a hangokat, hogy evés lehet a diéta támogatás

Robert PREIDT

HealthDay Reporter

Kedd, március 22, 2016 (HealthDay News) – Ha azt szeretnénk, hogy visszafogják, hogy mennyit eszik, akkor lehet, hogy jó ötlet, hogy a dolgok nyugodt étkezés közben, a kutatók azt sugallják.

Egy kísérletsorozatban azt találták, hogy az emberek hajlamosak kevesebb, ha ők inkább tudatában van a rágás, chomping és csikorgó hangok teszik evés közben -, és hangos TV vagy a zene képes elfedni ezeket a hangokat.

Például vizsgálatban résztvevők viselt fejhallgató játék vagy hangos vagy csendes zajt, miközben ettek perecet. Azok kitett hangos zaj evett négy perecet, míg a csendes zaj csoport evett 2,75 perecet.

“Sound jellemzően címkézni az elfelejtett étel értelme. De ha az emberek jobban koncentrálnak a hang az élelmiszer teszi, akkor is a fogyasztás csökkentése”, mondta a tanulmány társszerzője Ryan Elder. Ő adjunktusa marketing a Marriott School of Management a Brigham Young Egyetem Provo, Utah.

Ha maszkot a hang a fogyasztás, mint amikor TV-t nézni evés közben, akkor elveszi az egyik ezek az érzékek és az okozhatja, hogy többet eszik, mint amit általában, “mondta egy egyetemi sajtóközleményben.” A hatás sok nem úgy tűnik, hatalmas – egy kisebb perec – de az egy hét során, hónap vagy év, ez tényleg összeadni.

A tanulmány nemrég tették közzé a lapban élelmiszer minőség és preferencia.

Egészséges, finom receptek, és onnan Eating Well magazin.

Amíg az edzést, akkor számíthat között …