bőr allergia: amit az orvos fogja tenni

Allergia Trends

Amikor kitör a kiütés, ez természetes, hogy csoda: Mondtam érjen valamit allergiás vagyok?

Ah, esik. A tökéletes alkalom, hogy külső hosszú séták a környéken, túrák a hegyekben, és az őszi kertészeti; De, hogy “ah” hamar “ah-Choo” ha az egyik a 36 millió sokan a világon szezonális allergiás problémákat. Az orrfolyás, szemviszketés, és a torlódások – minden tipikus őszi allergiás tünetek – lassítja le, és hogy te szerencsétlen; Bár nem voltak drámai előrelépések a közelmúltban allergia kezelés, szakértők szerint, ha az allergia hajlamos, akkor egy több …

De, hogy egy találkozót, ha bármilyen kétség.

Ha felfrissít valami ellen, és kapsz egy kiütés, orvosa megmondja, hogy van “kontakt dermatitis.” Ez történik, amikor a bőre hozzáér valami te érzékeny vagy allergiás.

Majd megvizsgálja Önt és megkérdezi, hogy az utóbbi időben került kapcsolatba a közös allergia váltja ki, mint a parfüm, ékszer, vagy latex.

Ha azt hiszi, allergia lehet az oka, akkor lehet, hogy egy “patch” teszt. Majd tegye foltok, hogy van kis mennyiségű dolog, ami allergiás reakciót válthatnak ki.

Ezek száraz marad, így nem zuhanyozzon vagy fürödjön a tesztidőszak alatt. Be kell, hogy elkerüljük az izzadás is. 48 óra elteltével az orvosa nézd a bőre, hogy ha van egy reakció semmit. Lehet másik tervezett nyomon követési néhány nappal később, hogy ellenőrizze újra.

Ritkán, ő is szeretne egy vérvizsgálat, vagy a biopszia. Egy biopszia, ő fog tartani egy kis mintát a bőr vizsgálatára.

Hogyan kezeli a feltétel attól függ, mi okozza. Sokszor, akkor egyszerűen ne a dolgok, amelyek hatására a tünetek. Ön is használja a hideg borogatás, Calamine krém, vagy zabpehely fürdő nyugtatja a bőrt és enyhíti a viszketést.

Kis területekre, orvosa szteroid krém. Kövesse az utasításokat, hogyan kell feltenni. Nem segít, ha több vagy vegye gyakrabban, mint azt javasolja.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki a krém, tedd után káddal vagy zuhanyzóval. Ha a reakció egy nagyobb részét fedi, orvosa javasolhatja szteroid tablettákat és antihisztaminok.

Fontos, hogy ne az allergia kiváltó, ha kap csalánkiütés (piros, viszkető csíkokat a felszínen a bőr), illetve alatti duzzanat a bőrön.

Ebben az esetben orvosa nem lehet kitalálni az okát, lehet ajánlani over-the-counter, vagy receptre kapható antihisztamin tablettát.

Ha a bőr megfertőződik, mert nyitott és nyers, akkor szükség lehet egy antibiotikum, hogy törölje azt. Fertőzés tünetei közé

FORRÁS

Az Akadémia az Allergia, Asztma és Immunológiai: “kontakt dermatitis: A gyakorlati paraméter”.

National Institute of Arthritis és izomrendszer és bőrbetegségek: “Tájékoztató az egészségügyi: atópiás dermatitis.”

UpToDate: “Allergiás kontakt dermatitis”, “Betegtájékoztató: csalánkiütés (urtikária) (Beyond the Basics),” A “beteg információ: Kontakt dermatitis (beleértve a latex dermatitisz) (Beyond the Basics).