Az évtized vakcinák

Értéke Vaccines

Áthidalják a szakadékot, új fegyverek betegség ellen

2012 májusában, az egészségügyi miniszterek a 194 országok teljesítsék a 65. World Health Assembly jóváhagyta egy merész terv: előnyének kiterjesztését immunizálás mindenkinek, függetlenül attól, hogy hol élnek. A Global Vaccine cselekvési terv (GVAP) által jóváhagyott egészségügyi tisztviselők kulcsfontosságú mérföldkő az évtized Vaccines, amely akkor kezdődött 2010-ben, és vezérli a látás, ahol az emberek mindenhol élvezik életük mentes védőoltással megelőzhető betegségek.

Több mint 100 vakcina és közegészségügyi szakemberek fejlesztették ki az első változata a GVAP 2011-ben tervet finomították globális konzultáció erőfeszítés, amely tartalmazza bemenet több mint ezer személy képviselő olyan területeken asernment, a kutatás, a civil társadalom, a nonernmental szervezetek, és a gyártók.

theernment szerepe a Évtizede Vaccines erőfeszítés

A terv négy kapcsolódó célok

további információ

Immunizációs programokban az egész világon már hoztak jelentős nyereséget egészségügyi tízmillió ember. Polio esetek, például estek 99 százalékkal 1988 óta, és a világ küszöbén áll legyőzhető lesz a bénító betegség. Védőoltás csökkentette kanyaró halálozás közel 75 százalékkal, míg a védőoltás a diftéria-tetanusz-pertussis (DTP) elérte a 109 millió gyermek 2010-ben Mindent egybevetve, a vakcina felelősek megelőzésére mintegy 2,5 millió ember halálát és számtalan betegség esetén évente.

Az elért eredmények ellenére számos területen vannak még jókora globális egyenlőtlenségeket immunizálás árak. Például majdnem 15 százaléka újszülöttek nem kapnak DTP vakcinákra; Ezeknek 96 százaléka él az alacsony vagy közepes jövedelmű országokban. Egyes országokban a gyermekek a városi területeken nagyobb valószínűséggel kanyaró elleni védettség, mint a vidéki területeken. A GVAP kihívások országokat, hogy védőoltásban célok 90 százalékos országos szinten 80 százalékos lefedettséget az állami vagy kerületi szinten. Évtizede Vaccines Collaboration becslése szerint több mint a tíz év alatt, 24-26000000 halálesetet lehetne elkerülni, ha a kiválasztott védőoltások érhető el 81 országban.

Hozzátéve, hogy az Arsenal a meglévő vakcinák más elsődleges célja a GVAP. Az utóbbi években új rotavírus és a pneumococcus vakcinák kezdtek beadandó szélesebb körben még a legszegényebb országokban, és segít megelőzni a hasmenéses esetek és tüdőgyulladás, két vezető halálokok a gyermekek körében. A láthatáron új vagy továbbfejlesztett vakcinák leküzdésére dengue, a tuberkulózis, kampósférgesség, streptococcus, influenza, és a malária. Túl a vakcinák maguk a GVAP kér további erőfeszítések az új vakcina gyártási technológiák és készítmények (például a vakcina kifejlesztéséhez, amelyek nem igényelnek hűtés).

theernment igazgató Anthony S. Fauci, M. D., szolgált a Vezető Tanács Évtizede Vaccines együttműködés, a gyűjtemény vezéralakja a nemzetközi vakcina közösség. Mások a hattagú vezető tanács tartalmazza: World Health Organization főigazgatója, Margaret Chan, M.D .; Vezérigazgató a GAVI Alliance Seth Berkley, M.D .; Elnöke a Globális Fejlesztési Program a Bill & Melinda Gates Alapítvány Christopher Elias, M.D .; UNICEF ügyvezető igazgatója Anthony Lake, M. D. és ügyvezető titkára az afrikai vezetők a malária Alliance Joy Phumaphi. A Leadership Tanács elindította Évtizede Vaccines Együttműködés és biztosított felügyeletet és útmutatást a Collaboration négy munkacsoportot fejlesztése során a GVAP.

Minden munkacsoportban bevontuk a legkülönbözőbb internationalernmental, tudományos, ipari és nonernmental szervezetekkel. Az szakterülete: Vaccine Delivery, Global Access, nyilvános és politikai támogatás, és a kutatás-fejlesztés (K + F). A tagok a K + F munkacsoport benne a rendező a theernment Vaccine Research Center, Gary Nabel, M. D., Ph.D. A munkacsoport azt a feladatot kapta, hogy megtalálják a módját, hogy “str e ngthen vakcina felfedezése és fejlesztése gázvezeték kihasználni élvonalbeli tudomány új vakcina megoldások és a kapcsolódó technológiák, valamint felgyorsítja a fejlesztési és jóváhagyási megfizethető” következő generációs “vakcinákat érdekében kiterjeszteni a előnyeinek teljes immunizálás minden ember számára. ”

Tevékenysége a négy munkacsoport fogja össze a bizottság. Lee Hall, M. D., Ph.D., vezetője a theernment Parazitológiai és nemzetközi programok Branch az osztály Mikrobiológiai és Fertőző Betegségek, szolgált a nagy méretű tagja az irányító bizottság.

theernment fog játszani a vezető szerepet az egyik stratégiai célok vázolt GVAP: előnyök maximalizálását immunizálás a globális vakcina K + F erőfeszítések. Pontosabban, a terület fejlesztése új oltóanyagok, theernment tevékenységek támogatják a kutatási alapvető szempontból az emberi immunválasz; immunológiai és molekuláris jellemzőit betegséget okozó mikrobák; valamint a kutatás célja, hogy jobb megértése népesség egészének reagálnak a vakcinák.

A Global Vaccine Akcióterv elérhető angol és öt másik nyelven.

Évtizede Vaccines Collaboration