Az influenza: meddig van fertőző?

Az orvosok mondani, hogy maradj otthon, ha van az influenza, így nem kap más emberek beteg. De meddig kell állítanunk el magad? Itt van, hogy tudja, mikor lehet, és kb újra.

Az iskolás korú gyermek felébred szipogva, köhögés, és nyögött, hogy ő egyszerűen nem érzem elég jól megy az iskolába. Lehet, hogy ez a hideg? Az influenza? Vagy, még a rettegett sertésinfluenza? Mint szülő, hogyan kéne válaszolni? Néha, ez egyértelmű, hogy a gyermek megfázás tüneteit, vagy influenzás tünetek és kell tenni, hogy az orvos. Máskor, betegség a gyerekek nem olyan könnyű kitalálni. A gyermek nem néz ki olyan rosszul, hogy ti. Tehát mielőtt felmelegszik a húslevest, és hívja a főnök, akkor talán …

Körülbelül egy héttel. Maga fertőző 1 nap, mielőtt bármilyen tünet. Akkor marad így 5-7 nap után elkezd rosszullét. Gyerekek lehet, hogy a vírust még tovább, amíg az összes tünet elhalványul.

Hogyan terjedt el?

A legtöbb idő, ez a cseppek a levegőben. Beteg emberek tüsszentés vagy köhögés ki gyöngyök a nedvesség, amely tartalmazza a vírus. Ők lehet utazni akár 6 láb. Te kitéve az influenzavírus amikor lélegzik a cseppeket, vagy ha földet a száj, az orr, vagy a szem. Ön is kap, ha hozzáér egy hely azoknak cseppek földet – mint egy asztal, pult, vagy kilincs -, majd megérinti az arcát. A vírus élő, kemény talajon akár 48 órán keresztül.

Mikor vagyok leginkább fertőző?

Egyes szakértők úgy vélik, akkor a legvalószínűbb, hogy a vírust az első napon, a tünetek a következő 3-7 napban. Ennek oka, hogy a több, köhögés és tüsszentés, annál cseppek lőni a levegőbe, és rá tárgyak körül.

Van egy módja annak, hogy közölje, ha én még mindig fertőző?

Láz biztos jele. Meg kell otthon maradni legalább 24 órával azután, hogy a hőmérséklet megy vissza a saját. Ez azt jelenti, segítség nélkül a gyógyszerek.

Ne influenza gyógyszerek segítenek megállítani a terjedését?

Nem lehet mindig, hogy más emberek beteg akkor is, ha figyelembe vírusellenes közvetítésekkel, hogy kezelje az influenzát. A CDC azt javasolja, három FDA által jóváhagyott gyógyszerek kezelésére az influenza: oseltamivir (Tamiflu), peramivir (Rapivab), és zanamivir (Relenza). Ezek a gyógyszerek pedig lerövidíti az időt, hogy te beteg vagy. És lehet, hogy lerövidíti az időt, akkor terjed az influenza.

Alsó vonal

Mikor jön az influenza, egy uncia megelőzés valóban megér egy font gyógyítani. Hallgassa meg orvosával: Maradj távol az emberek, ha beteg, akkor is, ha jobban érzi magát. Ez az egyetlen módja, hogy ne terjed az influenza.

FORRÁS

CDC: “Hogy Flu kenhető”, “influenza & You”.

Motorburkolat, B. PLOSOne, online kiadásában május 7., 2008.

Halloran, M. Journal of Epidemiology, január 15, 2007.

Hayward, A. Klinikai Infectious Diseases, 2010. március KidsHealth: “Influenza (influenza).”

Medscape: “Influenza Practice Essentials”.

Az US Department of Health and Human Services Flu.gov: “Ideiglenes Útmutató Környezetgazdálkodási pandémiás influenza vírus.”

UK National Health Service NHS választások: “influenza”.