Fallot-tetralógia kezelések és gyógyszerek

A műtét az egyetlen hatékony kezelés a Fallot-tetralógia. A sebészi megoldás intracardiális javítás vagy ideiglenes eljárás, amely egy sönt. Azonban a legtöbb baba és az idősebb gyerekek intrakardiális javítás.

A gyermeke orvosok fogja meghatározni a legmegfelelőbb műtét és az időzítés a műtét alapján a gyermek állapota.

Ez a nyitott szívműtét többnyire az első évben a születés után. A sebész elhelyez egy foltot a kamrai septum defektus, hogy lezárja a lyukat az alsó kamra a szív (kamrák).

intracardiális javítás

Ő is megjavítja vagy kicseréli a beszűkült pulmonalis billentyű és szélesíti a tüdőartériákba hogy növelje a vér áramlását a tüdőbe. Miután intracardiális javítás, az oxigén szintjét a vérben növekszik, és a gyermek tünetei csökkenni fog.

Alkalmanként babák alá kell egy ideiglenes műtét előtt, amelynek intrakardiális javítás.

ideiglenes sebészet

Ha a baba koraszülött, vagy tüdő artériák fejletlenek (Hypoplasztikus), a sebész létrehoz egy bypass (sönt) között egy nagy verőér ágazik le az aorta és a pulmonalis artéria.

A műtét után

Ez a bypass növeli a vér áramlását a tüdőbe. Amikor a gyermek kész intracardiális javítás, a sebész eltávolítja a shunt eljárása során intracardiális javításra.

a tartós gondozást

Míg a legtöbb baba jól után intrakardiális javítás, komplikációk lehetségesek. Szövődmények lehetnek

Néha a vér áramlását a tüdő továbbra is korlátozott után intrakardiális javítás. Csecsemők, gyermekek vagy felnőttek ezen szövődmények is igényel további műtétek. Egyes esetekben, a tüdő szelep lehet, hogy ki kell cserélni.

Az aritmiák lehet kezelni gyógyszerekkel, olyan eljárást kell kezelni a ritmuszavar vagy beültethető cardioverter-defibrillátor.

Ezen kívül, mint minden műtét, van egy fertőzés, vagy váratlan vérzés vagy a vérrögök képződését.

Szövődmények is egész gyermekkorban, serdülőkorban és felnőttkorban emberek Fallot-tetralógia.

A műtét után a gyermek lesz szüksége az élethosszig tartó ellátást egy kardiológus képzett veleszületett szívbetegség, beleértve a rutin követése kinevezések, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a művelet sikeres volt, és figyelemmel kíséri az új komplikáció.

Orvosa végezhet fizikai vizsgálat és a rend vizsgálatok rendszeres nyomon követése kinevezések értékelésére és figyelemmel kíséri a gyermek állapota.

Az orvos azt is javasolja, hogy a gyermek korlátozza fizikai aktivitását, különösen akkor, ha van olyan pulmonalis billentyű szivárgás vagy elzáródás, vagy szívritmuszavarok.

Néha antibiotikumok ajánlott fogászati ​​beavatkozások a fertőzések elkerülése végett, amelyek okozhatnak endocarditis – egy gyulladás a bélés a szív. Az antibiotikumok különösen fontos azok számára, akik a mesterséges szelepek vagy akik már voltak javítás fogtechnikai anyag. Kérdezze meg orvosát, mi a jó a gyermek számára.