fülzúgás okai: lehetne az én antidepresszáns a tettes?

Fülcsengés (tinnitus) okozhatja számos gyógyszer, köztük antidepresszánsok. Nem minden antidepresszánsok okozhatnak fülzúgást. Ha az antidepresszáns az oka a tinnitus, a kapcsoló másik gyógyszert lehet megoldani a problémát, de nem kilép a gyógyszer szedését anélkül, hogy orvosi útmutatás.

Az antidepresszánsok egy kevésbé gyakori oka a fülzúgás, mint más típusú gyógyszerek – mint például az aszpirin, gyulladásgátlók, koffein, vagy valamilyen antibiotikumot – vagy az alapul szolgáló egészségügyi feltételeket. Néhány okai tinnitus tartalmazza hosszabb időn keresztül a zaj, érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, allergiák és egyéb orvosi, neurológiai vagy mentális problémákkal. Tinnitus is okozott korfüggő hallásvesztés vagy egy építmény a viasz a füle.

El kell dolgozni az orvos, hogy megállapítsa, vajon a antidepresszáns, vagy valami más okozza a fülzúgás. A tünetek elmúlnak, ha a kiváltó okot kezelik.

Ha a kiváltó ok nem világos – vagy a kezelés nem segít – akkor részesülhet hasonló berendezéssel, mint a hallókészülék segít maszkot a csengő. A változás a gyógyszeres és a tanácsadás is segíthet megbirkózni tinnitus.

Val vel

keresse fel orvosát