelmi és fizikai kapcsolat is lehetséges, de megköveteli a kommunikációt, a kísérletezés és a türelem.

Gyógyszerek

A szakmai tanácsadó segíthet Ön és partnere kommunikálni az Ön igényeinek és érzéseit. Orvosa tud nyújtani az orvosi szükséges információt a szexuális egészség. Tudod van egy megnyugtató jövő teljes intimitás és a szexuális élvezet.

Az új technológiák

A természet, a gerincvelő-sérülés a hirtelen hatással van az élet és azok életét, legközelebb hozzád. Amikor először hallottam a diagnózis, akkor elkezdhet egy mentális listát az összes olyan dolog, amit nem tud többé. Azonban, ahogy többet megtudni a sérülés és a kezelési lehetőségek, akkor lehet, hogy meglepte minden, amit tehetünk.

Az új technológiáknak köszönhetően, kezelések és eszközök, az emberek a gerincvelő sérülés kosárlabdázni, és részt vesznek pályán találkozik. Úgy fest, és fényképezni. Ezek házasodnak, és felhívják a gyerekek, és jövedelmezőbb munkát.

Ma haladás őssejtkutatás és az ideg sejtek regenerálódását reményt ad nagyobb fellendülés emberek gerincvelő sérülések. Ugyanakkor, az új gyógyszerek vizsgált személyek számára régóta gerincvelő sérülések.

Senki sem tudja, mikor az új kezelések lesz elérhető, de reménykednek a jövőben a gerincvelő-kutatási míg él az életet a legteljesebb ma.

Ezt követően a tanács csökkentheti a kockázatát, hogy a gerincvelő sérülés

Vezess óvatosan. Autó összetörik az egyik leggyakoribb oka a gerincvelő sérülések. A biztonsági öv minden alkalommal, amikor vezetni, vagy lovagolni egy autó.

Prognózis és helyreállítási

gyászoló

figyelembe ellenőrzés

Beszél a fogyatékosság

Kezelése intimitás, a szexualitás és a szexuális aktivitás

Előretekintve

Győződjön meg arról, hogy a gyerekek a biztonsági öv, vagy használjon egy kor és súly szerint szükséges biztonsági gyermekülés. Hogy megvédje őket a légzsák sérülések, 12 év alatti gyermekek mindig lovagolni a hátsó ülésen.

keresse fel orvosát