alváshiány és a depresszió

 archívumok tartalmát 2 év után, hogy biztosítani tudjuk az olvasók könnyen megtalálják a legidőszerűbb tartalom; Ahhoz, hogy megtalálja a legfrissebb információkat, kérjük, adja meg a téma érdekes a keresési mezőbe.

Már érzi kedvetlen és az alacsony, nem tud koncentrálni, és nem élvezik csinál semmit, hogy a használt örömet. Azt is alig nyitva tartja a szemét a nap folyamán, de abban a pillanatban a feje eléri a párna éjszaka, te ébren.

Ez egy nagyon is gyakori eset, mert az alváshiány és a depresszió gyakran együtt utazni. A jó hír az, hogy egy feltétel kezelésére lehet továbbgyűrűző előnyöket a másik.

Depresszió is származhatnak bármilyen alvási rendellenesség okozza a krónikus fáradtság és a hangulat problémákat. De álmatlanság, a képtelenség, hogy elaludni, vagy aludni, az alvászavar legtöbbször kapcsolódik a depresszió.

“Ha úgy döntesz, hogy kövesse az emberek álmatlanság, és nem korábban depressziós, akkor négyszer nagyobb valószínűséggel alakul ki a depresszió, mint az egyének, aki korábban nem álmatlanság,” mondja R. Robert Auger, MD, alvás szakértője a Mayo Központ Sleep Medicine Rochester, Minnesota. a fokozott kockázat fennáll még évtizedekkel később is.

“Az emberek, akik rossz álmatlanság és a rossz depresszió, gyakran nagyon nehéz megmondani, melyik volt az első,” mondja Mark Mahowald, MD, a Minnesota Regionális Sleep Disorders Központ Hennepin megyében. “Az alváshiány ronthatja a hangulatot, és a károsodott hangulat eredményezhet csökkent minőségű és mennyiségű alvás.”

Szerint Auger, a kapcsolat az alvás és a depresszió még nem teljesen ismert. “De van egy jól bevált kapcsolatot az alváshiány és a mentális és fizikai egészség” Auger mondja. “Az alvás olyan fontos szempont az egészség testmozgás és a táplálkozás. Az alvás nem alku tárgya. ”

Az első lépés a jobb alvás diagnosztizálni és kezelni a betegség, és / vagy a mögöttes depresszió. “Ha kezeli a álmatlanság valaki depressziós, akkor javítsák elérésének esélyeit elengedés a depresszió”, Auger mondja.

Az alapellátás orvos képes lehet kitalálni, hogy milyen alvási szokások, amely segít a álmatlanság. Egyes esetekben az orvos álmatlanság kezelésére vényköteles alvó segédeszközök. Egyes személyek reagálnak rájuk. Mások nem, ha van egy másik mögöttes alvászavar, mint az alvási apnoe, ami szintén fosztják minőségi alvást.

Az alapellátás orvos is utalnak, hogy az alvás specialista.

Őrült óra a munkát?

Az álmosság bántani?