az immunrendszer szervátültetés

Az immunrendszer egy hálózati a szervek, sejtek, és a szövetekben az egész testben megtalálhatjuk, hogy védi a szervezetet a betegségek a fertőző és nem fertőző eredetű. Számos típusú immunsejtek játszanak egyedülálló szerepet, különböző módon felismerni a problémákat, és válaszol, hogy megszüntesse, vagy korlátozza a betegség. Kutatási ami a jobb megértése az immunrendszer funkcióit tette az orvosok, hogy modulálja az immunválaszt, hogy jobb eredmények sok feltételeket, beleértve a szervátültetés.

Elsődleges funkciója az immunrendszer, hogy megkülönböztesse a sejtek és szövetek, hogy tartoznak a test ( “saját”) azoktól, amelyek nem ( “nem-saját”), amely lehetővé teszi, hogy gyorsan reagál a fertőzés vagy más idegen jelenlétét. Az immunsejtek kölcsönhatásba egy sor fehérjék úgynevezett humán leukocita antigének (HLAS), amelyet a felszínen expresszálódik a legtöbb sejt, annak meghatározására, hogy egy sejt magától vagy nem-saját. Ha nem saját HLAS talál, az immunrendszer reagál a támadó, és megszünteti az idegen sejteket. Azonban a transzplantáció, ezek immunválaszok kedvezőtlen és károsíthatja vagy elpusztítani egy átültetett szövet vagy szerv-A néven ismert folyamat kilökődés.

A HLA-rendszer a legváltozatosabb és variábilis régió a humán genomban, és ez ritka, hogy nem rokon ember lesz ugyanaz a HLA markereket. Szorosan illeszkedő HLAS kockázatát csökkenti kedvezőtlen kimenetel transzplantációt követően. Száma HLA változatok elég nagy, és ez nagyon ritka, hogy pontosan illeszkednek egymáshoz a két ember. Annak az esélye, két független ember, azonosan transzplantációs markerek körülbelül egy 100.000. Hasonlóságok gyakoribbak a családtagok között.