bőrrák, nonmelanoma-gyógyszerek

Gyógyszerek ritkán kezelésére használják melanomás bőrrákot. Műtét a leggyakoribb és leginkább hatékony kezelés. De amikor a műtét nem lehetséges, orvosa javasolhatja gyógyszereket. A gyógyszereket is fel lehet használni, amikor a bőrrák túl nagy műtét vagy ha új bőrrákos továbbra is megjelennek.

Gyógyszerek, amelyek kezelésére használhatók bazális sejtes karcinóma tartalmazzák

Gyógyszerek, amelyek kezelésére használhatók laphámrák tartalmazzák

Emberek, gyógyszereket kell rendszeres nyomon követő látogatások orvosukkal, hogy ellenőrizze, hogy a bőrrák eltűnt.

Kemoterápia lehet használni, hogy a rákos sejtek elpusztítását a kis emberek száma, akiknek a bazális sejt vagy laphámrák átterjedt (áttéteket) más szervek a test, bár metasztázis ritka.

Gyógyszerek, mint például az 5-FU és imikimoddal okozhatják a bőr, hogy fáj. A bőr színe vörösre, megduzzad, viszket, vagy kitör a kiütés. Bőre is érzékeny a napfényre. Ha a bőr válik túl piros vagy nyers, orvosa leállítja a kezelést.

Fluor-uracil (5-FU). Ez a krém vagy testápoló kezelésére használják karcinómák, amelyek csak a bőr felső rétegének (felületes); Az imikimod (Aldara). Imiquimod kezelésére használják felületi bazális sejtes rák a bőrön, a test, nyak, karok, vagy a lábak, de ez nem jóváhagyott kezelésére az arcon; Vismodegib pirula lehet használni, ha a sebészetet és besugárzást nem dolgoztak, és ha a bazális sejt karcinóma átterjedt más testrészek.

Fluor-uracil (5-FU). Ez a krém vagy testápoló kezelésére használják felszínes karcinómák; Tretinoin (Retin-A) krémet. Együtt ez a krém, akkor lehet adni izotretinoin tabletták; Az interferon adható, hogy segítse az immunrendszer harcot a rák. Ez adott injekció (lövés).