a titkos edamame

Mi olyan titkot edamame? Nos, a név kezdetnek. Az első néhány alkalommal hallottam, azt kellett megkérdezni, “eda -whaty?” Mint kiderül, ez csak egy fantázianév főtt zöld szójabab – és az igazi titok az, hogy ezek sokkal yummier mint megbízható.

Tudtam edami volna “megérkeztek”, amikor láttam, Faith Hill nassolás őket közben backstage-típusú interjú Country Music Television. Ők a snack kedvenc japán étterem hozza meg, amikor leül egy asztalhoz, és ők az iskola utáni uzsonna lányom kér név szerint.

Mondd, hogy mit fog a vita az egészségügyi előnyei szója: bármilyen módon is nézzük, az edami egy csillag hüvelyes! Csak 1/2 csésze nekik egy nap igazán üt ki a rost, fehérje és vitamin / ásványi anyag tartalma a diéta.

Itt van, amit talál egy fél csésze szolgáló hámozott edami (vagy 1 1/8 csésze edami a hüvelyben)

120 kalória; 9 gramm fibe; 2,5 g fa; 1,5 g többszörösen telítetlen zsír (0,3 g növényi omega-3 zsírsavak 0,5 g egyszeresen telítetlen fa; 11 gramm protei; 13 gramm carbohydrat; 15 mg sodiu 10% -a napi érték-vitamin, 10% napi érték iro, 8% -os napi érték-vitamin; 4% napi érték kalcium

Mint látható, ez a kis adag edami ad egy csomó rost: 9 gramm, körülbelül ugyanannyi talál 4 szelet teljes kiőrlésű kenyeret, vagy 4 csésze párolt cukkini. Ez majdnem annyi fehérjét, ahogyan azt a szénhidrát. Tartalmaz mintegy 10% -a napi érték két kulcsfontosságú antioxidáns; C-vitamin és A. És egy növényi táplálékot, ez elég magas iro; ez körülbelül annyi, mint egy 4 dkg sült csirkemell.

Az ötlet, hogy a szója egy csoda étel elvesztette egy kicsit a föld a közelmúltban. Az elemzés közel 200 szója vizsgálatokat végzett az elmúlt 20 évben állapította meg, hogy nincs határozott következtetéseket lehetne a leginkább javasolt előnyeit szója.

Egészséges, finom receptek, és onnan Eating Well magazin.

Amíg az edzést, akkor számíthat között …